ısınma problemi

karasahin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar merhaba,
aracın iç ısınma problemi var.kalorifer sistemi normal olarak çalışırken birden kalorifer soğuk üflemeye başlıyor ve bir daha ısınmıyor.hararet normal.ayrıca camlar anormal buhar yapıyor.ustalar farklı farklı şeyler söylüyolar.kafam iyice karıştı.
bi usta devir daim pompası dedi
bir diğeri petekler tıkalı dedi
bir diğeri düğmeler çalışmıyor dedi..
gerçek ustalarımdan tam teşhis istiyorum..yardımcı olursanız sevinirim akadaşlar..

geçmiş olsun . benim önceki aracımda da aynı problem olmuştu usta bana conta yakmış demişti bende idare ederek kullandım ve sattım sattığım adama da söyledim problemi. inşallah seninki öyle olmamıştır. ustalar daha iyi bilir tabi.

Dediklerinin hepsi olabilir
Kalorifer sisteminin parçaları burdan söylenecekler tahminden öte değildir.
Öncelikle Isıtma sistemi manuel değilmi dijital değil..?
Isınıyor sonra soğuk üflüyor demişsin.
Bu herzaman mı böyle ısnıp kesiyor mu..?
Haaret normal ken araçtan inince gaz pedalının yanına elini sok orta göğse altan dokun scakmı bak.

değerli arkadaşım bikaç gündür internette problem vardı cevap yazamadım.evet dediğin yere baktım sıcaktı.ayrıca ilginç bi gelişme oldu.sıcaklık yön ayarıyla oynadığımda havalandırma düğmesinin kendiliğinden yandığını farkettim.sanki karşmış gibiydi.geri atmadı.acaba düğmelerin bozuk olası olabilir mi?diye aklıma soru işareti takıldı.
saygılar, yorumlarını bekliyorum.

Üzerinde MAX yazan iç hava düşmesinden bahsediyorsun.
Karışıklık yok normal. Yön ayarın ön camda olduğu zaman iç hava çalışmaz.
sen yön ayarını ön camdan kurtarınca MAX tuşu basıkmış ışığı yanmış normal.

Eger o alt kısım ısınıyor ise devirdaim çalışıyor ve iç radyatörün ısınıyor demektir.
Sadece scak havayı içeri alamıyorsun.
Onuda sağlıyan Scak soğuk anahtarına baglı bi kapakçık var. O halatın ucu boşanmış olabilir. eline bi fener allıp torpido ile orta gögüs arasına bak.
Scak soğuk düğmesini çevirince orada bi halatın oynadığını göreceksin. Orada küçük bir kol var o koldan boşanmışmı bak. Boşandı ise kapakçık scağa geçemediği için soğuk üflüyordur.

klimagw0.jpg

Geri