Kimse Alınmasın Kimse Darılmasın

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KRAL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KRAL

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Cumartesi günü arkadaşımla yemek yiyoruz.Kalabalık bi grup geliyor(kızlı erkekli) derken birinin ayağı kaldrıma takıldı ve burayı fransanın sokakları gibi sandım kaldırımlara bak bilmem napiyım böle memleketi dedi arkasındakide fransada heryer dümdüz burası ne böyle deyince bende rahat dururmuyum sinirlendim tabi laf attım gelmeyin ozaman o fransanızdan diye.Paşalar prensesler çok içerlendiler bi atıştık uzattıkça uzattılar sonra konuştularda konuştular sonra ayırdılar zaten bizi.Demek istediğim şu...BEĞENMEYEN VARSA OKADAR KM YOLU BOŞUNA ZAHMET EDİP GELMESİN BİZ KİMSENİN MERAKLISI DEĞİLİZ...

Son düzenleme:
Kaşınıyor böyleleri..

Bundan 5 yil kadar önceydi yazlikta saolsunlar hollandadan gelen bir aile vardi adam gözümüzün önünde izmariti böyle firlatiyor dibinde çöp kutusu var dedim orada da böle yapabiliyomusunuz ? Pardon dedi izmariti dedim orada da böyle atabiliyomusunuz salak salak gülüp burasi türkiye dedi bende kendi tasina işiyenden ne beklenirki dedim gittim salak salak bakti arkamdan buyur annamadim gardaş diyede bağiriyo gerizekali hepsi için demiyorum aramizda da pek çok gurbetçi arkadaşimiz var ama yurt dişindan gelipte kendini buralarin krali sanan insanlara gicik oluyorum ne yapayim sanki hollanda kraliyet ailesinden havalari falan bi görseniz

dünyanın her ülkesinde her kentinde her sokağında kaldırım bulunur. bazısının boyu alçaktır , bazısı yüksek bazısı sadece çizgi ama çizgi konulmasının nedeni ülkenin medeni olmasından değil arabalarda gerektiğinde park etsin diyedir.

kaldırıma park olayına Türkiye de ayılık diyenlerde yanılır çünkü avrupanın bir çok kentinde kaldırıma park yapılır yol işgal edilip geçecek araçlar yada acil durum araçları engellenmesin diye.

Gurbetçi arkadaslarım abilerim kusura bakmasın kimseyi sahsen kırma niyetinde değilim ama gördüğüm gurbetçilerin %80 i böyle araba kullanmaya korkuyoruz orda yapamadıkları her seyi burda yapmaya çalısıyorlar

Bende şahit oldum bu tür olaylara, genelleme yapmıyım ama ben de pek hazetmem gurbetçi ailelerini..

aslında Çağatayın başına gelenin gurbetçilerle tam ilişkisi yok
öküz koca kaldırımı görmemiş takılmış :D memlekete kabahat bulmuş
fransada da gider eyfel kulesine çarpar ulan ne biçim memleket yolun ortasında direk var der.

adam öküzse nerde yaşadığı bişey farkettirmez.

Hepinizin dediğine katılıyorum, kesinlikle gelip ulkemizde genislik gostermek isteyenler oluyor. Uyarmak gerekiyor arkadaşların yaptığı gibi. Düzgün bir ülke istiyorsak düzgün insanları kabul etmemiz gerekiyor.

Benim Gurbetçilerin en sevdiğim yanı ( kendi Türk,karısı Türk, Çocuğu Türk) Başlıyorlar Almanca konuşmaya.:) Etraftaki insanların dikkatini çektikçi sesleri yükselmeye başlıyo resmen bağıra bağıra Almanca konuşuyorlar.:mad: Ama dışardan bakıldığında okadar komik ki Seni takdığın Altın künyeden,yüzükden,bileklikten ve karının taktığı onlarca hediyelik ince bilezikten belli nereli olduğun:D.
Bana niye hava atıyosun ki Almanca konuşarak:confused: Yıllardır ordasın öğrenmen marifet değil ki:mad:

Bide çocukları neredeyse hiç Türkçe bilmeyen aileler var orası ayrı bi mevzuuu ve çocuğunun Türkçe bilmemesiyle övünüyo adam.

Son düzenleme:
Dedem ve bir çok yakınım gurbetçi olmasına rağmen hiç hazzetmem gurbetçilerden.
Eskide kalmış gurbetçilerin revaçta olduğu dönemler. Şimdi kimse bakmıyor bile yüzlerine.
Neyse gurbetçilerle ilgili yazacak çok şeyim var ancak forumda da gurbetçi abilerimiz var umarım onlar alınmaz. Sözüm meclisten dışarı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri