Kapı rüzgar sesi ve fitiller

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan deluxe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

deluxe

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
ön iki kapıda ciddi şekilde rüzgar sesi var. özellikle araç radyosu kapalıyken daha çok rahatsız ediyor. Ama birşeyin farkına vardım. İçeriden kapıyı kontrol ettiğim de kapının fitilleri tam sıkmadığını anladım. Yani fitil ile kapı arasına parmağım çok rahat birşekilde giriyor. Bu normal durum olmamalı bence. Sesin sebebi bundan dolayı olabilir mi?

kapıların ayarsızdır ve dediğiniz gibi fitillerin arasından rüzgar giriyodur.

aynı durum bende de var bugün sabaj baktım fitillerin iç tarafına yağmur suyu bile girmişti

kapıların ayarlarına gözle görünecek şekilde baktım ön ve arka kapılar tabiri caizse ip gibi aynı hizada duruyorlar. Fitil haricinde resimde gördüğünüz gibi üst kısımda bir lastik kaplama daha var. Kapıyı kapattığımda kapı ile fitil arasında bir lastik daha var oradan havanın geçme ihtimali olabilir mi ki?

Ekli dosyalar

• 138727022012120011460.webp
    138727022012120011460.webp
    14.4 KB · Görüntüleme: 145
kapı ayarı düşse de ip gibi durur kapı. mandal kalkıkken ittirin öyle bakın birde. eğer kapı hafifçe ittiğinizde tam kapanmıyor ise kapı düşmüştür.
kapi ayari onemlidir once kapi ayari yaptirin. eger fitilleriniz yanlış yön almış ve yerine alışmışsa artık yapacak birşey yok fitillerin değişmesi lazım demektir. bende de aynı sorun var bende kapı ayarı yaptıracağım.

kapı ayarını her kaportacı yapabilir mi acaba? elletmek te içimden gelmiyor daha beter bozarlar şimdi ondan korkuyorum

benim kapılarında tam cuk olmadığı aşikar tek kapı olunca kapı kocaman oluyor bağlantılara çok yük biniyor ayar nasıl yapılıyor acaba?

Bir öneri!

Fitillere bir fırça yardımıyla yağ sürüp kapıyı kapatın. Daha sonra kapının fitile gelen yerlerine bir bakın yağlanmamış yerlerin nedenini arayın.
Birde sesin dikiz aynası anten vs. diğer yerlerden gelip gelmediğinide kontrol edin benim gibi boşuna fitillerle uğraşmayın:cool:

kapı pimleri zamanla özelliklerini yitirmektedir.sol ön kapım sallanmaktaydı, geçen gün pimlerini bir kaportacıda değiştirdim sonuç çok iyi.

Aynı olay bendede var, sanırım zamanla lzolasyon özelliği kayboluyor.

Geri