Karter Contası?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan efendy06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

efendy06

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Aracı alırken söylemişlerdi ekspertizde karter contasında yağ sızıntısı var diye. 3500 km'de 1 litre yağ eksiltti araç. Yağ yakmadığının teyidini birkaç farklı ustadan aldım. Yağ kaçıran aracın ne kadar yağ kaçıracağına güvenemediğim için yarın sabah gidip karter contasını değiştireceğim. Bu contanın fiyatı nedir, işçiliği ne kadar tutar fikri olan var mı?

Elli ile yüz tl arasında bir rakam anca.

Elli ile yüz tl arasında bir rakam anca.

Evet abi, aynen öyle oldu, conta+ işçilik 100 tl tuttu. Yağıda değiştirdik, 75 tlde ona aldılar (castrol magnatec 10w40) sonra gittim bir yıkamacıya, aracın altını yıkattırdım, 20 tl'de ona verdim.

Tamirci krank keçesinin de değişmesi gerekebilir ancak öncelikle karter contasını değiştirelim, sorun çözülürse sıkıntı yok, çözülmez ise şanzıman inecek dedi. Hakikaten hafiften bir nemlenme var karter ile şanzımanın orda, ancak şanzımanı indirince baskı, balata falan değiştirmek lazım. Bu ay bakım ıvır zıvır 1200 tl harcayınca hesaplar şaştı, artık şanzımanı erteledik mecburen. Bu krank keçesi sıkıntı oluşturur mu? Bütün gece 1 damla yağ sızdırmış, karter contası değişmeden önce (kopukmuş) baya göllenme oluyordu aracı parkettiğim yerde.

Bir de şu fotoğraftaki durum normal midir?
Klima açık, protokol yolu, 5. vites 90-100 km arası hız, hava sıcaklığı oldukça yüksek.

Krank keçesi değişse de adam olmayınca olmuyor onu söyleyeyim sonra hayal kırıklığı yaşama derim site içinde bir çok konu değişim sonrasında kısa zaman içinde tekrar yağ kaçakları konusunda aslında ben çok araştırdım şu kaçak önleyici katkı maddelerinden ama sağlıklı bir ürüne rastlamadım. Ya değilse bende denecek idim. Şimdi benim aracın altında kışın çok sert geçti o zaman bir kaç damla yağ geldi gittim usta baktı ama bir teşhis koyamadı bende bakım zamanını bekliyorum aracım da 5/30 yağ vardı artık o yağı 10/40 olarak değiştireceğim. En azından yağ biraz daha kalın olacak onunda etkisi olur diye düşünüyorum. Aslında eski teknoloji araçlar için ince yağ kullanmamak gerek ama bir anda gaflete düştüm iyisi oldun dedim o yüzden kullandım. Bakalım bakım zamanında durum ne olacak?

Krank keçesi değişse de adam olmayınca olmuyor onu söyleyeyim sonra hayal kırıklığı yaşama derim site içinde bir çok konu değişim sonrasında kısa zaman içinde tekrar yağ kaçakları konusunda aslında ben çok araştırdım şu kaçak önleyici katkı maddelerinden ama sağlıklı bir ürüne rastlamadım. Ya değilse bende denecek idim. Şimdi benim aracın altında kışın çok sert geçti o zaman bir kaç damla yağ geldi gittim usta baktı ama bir teşhis koyamadı bende bakım zamanını bekliyorum aracım da 5/30 yağ vardı artık o yağı 10/40 olarak değiştireceğim. En azından yağ biraz daha kalın olacak onunda etkisi olur diye düşünüyorum. Aslında eski teknoloji araçlar için ince yağ kullanmamak gerek ama bir anda gaflete düştüm iyisi oldun dedim o yüzden kullandım. Bakalım bakım zamanında durum ne olacak?

Abi denemek lazım, tabi sırf o keçe için şanzıman indirmeye gerek yok dediğin durumda. Baskı balata değişmesi gerektiğinde baktırırız o zaman o duruma.

Abi denemek lazım, tabi sırf o keçe için şanzıman indirmeye gerek yok dediğin durumda. Baskı balata değişmesi gerektiğinde baktırırız o zaman o duruma.

Eğer şanzuman tamir için inecek ise ne ala ama sadece o conta için şanzuman inmesi çok fazla küflet getirmekte ve takılan conta fiyatı sanırım 5-10 tl ama işçiliği çok fazla.

Eğer şanzuman tamir için inecek ise ne ala ama sadece o conta için şanzuman inmesi çok fazla küflet getirmekte ve takılan conta fiyatı sanırım 5-10 tl ama işçiliği çok fazla.

Yok abi baskı balata falan değişeceği zaman ancak bakılır o işe, sırf conta için şanzıman dediğin gibi çok işçiliği olur onun. Zaten hesabı şaşırdık, para kalmadı :D

Geri