Kazalar, Kaza anında yaşadıklarınız ve hissettiklerinizi paylaşabilir misiniz?

e-ka

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
22 Ara 2009
Mesajlar
3
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
"e-ka" büyük geçmiş olsun Allah korumuş.

bir şey soracağım kaza sebebi aracın kayarak yoldan çıkmış olması olabilir mi acaba çünkü o lastikler pek yol tutmuyor diye biliyorum?..

teşekkür ederim. Kaza sebebi lastikler olarak tanımlanamaz çünkü olay biraz değişik. Benden yoldan ve karayollarından kaynaklanan kusurlar var. Benim kusurum 120 km hızla gitmek ve kemer takmamak yolun kusuru şerit yok bir anda çok keskin viraj var ve viraj eteği mıcırlı karayollarının kusuru virajı gösterir hiçbir uyarı levha yok. yol y şeklinde ikiye ayrılıyor. virajın içine girdiğinizde ancak olayı farkedebiliyorsunuz ki bu da 120km gibi bir hızda böyle bir sonucu doğuruyor. anlıyacağın bu teker yerine x5 tekeride olsa sonuç değişmezdi çünkü olay yerinde 10 cm bile fren izi yoktu. 120 ile mıcıra kapıldıktan sonra hızım ne oldu bilmiyorum. Fotoğraftan pek belli olmuyor ama araç 1-1.5 metre örme duvarın üzerinde sağa yatık duruyor. 2 metrelik duvarı parçalayıp 1.5 metrelik kısımında kırarak üstüne çıktı. Duvar üstündeki demirler motordan konsola kadar girmiş. Olay yerinden 1.5 saatte çıkartılabildi.
 

ALPER01

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
20 Tem 2009
Mesajlar
48
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Şimdiye kadar büyük bir kaza yapmadım ama trafik kazası sonucu acilde yaralananları,eli ve ayağı kopanları gördüm.Trafikte özellikle şehir içinde hız yapanları şiddetle kınıyorum çünkü siz aracın içindesiniz ama dışardaki insanlar yapılan trafik ihlali sonucu hayatını özürlü olarak sürdürmek zorunda kalabiliyor.Lütfen:trafik kurallarına uyalım uymayanları uyaralım.
 

shambala

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Ara 2009
Mesajlar
1,092
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
Siteyi ziyaret et
bi arkadaşım dan renault kangoo aracımızla çakmaklıga takılan kitleri bilirsiniz onu aldım sonra ileride kırmızıda durdum sonra yeşil yandı kitle ugraşıodum birazda sert kalktım yukarıdan bi doğal slx kırmızıda geçmiş fark etmedim 40 45 yaşlarında bi bayan kullanıyordu araç tıklım tıklım dolu ve iki bebek vardı sanırım kitle ugraşırken seyir halindeyim hız 20 30 arası başımı kaldırdım önümde fren yaptım 1 2 metre kaydı araça arka sağ çamurluktan çarptım çarpmanın etkisiyle aracı kontrol edemedi 2 3 tur oldugu yerde dönüp park halindeki otobüse arkadan girdi çok sükür bende bişe yoktu ama araçların hışı çıktı bundan şunu çıkarabiliriz seyir halinde iken herhangi bişeyle ugraşmayalım telefon vs gibi türünden
 
Son düzenleme:
V

VaLe

Bilgi Girilmemiş
2 yıl önce, eski opelimle Yozgattan geliyorduk hav yağışlıydı yaklaşık olarak 130km/sa ile gidiyodum
arkamdan gelen Ww golf bizi solladı yol zaten dardı.. sollamak için karşı şeride geçti sonra hızla kendi şeridine girdi ve yol hakimiyetini kaybetti..
aracı şeritte çapraz şekilde 2-3 saniye kadar sürüklendi sonra sağ arka kapı hizasından vurdum frene basıyodum ama yağmur ve sürat yüzünden kontrol edemedim. önceki aracımda ABS yoktu frene bastım ve araç kontrolümden çıktı.. vurunca Golf şeritte spin attı(ters döndü) sonra yolun dışına sürüklendi ve durdu.. bizim araçta babam falanda vardı.. babam gayet sakindi biz iyiyiz oğlum inde bi bak dedi..
karşı tarafta iyiydi ama adam başını sol cama vurmuştu..

maddi hasar:
-bizde- kaput+sağ ön çamurluk+tampon+sağ far+sağ sis.
-karşı tarafta- sağ ön kapının arka ucu+sağ arka kapı+sağ arka çamurluk+sağ stop+arka tampon

"yağmurlu havada 130la giden bi aracı sollayacaksan iki kere düşün.."
 
Son düzenleme:

osmannn

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 Eyl 2007
Mesajlar
593
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Bir kaç ay önce aracımla hafif inişli bir yolda 50km hızla giderken kavşaga yaklaştım frene basıyorum frende tık yok, arkadaşa baktım fren tutmuyor l.n dedim :) gece biraz geç olduğu için araç yoktu çok şükür, kavşagı biraz geçtikten sonra el freniyle yavaşlayarak durabildim.arkadaşta şaka yaptığımı sanmış :) önceden frende sertlik vardı. meğer aracın freni çok yumuşamış dip fren yaptığımda tutuyordu. onun için frenin tuttuğunu bile farkedememişim. Bu arada araç 91 model broadway.

sonuç : arabayla yola çıkmadan önce yavaş giderken fren denenmeli :)
 

fluminense

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
29 Ara 2009
Mesajlar
1,310
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Siteyi ziyaret et
15 eylül 2007 de dizel 307 de 4 kişiydik.ben arkadaydım,arabayı öğretmen arkadaş kullanıyordu..neyse rampa aşağı sağa doğru çok tatlı bir viraj var dönüş yolunda.viraj sağa doğru ve iç tarafı hafif çukur,90-100 km hızla rahatça dönülebiliyor.neyse bizm aracın sürücüsü tam o virajda araba sollamaya kalkınca virajın dışına taştı ve sol arka tekerlek mıcıra girdi,tutunmayı kaybetti ve arabanın burnu sağa doğru yöneldi yani solladığımız arabaya çarpacaktık.o anda çok kuvvetli bir kontra verdi tam sol taptı ve arabanın burnu aynı anda sola doğru baktı,baktı ama baktığı anda top gibi sekmeye başladı,sağ yanı üstüne devrildi ve 8-9 takla attı.ben arkadaydım kemerim takılı değildi ama kaza anında koltuğa öyle bir yapışmışım ki tırnaklarım koltuğa geçmiş.neyse taklalar durduktan sonra arabadan sürünerek ön camdan çıkmayı başardık.arabanın kapı direkleri sağlamdı önemli bir göçme olmadı.sonuç ölen yok ama omuz kırıklarıyla iyileştik çok şükür.o gün bugündür arabaya binince otomatk olarak kemeri takarım.hatta bazen polisi görünce kemere saldırırım ama çoktan takmış olurum.tebessüm ederim kendi kendime.
 

nanotechmilas

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
25 Eki 2011
Mesajlar
136
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
Siteyi ziyaret et
İlk opel astra f kasa olanardan hani ototmatik birgün hastane bahseçinden çıkarken kikc down yaparak kalktım 360 derece dönen bir daireden sonra çıkış yoluna girmem gerekiyordu ben döndüm ama ortadaki revüje sol ön tekeri vurdurdum sonra araç kontolden çıktı sağ kaldırımda araçlar park etmesin diye demirler vardı sağ alttan o demire vurdum ve demir arabanın önünü öyle bir havalandırdıki sadece sol arka teker yerde kalacak şekilde hastanenin duvarına çıktı araba.... yere düştü zaten
SONUÇ : karter paramparça + motorun 3 kulağıda kopuk + sol çamurluk + ön tampon + sağ sis farı ve sağ far takımı + akisler akis kafaları dol teker poryası falan komple + davlunbaz + işçilik + boya 7500 tl tabi kasko perte çıkarttı arabayı
 

eser06

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Kas 2011
Mesajlar
83
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
Siteyi ziyaret et
Aşağıda ayrı bir konu açmıştım kazayla ilgili. Fotoları orda var. Orda da yazıyo ama biraz detaylandırıym. 2011 Mart başı. Ankaraya çok kar yağmıştı. Karlar erimeye başlamıştı. Astra H aracımla gece eve döndüm ve binamıza ait kapalı otoparka girmek üzere park yoluna girdim. otomatik kapının ağzına geldiğimde araba biraz patinaj yaptı kardan. Gaza biraz yüklendim. Birden bir gürütlü toz duman. Arabanın ön camı patladı. Dikiz aynası, tavan aydınlatmaları falan düştü tavandan. Eşimle ne olduğumuzu anlamadık. Motor patladı falan sandım önce. İlk şoku atlattıktan sonra arabadan indik. Gördüğümüz şey çatıdan arabanın üstüne kar düştüğüydü. Çatı sütündeki kar sertleşmiş blok olmuş ve kayarak üstümüze düşmüştü. Bir süre bakakaldım. Sonra arabayı çektik. Neticede arabanın tavan sacı değişti. Yapıldıktan sonra piyasasının 3000 TL falan altına satabildim. 2005 Elegance Esatronic. 22.500 e sattım. Canımızı kurtardığımıza şükrediyoruz. Kütle direk ön cama gelebilirdi. Yada biz olay şokuyla aracı incelerken yenileri sütümüze düşebilirdi. Zaten düştü 5-10 dk sonra aynı yere. Çok talihsiz bir kaza. Aman siz dikkat edin.
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=81382
 
Son düzenleme:

swordfish0606

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Kas 2011
Mesajlar
717
Tepki puanı
0
Puanları
16
Yaş
47
Siteyi ziyaret et
Geçen sene geçirdiğim kaza. Eskişehir yolu ümiköy istikametinden Beysukent'e giderken sağa dönüşte karşıdan ters yönden gelen araç nedeni ile yola geri çıkayım derken buzlanma nedeni ile araç kaymaya başladı ve tretuvara çarpıp yan yattı araç.

dscf0107r.jpg

dscf0108f.jpg

dscf0105ws.jpg

dscf0106ty.jpg

dscf0103xr.jpg
 
Üst