Kalitesiz Yakıt Satan İstasyonları Burda Deşifre Edelim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rapido
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ankaralı forum üyelerine bir sorum olacak ostüm metro istasyonunun oradan karşıyaka mezarlığına giden bir yolun üstünde sol tarafta bir opet daha var. Oranın akaryakıtı nasıl sizce oradan almaya değer mi?

PO nun Jandarma Destek Vakfı (JAV) benzini 100 puan..

Dostlar,
ferhil06 nın dediği benzinlikten bugün aldık.100%100 kaliteli.

Bu istasyonlar zam geldiğinden hani yarından itibaren falan denilir ya beklemeden hemen yansıtırlar akaryakıt fiyatlarında indirim olsa (geçen yıl birkaç kuruş inmişti, nerde o günler) asla yansıtmazlar. Çoğu iyi de kazanıyor ama ah o açgözlülük yok mu? Hep daha fazlasını kazanayım, insanlar ne sıkıntı çekerse çeksin. Ne diyelim sana geçmiş olsun onlara da nalet olsun...
o dediğini yapamazlar benim bildiğim kadarı ile... kontrolu var cun ki...

Kolayını bulmuşlar istasyonun cereyan şalterini ve jeneratöre vede tüm PC lerine rest attırıyorlar.O sırada yapıyorlar yapacaklarını.Benzinlikte part time çalışan çocuklardan duyuyoruz... Neler anlatıyorlar,zaten kısa süre sonra bu tayfayı sık-sık değiştiriyorlar.Bir petrolde zırt-pırt eleman değiştiriliyorsa oradan yakıt alırken 2 defa sormak lazım etrafa...

o dediğini yapamazlar benim bildiğim kadarı ile... kontrolu var cun ki...
Biz bu konunun üzerine gittik en son bize gelen cevap serbest piyasa düzeni olduğu, genel müdürlüklerin afişe ettiği fiyatların tavsiye edilen fiyatlar olduğu, fiyat ayarlarının istasyonların inisiyatifinde olduğu yazıldı. Zaten petrol şirketlerinin sitelerine bakarsanız ''Ankara için tavsiye edilen fiyatlar'' gibi ibareler olduğunu görürsünüz. Belki şehir merkezlerinde yoğun rekabetten ötürü daha titiz olunuyordur ama küçük yerleşimlerde yada yollarda giderken dikkat edin aynı şirketlerde bile farklar olduğunu göreceksiniz. Son olarak madem kontrol var ve buna bu kadar güveniyoruz, o zaman ''kalitesiz akaryakıt satan bayiler'' diye bir başlıkta atılmaması gerekirdi. Arkadaşım memlekette kontrol var kalitesiz, kaçak akaryakıt mı olur derdik değil mi?:)

Kalitesiz Akaryakıt istasyonlarını budan deşifre edelimki daha fazla insanın canını yakmasınlar.

Bir kaç hafta önce kayınpederimin kendi arabasına (2001 Astra G) aldığı benzin kaçak çıktı.Nasılmı anladık?Rölantide aşırı bozukluk, tekleme, siyah duman, performans düşmesi v.s.
Arabanın bakımı falan yapıldı (benzin boşaltıldı, yakıt filitresi değişti, egr temizlendi, temiz benzin alındı), şu anda bir problemi yok.
Kayınpeder yakıtı sürekli aynı istasyondan aldığını ve bir kaç kere daha benzer problemleri yaşadığını söyledi.Ayrıca tamircide o istasyonun Suriyeden gelen yakıtı sattığını söyledi.

Bu istasyon Ankara'da, Ostim Yıldız Sanayi tarafından Batıkent'e gelirken (Başkent Bulvarı) sağda kalan OPET.
Kayınpeder yazarkasa fişini attığı için herhangi bir girişimde bulunamadık.

önceki arabama lpg yi hep bahsettiğiniz yerden alırdım bi sorun yaşamadım. ancak yeni aldığım corsa ya benzini yine buradan alıyorum araba rolantide çalışırken sürekli silkeleniyor. bende bi ara servise görecektim. acaba benzini aldığım yerden olabilir mi? bu sefer baska yerden alayım bakalım yine silkeleme yapacak mı

Bende izmirde Bornova metronun karşısındaki BP den ne zaman benzin alsam arabam daha sarsıntılı çalışıyor ve neredeyse 2 kat daha fazla benzin yakıyor.Muhtemelen solvent karıştırıyorlar.İzmirli arkadaşların bilgisine..

Javpet'e ben de 10 numara veririm. Hep ordan alırdım.İlk defa değişik bir yerden almak zorunda kaldık.Eskişehir yolundan Konya yolu istikametine döndüğünüzde BP var. Güvenip BP dir diye full depo ordan doldurduk, araba Çarşamba akşamından beri zangır zangır titriyor. Yokuş yukarı 4-5 vitesler zor çekiyor. 1-2-3 te ise güç kaybı var ve titriyor. Cuma günü ustaya götürdüm bilgisayara soktuk herhangi bir ateşleme, v.s arıza kodu vermiyor araç. Demek ki benzinden. Boşaltıp atayım diyorum ama 53 litre de almıştık. Bi servet yani. Şimdi gidip depoya konulan benzin temizleyici (treatment) katkı maddelerinden alacağım. Sonuca bakacağız.Yarın tekrar sanayiye gideceğim. Eğer başka bir arıza bulamazlarsa o BP yi de kara listeye ekleyin derim.

Son düzenleme:
ankaradaki test ettiğim temiz benzin istasyonları özellikle LPG konusunda
istanbul yolu batıkent istikametine giderken mavi bilgisayarı geçince sağdaki shell istasyonu
sıhhiye köprüsü üzerinden maltepe istikametine geçince sağdaki petrol ofisi
şaşmaz kavşağı shell istasyonu
Kolej ahmetler shell istasyonu (şirketin kendisinindir)
Bilkent real kavşağı shell istasyonu (şirketin kendisinindir.),
Ostim yıldız sanayiden gimat istikametine geçerken ilk sağdaki ilk total istasyonu (ki otomatik yıkamada aracımın tavanı ezildi direk 2 defa söyletmeden kendileri masrafı karşıladı müdürü bünyamin bey çok ilgili birisi)
Gimat kavşağı shell istasyonu

bu istasyonlar yolunuzun üzerindeyse mutlaka buralardan aracınızın karnını doyurun.Onun dışındada temiz istasyonlar vardır.Ancak bildiklerimi paylaşmak istedim.

Yolda kalmamanız dileklerimle ...

Ankaralı forum üyelerine bir sorum olacak ostüm metro istasyonunun oradan karşıyaka mezarlığına giden bir yolun üstünde sol tarafta bir opet daha var. Oranın akaryakıtı nasıl sizce oradan almaya değer mi?
söylediğin yerden aldım herhangi bir sorunda yaşamadım...
ama devamlı aldığım bir yer değil.Devamlı aldığım ve test ettiğim yerleri yazmıştım.Oradan belki bir tüyo yakalayabilirsin...

Geri