İnsignia yı Test e gidiyorum.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ezgene
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yok o kasaya ben tapıyorum modele motora bakmam o konuda .yürüyen aksamında ve kazası olmasın benim için sorun değil :D gönül ister sıfır almak ama maddiyat işte..

şimdi o konu bam başka

arabayı kendim için alıyorsam modeli umrumda bile olmaz çünkü para kaygısıyla yada satmak için almam gerekirse 1 milyar harcar sıfır motor yaptırırım gerekirse 1 milyar daha harcar komple içini kaportayı sıfırlatırım bunu sevdiğim için yaparım zaten bu düşüncede benim gibi insalar olmasaydı ikinci el denen bir piyasa olmazdı

zaten bu tip sokaklarda yüzbinlerce araç sahibi var aracına kız arkadaşı hanımından fazla değer veriyor para harcıyor gözü gibi bakıyor satmam diyor her kezin çevresinde vardır bu tip insalar eminim bu forum da da vardır benim çevremde bile ilk sahibi oldukları 15 yaşında araba kullanan insanlar var bunlar paraları olmadığı için değil adamlar arabalarına aşık oldukları için satmıyorlar

ama aracı ticari kaygım varsa tabiki modelli araç alırım satarken para etsin diye...

ama bu iki izhniyetteki insanların kesinlikle anlaşması imkansızdır biri arabaya model para kaporta diye bakarken yani maddi bir gözle bakarken diğeri ona manevi bir gözle bakar

şimdi o konu bam başka

arabayı kendim için alıyorsam modeli umrumda bile olmaz çünkü para kaygısıyla yada satmak için almam gerekirse 1 milyar harcar sıfır motor yaptırırım gerekirse 1 milyar daha harcar komple içini kaportayı sıfırlatırım bunu sevdiğim için yaparım zaten bu düşüncede benim gibi insalar olmasaydı ikinci el denen bir piyasa olmazdı

zaten bu tip sokaklarda yüzbinlerce araç sahibi var aracına kız arkadaşı hanımından fazla değer veriyor para harcıyor gözü gibi bakıyor satmam diyor her kezin çevresinde vardır bu tip insalar eminim bu forum da da vardır benim çevremde bile ilk sahibi oldukları 15 yaşında araba kullanan insanlar var bunlar paraları olmadığı için değil adamlar arabalarına aşık oldukları için satmıyorlar

ama aracı ticari kaygım varsa tabiki modelli araç alırım satarken para etsin diye...

ama bu iki izhniyetteki insanların kesinlikle anlaşması imkansızdır biri arabaya model para kaporta diye bakarken yani maddi bir gözle bakarken diğeri ona manevi bir gözle bakar

:alkis:

otomobil bir yaşam tarzıdır, eğer bu tarz sizde yok ise ne insignia alınmalı ne de 159 alfa,ya da legacy,300c,... elit modellerdir bunlar, yollarda az ve öz olmayı seçerler...
sizde olsa da olmasa da eğer yaşam tarzınız "otomobil" ise her gördüğünüzde gözünüzde bir gülümseme belirir kalbiniz hızlı atmaya başlar, içinizde bir sıcaklık oluşur...

otomobil, yaşam tarzınız ise, aracınızın da elit olması durumu vardır her ne kullanıyor olursanız olun, alırken showroomda başlar aranızdaki iletişim daha... sonrasında ilk marşa basmanız sizde mükemmel bir his uyandırır, sürüş anında tarif edilemez bir duygu yaşatır size, üzerine gelen çamur parçası, yağmur damlası bile canınızı acıtır, benzin pompasının çıkarken damlattığı ufak bir damlacık yada...sert düştüğünüz bir çukur, hafif altını sürterek girdiğiniz kapalı garajlar...
hepsi içinizden bir parçayı koparır sanki...

belki çoğumuzun ilk arabayı aldığında yaşadıkları şeyler bunlar... önemli olan yıllar geçse de km 10binler olsa da aynı duyguları hissediyor olmanızdır, bu zorla olacak bir şey değildir elbette, aşk gibi... duru bir bağlılık gibi...
onca yıl sonra aynı hisleri yaşatıyorsa aracınız size, işte o zaman yaşam tarzınız "otomobil" dir...

benim için otomobil bir yaşam tarzıdır...

Son düzenleme:
evet çok güzel yazmışsınız benimde amacım arzumdur bir gün %99.9 ölmessem sağ kalırsam kesinlikle bir roadstar araç alıcam ve satmıycam ölene kadar ona gözüm gibi bakıcam bu benim için bir hayal değil bu tip roadstar araçlar şahsa sürücüye özeldir ne arka koltuğu vardır ne bagajı sadece sahibini kabul eder o yüzden kapıda binek normal bir araç olması şart git gel taşıma işlerine kullanmalık roadstar ikinci araba olabilir bunada para gerekir yani sorun parasal yoksa bu gün alırım..

hep yolda ne zaman bir roadstar görsem sanki kendi arabammış gibi heyecanlanırım mx-5 mgf z3 z4

bugün bindim insignia ya... cosmo donanımıydı bayıldım arabaya...
arka koltukta yeterince geniş ve rahat.. ama 3 kişi biraz sıkışık olabilir.. kafanız arabanın arka direğine biraz yakın oluyo ama problem deil bence...
param olsa alırım ama istanbul trafiğine çıkartırmıyım bilmiyorum :D bide ben o arabayı kullanamam galiba corsadan sonra otobüs gibi geldi

Sali gunu servisteydim, twin audio si icin o zaman bindim, cok sik olmus ama birde trafikte gormek, diger arabalarla karsilastirmak lazim, bu arada aracin dvd800 modelinde merso ve audide olan aux video in varmis yani ipod bagla video izle, tv tuner koy direk tv izle. :D

Bu paraya helede sifir arac icin cok ygun selefine gore citayi cok yukseltmis. Donanim audi ve mersedesi aratmiyor. Opleciyim diyen, parasi olan alir.:D

Ben bir hesaplattim, istedigim donanimli arac 1.6T Cosmo 72000 TL ye geliyor. BEnim arabaya 30 verseler alirim haaa.:kop:

Bugün 2 farklı bayide test sürüşü yaptım. İlk gittiğim bayide arkadaş bir kıyak yaparak hem güzargahı biraz uzattı hemde iki tur atmamı önerdi. Kendide gezmek istiyordu herhalde. :-) Test ettiğim her iki araçta 1.6 115 hp Edition + Elegance paketliydi. Aracı genel olarak beğendim. 1.6 115 hp olmasına rağmen Zafira ya göre daha hafif olması ve yeni 6 vitesli şanzımanın da etkisi olsa gerek gitmek için istekli bir izlenim yarattı bende. Süspansiyon sistemi benim araca göre daha yumuşak geldi bana. Bozuk yollarda araç daha az sarsılıyor. Donanım olarak Edition + Elegance paketli bir araç deri+kumaş koltukları saymazsak benim Cosmo dan fazlası var eksiği yok diyebilirim. Birde renkli ekranı. 1.6 115 hp Edition + Elegance paketli fiyatı 52.900 TL diyorlar. Cosmo için 58.200 TL. Navi eklerseniz 60.700 TL.

bende aracı bugün test ettim...

gerçekten mükemmel mükemmel mükemmel...

tip görünüş performans konfor donanım...

herşeyiyle harika bir araç...

insignianın abartıldığı konusunda yazılan yazılar var...

arkadaşlar çoğu kişi eminim benim gibi opele göre değerlendirme yapıyor...bmw mercedes audi porsche volvo gibi araçların modellerine göre opel modelleri daha geriden geliyordu her zaman...bu bir gerçek ama bence insignia opelin astra g ile başlayan vectra c ve astra h ile yukarıya doğru ivmelenen teknoloji hamlesinin zir ve noktası....

opel üst sınıfta hiç bir zaman bu kadar iddialı bir model çıkarmamıştı...araç vectranın yerine çıktı ama vectra ile özellikler açısından çok çok farklı noktalarda...sınıf olarak tabii..

fazla abartmamak lazım bence tamam iyidir güzeldir yılın otomobilidir falan ama sanırım her kez maksimum bindiği araç oranında yorum yapıyor Elektronik Süspansiyon varmı insigniada bilmiyorum ama elektronik sispansiyon yoksa o arabada konfordan lüksden bahsetmek biraz acemilik olur.. ama varsa tebrik etmek lazım o zaman opeli

Geri