Bence olması gerekeni yapıyorlar. Merdiven altı yapılan modifikasyonlarla araçların tüm dengesi bozulup kazaya davetiye çıkacağına (modifiyeli şahin lerle uçan gençleri unutmayın, arkasından az ana ağlatmadılar), TÜV ya da TSE onaylı şekilde çalışan oto servislerinde değişiklik (modify = oynama, değişiklik) yaptırmak daha güvenli olur bence. Eline her canavarı alan helezonu kesip arabayı indirmez yol hizasına.
İzmir'li kardeşlerim, Önder benimde yakından tanıdığım bir polis memurudur. Doğruysa duyduğuma göre babası görevde ölmüş, kendisi de birazcık kuralcı bi arkadaştır. Ama Önder'in eski görev yaptığı yerde (mezarlıkbaşı kavşağı) mağazam varken hergün mal götürdüğüm halde, Önder'den hiç ceza yemedim. Dolmuşçulara ve taksicilere yazdığı cezalar konusundada diyecek tek bir sözüm var: Helal Olsun adama. Şu anda görev yaptığı yeri biliyorum, ve onun bulunduğu bölgedeki Elvan Çeyiz Evita mağazasının sahibi yakınımdır. Her ne kadar onlara da ceza yazıyor olsa da, emin olun Önder olmasa oradaki trafik çok kötü bir hal alır. Önder le ben de devamlı kavga ederdim bizim ordayken, ama en azından dükkanın önüne mal indirmeye 2 dakikalığına yanaşacak yer bulurdum. Gittiğinden beri çift sıra araç bırakıyorlar, diğer memurlar hiçbirşey yapmadığı için minibüsümle aracı 2 dakikalığına yanaştıracak yer bulamıyorum.
Kısacası Önder kıldır mıldır ama, bence görevini yapıyor, çok da iyi yapıyor. Keşke polislerimizin hepsi öyle olsa.
Ne demek istediğimi yurt dışındaki arkadaşlar daha iyi anlamışlardır. Kuralları harfiyen uygulamak bizim yararımızadır. Herkes kurallara uygun hareket ederse emin olun işler çok daha kolay yürür.