kimse kızmasın bi sorum olucak?

verenleride suçlamak yanlış adam kömürünü alarak gününü kurtarmaya bakıyor.Bnece suçlamamak lazım ne yapılabilir ki adamlar bulmuş yolunu

arkadslar bugun eczanedeyım 2 teyze oturmus muhabeetler o sırada dısardan partı aracları gecıyor konvoy olusturmuslar tese dırekt sunu dedı gereksızlıge bak bı ton bosa para kımın parası senın paran benım param sankı dedı ben bılmıyomuyum kıme oy verecegımı dolanıp duruyo dedı bunlar....

arkadslar bugun eczanedeyım 2 teyze oturmus muhabeetler o sırada dısardan partı aracları gecıyor konvoy olusturmuslar tese dırekt sunu dedı gereksızlıge bak bı ton bosa para kımın parası senın paran benım param sankı dedı ben bılmıyomuyum kıme oy verecegımı dolanıp duruyo dedı bunlar....
eee bız nıye ızmıre tasınalım dıyoruz. bılınclı seçmen oyle olmalı zaten. kı ızmırdede fazlasıyla mevcut. yanlış bılmıyorsam centılmenlık anlaşması yapılıp bır donem bayraklar, seçım propagandaları vs izmir de yapılmamıştı. ne zaman diğer 80 il bu medeniyet seviyesine yukselebilecek. imreniyorum sizi

benim gözlemim de şu;bu millet neyin ve kimin ne olduğunu çok iyi biliyor..
onun için tartışmaya gerek yok..
zaten hiç bir partiyi ya da siyasi lideri ne savundum ne de eleştirdim..
ama dediğim gibi bu millet neyin ne oldugunu cok iyi biliyor..

Siz belki hatırlamazsınız 15-20 yıl önce GIJGIJ tepesinde eğleniyorduk şimdi eminim orası da kapatılmıştır,nerede benim özgürlüğüm.Onun içindir ki İZMİR'li arakadaşımın belirttiği gibi eşimin ,çocuğumun rahatça dışarıda dolaşabileceği,güleç yüzlü,ülkemizin eğitim durumu iyi kültürlü şehrine yerleşeceğim,ben bu imkana sahibim.Siz kültürlü,objektif,mütevazi kişilerden oluşan çevrenizle bulunduğunuz bölgede yaşayabilirsiniz.

Siz belki hatırlamazsınız 15-20 yıl önce GIJGIJ tepesinde eğleniyorduk şimdi eminim orası da kapatılmıştır,nerede benim özgürlüğüm.Onun içindir ki İZMİR'li arakadaşımın belirttiği gibi eşimin ,çocuğumun rahatça dışarıda dolaşabileceği,güleç yüzlü,ülkemizin eğitim durumu iyi kültürlü şehrine yerleşeceğim,ben bu imkana sahibim.Siz kültürlü,objektif,mütevazi kişilerden oluşan çevrenizle bulunduğunuz bölgede yaşayabilirsiniz.
Biz niye yıllar sonra İzmir'e geldik. :) İzmir'deki ilk izlenimlerim; insanları daha sosyal, daha sıcak kanlı. İletişim kurmak çok kolay ama modern şehircilik konusunda çok zayıf.

Okuyup okumama tahsilin oy kullanmaya etkisi çok tartışılır bir mevzu ama objektif olarak düşününce okuma sınırı olsa oy kullanmada bilinçli bir seçmen kitlesi olur ve politikacıların bilinçli seçmende gönül bağı kurması zor olur şimdiki zihniyetleri ile bilinçli seçmeni kandıramazlar kömürle buzdolabı gibi vs şeylerle. Okumayanın seçme hakkı olmaması okumaya toplumu eğitime götürür faydalı bişe aslında ama biz türk milleti olarak onunda kolayını bulur sahte diploma veya gece okullarında eğitim aldıklarını gösterip şişirme belgelerle yine işi kılıfına uydururz. :)
eğitimli eğitimsiz değilde bilinçli ve bilinçsiz seçmen diye tanımlıyabiliriz daha doğrusu iyi niyetleri sömürülmüş kandırılmış seçmen çok ülkemizde kimsenin suçu yok üstümüzden geçinenler bu şekilde devlet yönetiyorum diyenler utansın.
Devlet büyükleri karşısında akıllı ve varlıklı insanlar görmek istemezler. Akıllı insan hesap sorar, varlıklı insan 3-5 kuruşa satın alınamaz. O nedenle kendine çalışan iktidarlar vatandaşın refahını istemezler, amaç onları daha da fakirleştirip eline 3-5 kuruş verip kendine yandaş yapmaktır. 70 milyonu aşkın bir ülkedeki en büyük gazetelerin satışları bile yarım milyonu bulmuyor. Nüfusun % 5'i gazete okusa bu rakam 3,5 milyon eder. Ama ülkemizdeki bütün gazetelerin bırakın satışını basımının toplamı bile bu rakama ulaşamıyor. Okumamaya özendirilmişiz.

cumhuriyet gazetesi son 3-5 gündür 1 lira olmuş. reklam alamıyorlar ki ne yapsınlar :( durum içler acısı

eee cumhuriyet sayın baykal şapkayı çıkarıp önüne koysun yapdıklarına baksın sayın tayyip erdoğan bile diyor böyle muhalefete can kurban diye ee sen adamın doğru yağtığına yanlış yanlış yaptığınada yanlış dersen senin ne doğrun kalır ne yanlışın tabanını da eritirsin bu gün kararsızların %90 ı eski chp liler bununda nedeni baykal..

sayın baykal özgürlük özgürlük diyor en büyük dikatatör kendisi kendisine muhalif kimseyi parti içinde yaşatmıyor ayrıca kendinden parti içinden birisi fazla popüler oldumu hemen onuda bir şekilde partiden uzaklaştırıyor kısaca her kez ekdiğini biçiyor..

ben akp li değilim chp li de değilim sadece gördüğüm tarafsız bir insan olarak bunları yazıyorum siyasetçi dediğin adamında bir dürüst yanı olmalı sen her şeye iyiyede kötüyede muhalefet olursan öyle sana oy verenlerin güveninide kaybedersin..

usta hanı dıyosunuz ya ızmır sehırcılıkte zayıf dye gecen gun bı kanaldada cıktı ızmır buyuksehır beledıye baskanı azız kocaoglu anlattıklarını dınledıysenız ızmır e ankaradan hıc bı yardım glemıyor butceden ayrılan pay zaten ıstanbulun byarısınnda yarısı gıbı bısey ızmırde yapılan yatırımların cogu kendı bunyesındedır kendı kazncları sayesındedır. ızmıre 3 adet baraj yapılacak ve bu barajlar ıcın para ıstenmıyor hukumetten sadece ıstedıklerı barajların devlet arazısı kısmında kalan yerlerı ıcın ızın devlet 3 4 senedır bunun ıznını vermıyor agora yapılacak onunda ıznı verılmedı senelerce ızmır hep gerıde bırakılıyor bılmıorum ama buyuk bı nedenı ızmırın ıktıdar partısıne olan uzaklıgı olsa gerek bu kadar rahat olması ıktıdara ters dusuyor bence o kadar kotuluyorlar ızmırı ama elektrık ızmırde ucuz su ucuz ulasım desenız 90 dakıka ıcınde ıstedıgın kadar otobuse metroya bın tek bılet ve ogrencı bıletı 65 kurus onuda gectım zaten nerdeyse ızmırın bı ucundan dıger ucuna otobus gıdıyor cogu aracı olan kısı otobus kullanıyor gunluk otobus kullanım kısı sayısı 1.3 mılyon kısı az rakam degıl bunlar ızmırın derdıde cok ama herseyın ucuda para tabıkıde...

usta hanı dıyosunuz ya ızmır sehırcılıkte zayıf dye gecen gun bı kanaldada cıktı ızmır buyuksehır beledıye baskanı azız kocaoglu anlattıklarını dınledıysenız ızmır e ankaradan hıc bı yardım glemıyor butceden ayrılan pay zaten ıstanbulun byarısınnda yarısı gıbı bısey ızmırde yapılan yatırımların cogu kendı bunyesındedır kendı kazncları sayesındedır. ızmıre 3 adet baraj yapılacak ve bu barajlar ıcın para ıstenmıyor hukumetten sadece ıstedıklerı barajların devlet arazısı kısmında kalan yerlerı ıcın ızın devlet 3 4 senedır bunun ıznını vermıyor agora yapılacak onunda ıznı verılmedı senelerce ızmır hep gerıde bırakılıyor bılmıorum ama buyuk bı nedenı ızmırın ıktıdar partısıne olan uzaklıgı olsa gerek bu kadar rahat olması ıktıdara ters dusuyor bence o kadar kotuluyorlar ızmırı ama elektrık ızmırde ucuz su ucuz ulasım desenız 90 dakıka ıcınde ıstedıgın kadar otobuse metroya bın tek bılet ve ogrencı bıletı 65 kurus onuda gectım zaten nerdeyse ızmırın bı ucundan dıger ucuna otobus gıdıyor cogu aracı olan kısı otobus kullanıyor gunluk otobus kullanım kısı sayısı 1.3 mılyon kısı az rakam degıl bunlar ızmırın derdıde cok ama herseyın ucuda para tabıkıde...
Mustafa benim anlatmak istediğim modern şehircilik bu değil. Anlaşamadığımız noktalar var. En basiti İzmir'de yeni yapılan inşaatlar bile dipdibe. Doğru dürüst bahçesi yok, otopark desen hak getire. Karşımıza 9 daireli yeni bir bina yapıldı. 400 metre kare arsaya neredeyse 350 metrekare oturma alanlı bina dikildi. 2 arabalık yeri ya var ya yok. Sokağımızda 4 kattan başlayıp 9 kata kadar çıkan binalar var. Hele bir tanesinin 30 metre kare bahçesi ancak var ama tam dokuz katlı, incecik bir bina. Sokağımız başı boş köpek kaynıyor. Nerde sokak köpeği bulsalar bizim buraya terk ediyorlar, geçen sene 5 olan köpek sayısı şu an 20 ye yakın. Barınak yok. Kısırlaştırılan köpek bu sene 5 yavru yaptı. Seçim çalışmaları var, belediyeye söyledik, barınak yapın bizler size maddi yardımda bulunalım diye. Emlak vergilerine yüzde 1 pay koysalar barınak işi hallolur. Ankara'dan geleli yaklaşık 2 sene oldu, ben daha sokağımda 1 temizlik işçisi gördüm. Binamızın önünü kapıcımız temizliyor. Bunlar en basit modern şehirciliğin eksiklikleridir. Daha çok basit gibi görünen detay var. Bunlar için çok para da gerekmez.

Geri