kendime uygun araba

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Onur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben en iyisi biraz daha para toplayayım daha güzel bir araba alayım çünkü arkadaşlarda diyor o fiyata şahinden doğandan başka temiz araba zor diyorlar bende tofaşçı değilim sevmiyorum :) en iyisi nakit paramı 12-13.000 liraya çıkarmak olucak değilse adam gibi araba bulamayacam hatta babamdan birazdan para talebinde bulunacam :D

Ne alırsanız alın her türlü bir şekilde 1000-2000 masraf edeceğinizi unutmayın alır almaz. 9000'e aldığım aracımın bana şu anki fiyatı 13000 lira ama yıllarca binilecek temizlikte oldu.

Yani 10000 değerinde araç almak için 12000 liranız olması gerekiyor. Ucu ucuna alırsanız ortada kalırsınız, benden söylemesi :)

Ne alırsanız alın her türlü bir şekilde 1000-2000 masraf edeceğinizi unutmayın alır almaz. 9000'e aldığım aracımın bana şu anki fiyatı 13000 lira ama yıllarca binilecek temizlikte oldu.

Yani 10000 değerinde araç almak için 12000 liranız olması gerekiyor. Ucu ucuna alırsanız ortada kalırsınız, benden söylemesi :)

Çok doğru bi noktaya parmak basmış yiğit hoca.
Ek olarak araç devri + sigorta + vergi + muayene + (gerekiyorsa) 4 lastik masraflarını da unutmayalım.
2-3bin'e şahin alıp binerim diyenlerin cebinden çıkan miktar 5bin'i geçiyor. test edip onayladım.

Çok doğru bi noktaya parmak basmış yiğit hoca.
Ek olarak araç devri + sigorta + vergi + muayene + (gerekiyorsa) 4 lastik masraflarını da unutmayalım.
2-3bin'e şahin alıp binerim diyenlerin cebinden çıkan miktar 5bin'i geçiyor. test edip onayladım.

Teşekkürler hocam, bir de üstüne ne olur ne olmaz diye trigger + devirdaim değişikliğinin garanti olduğunu ekleyeyim :D

O fiyattaki arabada muhtemelen fren diski + balata isteyeceğini de unutmayalım :)

Benim sırf ilk elden geçme bakımım 1650 lira + jant + lastikler tutmuştu :)

aslında haklısınız her arabada masraf oluyo bana büyük masraflar çıkarmıcak araba lazım dedigim gibi bilgim yok birazcık sportiflik olucak az yakıcak sorunsuz olucak bu arada bütçem 11.000 liraya çıktı yinede 12 13.000 liraya tamamlıcam öyle alıcam

aslında haklısınız her arabada masraf oluyo bana büyük masraflar çıkarmıcak araba lazım dedigim gibi bilgim yok birazcık sportiflik olucak az yakıcak sorunsuz olucak bu arada bütçem 11.000 liraya çıktı yinede 12 13.000 liraya tamamlıcam öyle alıcam

Az yakan araba ile biraz sportif olan araba hele bir de 10.000 civarında bulamazsınız.

Zira benzin 5.10 lira oldu, 1.2 motora binseniz şehir içinde gene de 40 kuruş ancak yakabilirsiniz minimum fakat spor olmaz. Ayrıca o yıllarda üretilen araçlarda 1.2 seçeneği pek olmaz, geneli 1.4 ya da Tigra gibi 1.6 olur, 1.6 olunca da sportif olur çünkü kasa hafif ancak bu defa da azıcık agresif kullanımda 50 kuruşa dayanırsınız benim gibi.

LPG taktırsanız hem performanstan ödün verirsiniz hem de aracın sağından solundan sorun fışkırmaya başlar.

Paranız yetiyor diye ortalıktaki 12-13 lira olan Astra GSi'lara dalmayın sakın, 12 13 liraya satılan GSi'ın minimum 3000 lira masraf ettireceğini garanti edebilirim. Zaten arabasına düzgün bakanlar da o paralara bırakmıyorlar.

Ben de sizin gibi aynı arada kalmıştım çünkü sahip olduğunuz para ne adam gibi bir araba almaya yetiyor ne de araba alamayacak kadar az. 20.000 liradan aşağı gerçekten adam gibi araba bulmak oldukça zor ikinci elde ve bu nedenle ya bekletmeniz ya da masraf mevzusunu göze almanız gerekiyor bence.

Bence 11.000'i koy kenara, bütçeni genişlet Onur.
Yoksa 11.000'e aldığın arabaya 4-5bin masraf yapıp üzülebilirsin.
gsi'lerden yani gençlerin elinde haşat olmuş spor arabalardan uzak dur.

Az yaksın, sorun çıkarmasın diye düşünüyorsanız Corsa GSI 1.6 Ecotec X16XEL kodlu motora sahip arabalara bakın, katalizör tıkanması ve subapların lpgde kurum bağlaması hariç sıkıntı çıkardığını ben duymadım ki diğer marka araçlarda da aynı sorunlar var, sensör arızası da vermez kolay kolay. Olsa olsa ateşleme bobini yakar o kadar, tigra da aynı motora sahiptir performansı da idealdir...

Dayımda doğan SLX vardı, kmsi düşükdü 40bin km civarıydı nokta boyası yoktu ve hayli yakıyordu. Burada da şahinci arkadaşlar var, 3.0 V6 omega ile aynı tüketime sahip olup 1.2 Corsa'dan bile tokat yiyen, ne yol tutan, ne güvenli olan tırıt araçlar. Eğer inat edip illaki kuş serisi alıcam denirse 2001-2002 Model Doğan SLX 1.6 İ.E alınmalı. Enjeksiyon sistemi bir miktar performans artışı ve yakıt tüketiminde iyileşme sağladı ancak 1.6 motor hacmindeki sıradan bir araç kadar yakıt tüketmesine karşın tork fakiri motoruyla hantal kalmayı başarabiliyor. Kısacası ucuz işçilik ve ucuz parça hariç tofaş almak için sebep yok.

O paraya alacağın avrupa ve asya araçlarının hepsi eski, hepsi masraflı, hepsi sorun yumağı otomobillerdir. İlla ki para harcarsın hepsine Ama sen masrafı çok para tutmasın, altından kalkamayacağım arızalarla uğraşmayayım diyorsan en iyi tercihin broadway, en iyi ikinci tercihin ise bakımlı bir şahin olmalı. Anadolunun en ücra ilçelerinde bile uygun fiyata yedek parçası ve ustası bulunur... aksi halde sanayilerden beriye gelemezsin, yollarda kalır mıyım acaba diye kontağı çevirmeye cesaret edemezsin kardeşim. Bu tavsiyemi de yabana atma.

O paraya alacağın avrupa ve asya araçlarının hepsi eski, hepsi masraflı, hepsi sorun yumağı otomobillerdir. İlla ki para harcarsın hepsine Ama sen masrafı çok para tutmasın, altından kalkamayacağım arızalarla uğraşmayayım diyorsan en iyi tercihin broadway, en iyi ikinci tercihin ise bakımlı bir şahin olmalı. Anadolunun en ücra ilçelerinde bile uygun fiyata yedek parçası ve ustası bulunur... aksi halde sanayilerden beriye gelemezsin, yollarda kalır mıyım acaba diye kontağı çevirmeye cesaret edemezsin kardeşim. Bu tavsiyemi de yabana atma.

tofaşlar en çok sanayiye giden arabalar, birebir ölçtük 3.0 V6 210 beygirlik bir araba kadar yakıt tüketiyor şahinler, bakımlısı bakımsızı hepsi bir. Gaz ayarını kıssan sollamaya kalkamıyorsun, gaz ayarı tam olduğunda da yakıtla beraber sürücüyü de yakıyor.
Broadway gerçekten iyi seçenek, zincirli triger sistemi, bozulmaz yolda bırakmaz yağını değiştir eşşek gibi bin.

Geri