Peki hangi antifirizi koymalıyım ?
BP veya Mobil.
piyasadaki en iyi antifirizin BP olduğu söyleniyor.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Peki hangi antifirizi koymalıyım ?
Dilim döndüğünce yaptığım işlemleri anlatayım; ilk önce araçta mevcut antifirizden dolayı kaçak var mı diye kontrol ettik bir sorun bulamadık, Genleşme Kabına bağlanan tortumu, termosta da bağlanan hortumu radyatör tarafında bulunan 3'lü hortumu söktüm ve antifirizden başka herşeye benzeyen maddeyi boşalttım, içinden resmen pas aktı, genleşme Kabını iyice temizledim daha sonra açıkta olan hortumların içinde bulunan pası atmak için su ile (yani suyun berraklığını görene kadar) boşaltım yaptım daha sonra hortumları tekrar bağladım, tekrar su koydum, aracı çalıştırdım ve fan açana kadar devir daim ettirdim (gezdim dolaştımAynı durum benim başıma da geldi.Yaklaşık bir sene sonra radyatör kaçırmaya,lpg regülatöründen su akıtmaya ve en sonunda conta değişimi yapmaya kadar gitti.Arkadaşın dediği gibi meyveleri topladık.
Ben de kırmızı antifriz kullanıyorum zaten fabrikasyon kırmızı antifrizdir.Benim sorunlar antifriz değişiminden sonra oldu.Önce radyatör kaçırmaya başladı.Radyatörü değiştirdim bir müddet sonra lpg regülatöründen kaçırmaya başladı.Onu da değiştirdim en son artık egzostan su atmaya başlayınca conta değiştirdim.