Kışlık Lastikler zorunlumu?

TolgaTasdemir

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba,

Bu sene kışlık lastiklerin (tüm sürücülere) zorunluğu olacağına dair haberler vardı geçen sene, acaba nooldu bu olay?

Kış lastiği hazır çok pahalı değilken alalımmı?

Zorunlu değil ama bence araçları olan sürücülerin kar lastikleri kullanması gerek insanlarız artık sadece kanuna uymak adına değil mal ve can güvenliklerini kendileri düşünmesi şart.

Ben bu aracıma henüz almadım, öncekilerin lastikleri ne yazıkki bu aracıma uymuyor. Almakla almamak arası kararsız kaldım.

3 haftaya kadar çocuğum doğacağından bütçede sıkıntı olacak, o yüzden sormuştum :)

Allah vermesin çocuğunu eşini üzmemek adına kar lastiği kışın şart düşüncem bu şekilde bunun şakası olmaz çünkü.

Önceki lastiklerin ebatı nedir? onlara uygun sac(siyah) jant alarak uydurabilirsiniz. Hem orj jantla sök-tak zarar görmez hem değişim çok kolay olur. Yeni 4 kış lastiği alsanız en az 500 TL gider ama 4 çıkma temiz kara jant olsun olsun 200-250 tutar hemde ileriye dönük olur.

Merhaba,

Bu sene kışlık lastiklerin (tüm sürücülere) zorunluğu olacağına dair haberler vardı geçen sene, acaba nooldu bu olay?

Kış lastiği hazır çok pahalı değilken alalımmı?
sen zorunlu farzet ve bütçeyi zorla bence;)

Öyle yapacağım artık hiçbir kışı kış lastikleri olmadan geçirmedim henüz.

geçen sene aldığım kış lastiklerinin taksitlerini hala ödüyorum. bu işin deneme yanılması olmaz. lastik frenden bile önemli bence. yeni ve kaliteli lastik herzaman bir adım önde gelir

Can güvenliği veya tedbirli olmak için yasaya ne gerek var ki? Kağıt üzerindeki (uygulanmayan) yasa şimdiye kadar kaç can kurtarmıştır?

sadece ticari araçlara zorunlu.

Geri