Kış aylarında Nitrojen hava kullanımı

seyyahfrm

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar bir kaç ay evvel lastikçiye gittim lastikleri yeni aldığımda nitrojen hava basmışlardı 12.ay gibi gel normal hava basalım,içindeki hava soğuk dışarısıda zaten soğuk etkisi olmaz kışın normal hava kullan demişti.Bu konuda bilgi,tecrübe ve fikri olan varmı acaba ? Kış aylarında lastiğin içindeki nitrojen hava lastiklerin sertleşmesine neden olurmu ? bu durumda lastiklerdede sanki fazla hava basmış gibi olurmu ?

nitrojen, oksijen, karbon dioksit...

fark etmez, basınç değerlerini düzenli kontrol edin yeter.

nitrojen basmanın yararları var da kışın nitrojen olmasının bi zararı olacağını sanmam
basıncı benzinliğe girdikçe kontrol etmek yeterli olur

sanmam

benim golfün lastiklere yaklaşık 1 ay önce nitrojen bastılar, kışın böyle yazın şöyle demediler. genelde de goodyear bayilerinde nitrojen oluyormuş...

Nitrojenin , Oksijene Göre Ne Faydaları Varkı Bıde Sanırsam Nitrojen Basılan Lastiklerin Sibop Kapağının Yeşil Olması Gibi Bir Zorunluluk Varmış ?

Nitrojenin , Oksijene Göre Ne Faydaları Varkı Bıde Sanırsam Nitrojen Basılan Lastiklerin Sibop Kapağının Yeşil Olması Gibi Bir Zorunluluk Varmış ?

zorunluluk falan yok..ben söktüm eskilerini taktım..malum çocukların dikkatini çekiyor..bu arada nitrojen hava kaçırmaz demişlerdi ama benim 30 havalar 1 ay sonra 28 e indi..sebebini anlayamadım..bi de 25 lira para vermiştim..şimdi önemsemiyorum artık..hepsine normal hava bastırdım..

arkadaşlar kışın lastiklerde nitrojen kullanılmaz.lastiklerin yol tutabilmesi için ısınması lazım nitrojenle dolu bir lastiğin yol tutuşu zayıflar bunun için normal hava ile doldurulması gerekir.

Nıtrojen oksıjenden daha hafıf dıyo lastıkcıler ama o kadarda agım sagım bır fark olmaz da dıyorlar

Geri