işsizlik ne alemdemi dersiniz ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan masques
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
işsizlik ne alemdemi?

hat safhada
iş var ama yapacak adam yok
hiç bir yerde iş yok
iş bulamıyoruz

genel laflar bunlardır

ama şuan için Türkiyenin durumunu söylüyüm
iş var ama büyük esnaf iş veriyor kücük esnaf oğlu ile cocuguyla calısıyor
fabrikada adam aylık 300 ytl ye sigortasız calıssa ne olacak çalışmasa ne olacak:(:(

türkiyenin bi büyük çoğunluğu yaşlı kesim öğrenci kesim çalışan ve üreten kesim çok az bu nedenle oranlar boyle iş var ama çalışmaya müsait fazla kişi yok

Askine Türkiye dünyada en genç nüfuslardan birine sahip...ama adam 27-28 yaşına kadar öğrencilik yapıyor veya yan gelip yatıyor...yine de genç ve üretime katılacak nüfus oranı oldukça yüksek...ha katılıyorlar mı orası ayrı bir konu

bizim şirket için ilan verdi patron çokda vasıf aramıyorduk 4 ayda 10 kişi baş vurdu nasıl işsizlik

bizim şirket için ilan verdi patron çokda vasıf aramıyorduk 4 ayda 10 kişi baş vurdu nasıl işsizlik

tvde izlemistim.
bir arac ile kahvenin önüne geliyorlar.
sigorta+yol parasi vesaire hepsi var. is temizlik felan. gencler cikti, yok bize göre degil deyip,kahveye geri döndüler. issiz adam bence is bulur.
ben burda ögrenciyken az pislik temizlemedim,sabahlara kadar fabrikalari süpürmedim. milletin tuzu biraz kuru...

İş yok diyen adam çalışmak istemeyen, ekmek elden su gölden yaşamak isteyen adamdır.Çalışmak isteyen için her zaman iş var, önemli olan nereyi hedeflediğiniz.Ben oldum diyip sabahtan akşama çalışarak mesai saatinizi doldurmak da iş değil.Sürekli kendinizi geliştirmek, istihdam edilebilirliğinizi artırmak zorundasınız.Yani patronu sizi terfi etmeye mecbur bırakmalısınız.Bir dil biliyorsanız bir dil daha öğrenmeye çalışmalısınız.Kısacası önce siz elinizden geleni bir yapın, eğer buna rağmen iş bulamıyorsanız işte o zaman gerçekten iş yoktur.

İzlemeyenlere "The Persuit Of Happiness" filmini şiddetle tavsiye ederim.Kendinden utanıyor insan...

Askine Türkiye dünyada en genç nüfuslardan birine sahip...ama adam 27-28 yaşına kadar öğrencilik yapıyor veya yan gelip yatıyor...yine de genç ve üretime katılacak nüfus oranı oldukça yüksek...ha katılıyorlar mı orası ayrı bir konu
demek istediğim buydu benimde:good:

abi gterçekten iş var fakat çalışmak isteyen yok. Yani adam boş geziyor verdiğin işi beğenmiyor. Biz şirkete ekmek kesicisi arıyoruz mesela adam geliyor. kaç aylardır işsiz 1 ay çalııyo eline parayı alınca kaçıyor. Asgari ücretle çalışıyor bu adam dikkat edin. Yaptığı iş makinaya ekmeği vermek ve o ekmeği poşete koymak. İş var ama birçok kişide işleme arzusu yok.

Geri