Kabak Lastik - ABS ilişkisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Flea_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Flea_

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar, abartılı olmasa da hafif sert frenlerde hiç gereği yokken absnin devreye girmesinin sebebi kabak lastikler olabilir mi acaba, veya sağ sol lastik arasındaki abartılı aşınma farkı, dıştan yeme gibi olaylar?

lastik hamuru sertleşmişse, yüzeyi aşınmışsa abs daha erken devreye girer. araç olması gerekenden uzun mesafede durabilir.

Balataların değiştiği halde yol bilgisayarında BRAKE PAD uyarısı olması, ve gereksiz abs devreye girmesi disklerde bir sorun olduğuna işaret midir peki?

Balataları değiştirirken sensörleri bozmuş olabilirler, o kadar bilinçli görünmene rağmen kabak lastikler gezmen şaşırtıcı !

Balataları değiştirirken sensörleri bozmuş olabilirler, o kadar bilinçli görünmene rağmen kabak lastikler gezmen şaşırtıcı !

3 lastiğim %80 ve üzeri seviyede, sağ ön lastiğim dıştan yiyor iç kısmı %80+ ancak dış kısmı kabaklaştı bu kabaklaşma o lastiği patlatıp yama yaptırdıktan sonra kısa bir sürede oldu. Tahminim lastikçinin çırağı lastiği sökerken çekiçle jantı fazla haşır neşir yapınca ön düzenin ayarı nanay oldu, rot ayarı yaptırmama rağmen hafif bir sağa çekme mevcut. Ancak arabamdan uzakta olduğumdan müdahale edemiyorum, kardeşim kullanıyor şuan onun yaşadığı sorunlardan ötürü bilgi ve tavsiye bekliyorum.

dipnot: Sigara, alkol, kızartmalar, reçel, şeker, ekmek vesaire bu tür şeyleri kullanmanız bilinçli olmanızla çelişir, malum zararlı maddelerdir, bilginize...

Kesinlikle abs nin sık devreye girmesine neden olur.benim arac kotu lastikle resmen durmuyordu degisince lastikleri fren kabiliyetine inanamadim

SGS3 mini cihazından Tapatalk 2 ile gönderildi

bizim araçlar önden çekişli ya, arka lastiklerin durumu kötü yani diş derinliklerinin azalması fren mesafesinde ve abs'de etki edebilir mi peki?

bence eder aracın arkasını bırakmasına sebep olur sert frenlerde. aynı durum arka lastiklerin hava basıncı düşük olduğundada geçerli mesela
abs ile ilgili olarak da tek lastik bile kötü olsa abs nin devreye girmesine yol açar aracın önden çekişli olmasıyla alakası yok 4 lastik tede abs sensörü var

teşekkür ederim. en kısa zamanda arka lastiklerimi değiştirmem gerekecek o halde. balans bozukluğunda olsa gerek arka lastikler içten yemiş. pek diş kalmamış iç kısımlarda.

Geri