İşin içinden çıkamadım. Çok ilginç

astra_metin

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Yaw az önce kardeşimle sohbet ederken şoke oldum.

64 - 64 = 65 - 65 (Doğrumudur)

64(1-1) = 65(1-1) (Sadeleştirme yapalım)

64 = 65 (Şaşırdım kaldım yaw)

Buradan da,

1=2=3=4...... diye bir sonuç çıkar.:eek:

zaten 64-64 = 0 65-65= 0 yani eşit olan 64 ve 65 değil 64 ve 65 le yapılan işlemlerin sonucu.
yani bunu

olay aslında 0=0

öss emekçisi iyi forumlar diler:cool:

zaten 64-64 = 0 65-65= 0 yani eşit olan 64 ve 65 değil 64 ve 65 le yapılan işlemlerin sonucu.
yani bunu

olay aslında 0=0

öss emekçisi iyi forumlar diler:cool:

Yaw bak kardeşim de aynısını yaptı bırde parantezleri götür:). Bende zaten işlemin ilk olarak oradan yola çıktıgını biliyorum yani 0=0 dan. Peki sonuç ne olacak.

şimdi buradaki sorun şu siz iki tarafı da (1-1) e bölerek bir belirsizlik yaratıyorsunuz onun da adı 0/0 belirsizliği. basit işlemler matematiğinde sonucu 0 olan işlemlerin sadeleşmeyeceği kabulu yapılır işlemlerde. bunun aynısını sonsuz iç içe köklerle de yapmak mümkün

Bende az önce matematik öretmeni ile konuştum alkışlıyorum sizi. Aynı cevap. Sağolun.

şimdi buradaki sorun şu siz iki tarafı da (1-1) e bölerek bir belirsizlik yaratıyorsunuz onun da adı 0/0 belirsizliği. basit işlemler matematiğinde sonucu 0 olan işlemlerin sadeleşmeyeceği kabulu yapılır işlemlerde. bunun aynısını sonsuz iç içe köklerle de yapmak mümkün

sayı/0 olmuyormu bu durum yani 64/0 ve 65/0 yani belirsiz değil tanımsız dır. yani bu cevapta biraz hatalı gibi.

yoksa değilmi :D özel tanımlı fonksiyon limit süreklilik hepsi birbirine girdi :D

Ya Zaten Mat 1 Yapamıyorum aBi Bunlar Ne :D

eşitliğin karşılıklı taraflarındaki belirsizlik belirten ifadeler sadeleşirse sonuçlardan birisi yok sayılmış olur.sadeleştirmek yerine ifadenin birini diğer tarafa alın,sonra (1-1) ortak parantezine alın.sonuc (65-64).(1-1)=0 olur.böyle düşünürseniz (1-1) sıfır çarpanı vereceği için çarpım sıfırdır,yani 65=64 olmaz..;)

:kop:kesin mat 2 yapıyondur..
meslek lısesıyım ne mat 2'sı :D mat 1 halletsem yeter;)

Geri