İnsignia şiddetli vuruntu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Linulex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Linulex

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba,
Uzun zamandır forumu takip ediyordum ama üyelik buğüne kısmet oldu.

Son 1-2 gündür motor rölantide çalışırken özellikle klimayı açınca ara ara küçük vuruntu hissediyordum.

Dün biryerde yavaş giderken aniden gaza yüklendim, motor ışığı yandı, araba gaz kesti ve motor ciddi anlamda titremeye başladı. arabayı kilitleyip biraz bekleyince sorun düzeliyor.

Gaza yüklenmezsem sorun da çıkartmıyor ama gaza ne zaman yüklensem motor ışığı yanıp motor ciddi titremeye başlıyor.

Yarın sabah araç gedizlere gidecek, ama çok merak ettim konuyla ilgili bilgisi olan varsa memnun olurum... bu arada araç 2009 1.6T

Merhaba,
Uzun zamandır forumu takip ediyordum ama üyelik buğüne kısmet oldu.

Son 1-2 gündür motor rölantide çalışırken özellikle klimayı açınca ara ara küçük vuruntu hissediyordum.

Dün biryerde yavaş giderken aniden gaza yüklendim, motor ışığı yandı, araba gaz kesti ve motor ciddi anlamda titremeye başladı. arabayı kilitleyip biraz bekleyince sorun düzeliyor.

Gaza yüklenmezsem sorun da çıkartmıyor ama gaza ne zaman yüklensem motor ışığı yanıp motor ciddi titremeye başlıyor.

Yarın sabah araç gedizlere gidecek, ama çok merak ettim konuyla ilgili bilgisi olan varsa memnun olurum... bu arada araç 2009 1.6T

genelde gaza yüklenince arıza vermesi turbo ve turbonun selenoidleri kaynaklı olur. bazen bu selenoidlerin vakum hortumlarından dolayıda yapabiliyor. turbo basıncını ölçen sensörde sorun çıkarabilir... geçmiş olsun servis kolayca halleder muhtemelen...

Evet Turbo olabilir, forumda birkaç benzer olayda ateşleme bobini kaynaklı çıkmış sorun, bakalım sabah ne çıkacak.

turbo hortumundan kaynaklı olabilir benimde başıma gelmişti.

Vuruntu deyince düzensiz yanma ilk aklıma geliyor.
Ateşleme bobini, bujiler kontrol edilir. Zaten arıza kodundan kaynağı tespit edilir.

turbo, turbo hortumları ve intercooler kontrol edilmeli. Limp mode durumuna geçer genelde arabalar bu hatalarda.

Geri