İzmir Yakıyor........( modifiye bitti )

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan real-c
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
benim ön tamponda karlık var egzoza da kafa takmıştım ses vermiyor sadece görüntü için bunlara birşey derler mi? bir de gaziemirin neresinde bulunuyor polisler gaziemirde çalışıyorum da

Karlığa bişey derlermi bilmiyorum ama egzoz ucu için problem çıkarabilirler dikkat etmek lazım.

Tüv onaylı şeylere bişey diyen olursa alnını karışlarım o polislerin Özgün yazıcın varsa irmscherin sitesinden mevcut parçalarına tüvün uygunluk belgeleri ve projelerini basabilirsin soran olursada gözüne bile soksan kimse bişey diyemez:DAma xenona bişey diyemem Çağrı bu senin içinde geçerli adamım ama cam filmlerine bişey diyemem bide şu karşıyaka sahil yolundaki hız sınırının 50km olması kadar saçma bişey görmedim göztepe sahil 70 karşıyaka sahil 50 varmı böyle bi olay

xenon taktırmaya da baya heveslenmiştim. bir araba zevkimiz vardı zaten o da gitti

Tüv onaylı şeylere bişey diyen olursa alnını karışlarım o polislerin Özgün yazıcın varsa irmscherin sitesinden mevcut parçalarına tüvün uygunluk belgeleri ve projelerini basabilirsin soran olursada gözüne bile soksan kimse bişey diyemez:DAma xenona bişey diyemem Çağrı bu senin içinde geçerli adamım ama cam filmlerine bişey diyemem bide şu karşıyaka sahil yolundaki hız sınırının 50km olması kadar saçma bişey görmedim göztepe sahil 70 karşıyaka sahil 50 varmı böyle bi olay

Eyi çıkartayım ben o zaman :D . 50km yi arttırırlar yakında merak etme ya da altınyol gibi olur (70) ama kimseye karışamazlar. ;)

İzmir cidden fenalarda bugun alsancaktaydım.Giriş ve cıkıslarda acaıp arabalara ceza kesıyorlardı.Polısler agac aralarında sıvıller falan telsızle herkes bırbırıne paslıyor trafıktekı arabaları en ufak bırseyı affetmıyorlar.Yıl sonu gelıyor malum devletın acıgını en ıyı kapattıgı yer trafık cezaları vergıler ve enerjı....

istanbul anadolu yakası sahilde herhangi bi sıkıntı yok.arkadaşların araçlarını girdiğimiz bikaç çevirmede çekmediler.bi tanesi alkol muayenesi yaptı o kadar.izmirde özellikle karşıyaka çok kötüymüş tanıdıkların söylediği kadarıyla.bence izmirle alakalı farklı bi durum war gibi...

Arkadaslar bu modifiye yasaklarını biraz arastırdım ögrendiklerimi yazıyorum:Araca sonradan takılan jantlar ve lastikler egerki aracın camurluklarına sürtecek kadar genişse,ve istasyondaki test sırasında lastikler camurluklara sürterse arac agır kusurlu sayılıyor.Aracın katalitik konvertörünü iptal ettirmek,sonradan db ölçüm cihazının kusurlu saymıs oldugu limiti asacak kadar ses cıkartan ve emisyon degerlerini asan egzost sistemleri taktırmakta agır kusur ancak egsozt ucları aracın tamponundan tasmadıgı sürece sorun teşkil etmiyormus.Aracın helezonlarını kestirmek ve yine lastiklerin camurluklara sürtecek kadar aracı alcaltan yaylar taktırmakta agır kusur olarak geciyor.Xenon farlı araclarda far yükseklik ayar motoru olması gerekiyormus.Sonradan takılan xenon farların cogunda bu sistem yok.Angel eye farlar serbest.Araca takılan yapıstırmalarda agır kusur,.Aracın içine gelince sonradan takılan direksyonlar agır kusurlu ancak müzik sistemlerinde böyle bir sorun yok.Öğrendiğim en ilginc şey Cam filmlerinin tüv istasyonlarında hafif kusurlu sayılması oldu.Yani muayneden geciyor ancak bir sonraki muaynede kesinlikle sökülmesi gerek. Bunları a.m.u yani arac muayne uzmanı bir arkadasın baska bir forum sitesindeki yazılarından öğrendim.
aracın muayne sorası neticelendirilmesi esasları asagıdaki gibi
MUAYENE SONUÇLARI

Kusursuz: Muayene edilen araçta herhangi bir eksikliğin bulunmaması halidir.

• Bu durumda aracın ön plakasına ve muayene raporuna muayenenin geçerlilik süresini içeren etiket yapıştırılır.
• Ruhsat onaylanır, hologram yapıştırılır ve bir sonraki muayene tarihi yazılır.
• Yetkili kişi tarafından detaylı muayene raporu verilir.
• Raporun muayene geçerlilik süresi boyunca saklanması gerekmektedir.
• Bir sonraki muayeneye raporla gelinmesi gerekmektedir.

Hafif Kusur: Aracın yapılan muayenesi sonrasında, yeniden muayenesine gerek duyulmayan bir eksikliğin bulunması halidir.

• Bu durumda araç muayeneden geçmiş sayılır. Aracın ön plakasına ve muayene raporuna muayenenin geçerlilik süresini içeren etiket yapıştırılır.
• Ruhsat onaylanır, hologram yapıştırılır ve bir sonraki muayene tarihi yazılır.
• Yetkili kişi tarafından detaylı muayene raporu verilir. Raporun muayene geçerlilik süresi boyunca saklanması gerekmektedir.
• Bir sonraki muayeneye raporla gelinmesi gerekmektedir.
• Raporda belirtilen eksikliklerin tamamlanması gerekmektedir.

Ağır Kusur: Aracın muayenesi sonucunda, tamirine ihtiyaç duyulacak derecede eksiklikler tespit edilmesi halidir. Bu eksikliklerin giderilerek bir ay içinde aracın yeniden muayeneye gelmesi gerekmektedir.

• Aracın muayene raporuna geçici kusurlu araç etiketi yapıştırılır.
• Bir ay içinde raporda bulunan kusurlar tamir ettirilir ve raporla birlikte aynı istasyona gelinir.
• Bir ay içinde gelen araçlarda bir muayene tekrarı ücretsizdir.

Emniyetsiz: Aracın; can ve mal emniyeti ile trafik güvenliği açısından tehlikeli olacak derecede kusurlarının, eksikliklerinin tespiti halidir.
• Aracın durumu en yakın trafik zabıtasına bildirilir.
• Aracın emniyetsiz olduğuna dair rapor verilir.
• Bir ay içinde raporda bulunan kusurlar tamir ettirilir ve raporla birlikte aynı istasyona gelinir.
• Bir ay içinde gelen araçlarda bir muayene tekrarı ücretsizdir.
Herşey normal görünüyor. Aşırıya kaçanlar düşünsün.

abi geçen bi yerde gördüm ankarada muayene istasyonlarının önünde değnekciler var. arabayı sokmadan 50ytl ye geçiyorsun...eğer bu uygulamalar böyle devam ederse bu adamlara daha çok iş çıkar...
Bildiğim kadarı ile Ankara'da muayene istasyonları daha özel sektöre devredilmedi.

Geri