Sevgili arkadaşlar; her ne kadar bir öğretmen olarak dışarıdan ithal öğretmen getirilmesine karşı olsam da yabancı dil konusunda kesinlikle karşı değilim. Bunu yaşadığım bir örnekle anlatayım. Afyon merkez de 7 yıl önce görev yapıyordum. Yurtdışından bana gelen bir yazı ve sadece 4 satırlık bir yazı. İngilizcem iyi olmadığı için Afyon da tam 9 adet okulda görev yapan ingilizce öğretmenlerine gittim. Meslekdaşım dediğim bu arkadaşlardan bir tanesi bile maalesef çevirmeyi beceremeyip, Hocam yoğunum, gibisinden uydurma bahanelerle başından savdılar. Ve ben o zaman yarım öğretmen maaşına özel sektörde çalışan bir arkadaşa 2 dakika da çevirisini yaptırdım. Bugün bir öğretmenin devlete olan maliyeti yaklaşık 3.000 tl dir. Ancak özel sektörde dış ticaret dep. çalışan bir kişi 1500 tl ye çalışıp söz konusu meslekdaşlarımdan kat kat daha iyi çeviri yapabiliyorsa bu eleştiriyi yapmadan bir kere daha düşünelim. Şunu unutmayalım. MEB öğretmeni çalıştırmak için asla zorlamaz. Bu tamamen aldığını helal etme ile ilgilidir.
O arkadaşlar büyük ihtimal işten kaçmışlardır, bildiğiniz gibi angarya iş çok, bir kere gönüllü yaptınmı daha sonra bu iş adamın üzerine yapışıyor, görevin haline geliyor. Neyse bu işin çözümü basit, devlet KPDS yani Kamu Personeli Dil Sınavı yapıyor, KPSS yerine bu sınava sokarsın tüm ingilizce öğretmenlerini kim biliyor kim bilmiyor ortaya çıkar!