kronik sorunlarını söyleyim
1- disk çizilmesi
2- plastik aksamların çıtırtısı
3- elektrikli koltukların ağır yük altında çok az sağa sola oynaması
4- Bridgestone 245/45 R18 lastiklerin artık bulunamaması
1- araç ilk çıktığında 2009 modellerde arka diskler çok fazla çiziliyordu. araçlar servise gelmeye başlayınca önce diskleri tornaladılar, sorun devam edince balatalar değişti, sorun yine devam etti, bu arada GM'e bildirimler yapılıyordu. sorunlu TRW arka balataları değiştirildi, yeni GM-TRW markalı arka balatalar takıldı, sorun düzeldi. artık disk çizilmesi gündemde değil.
2- yine 2009 modellerde konsolun plastik aksamı çıtırtı yapıyordu. çok yoğun sipariş ve yoğun bir üretim bandı olmasından kaynaklandığını belirttiler. gerekli özen verilemiyormuş. ki bu bahsi geçen zamanda Insignia'nın 130.000 sipariş aldığı açıklanmıştı.
2010 modellerde bu sorunda çözüldü. 2009 modeli satıp 2010 alanlar var, nazar değmesin yeni araçlarında çıtırtı yok.
3- ağır abilerimizden birisi koltuk sallantısından şikayet etmişti. araç sağa sola dönerken koltuk belki 1mm mesafede sağa sola oynuyormuş.
koltuk şikayeti olmayan bir abimin arabasına bindim, bir süre sonra bende koltukta sallantı hissettim. benimde 100 kg olduğumu düşününce anladıkki ağır yük koltuklarda oynama yapıyor

2 kişinin arabasında da elektrikli koltuk var, bu yüzden elektrikli koltukların mekanizmalarından kaynaklandığını düşünüyoruz. alt mekanizmadaki plastik parçalardan biri esniyormuş, sanırım o parça da değiştirildi.
4- 1.6T Cosmo'larda Bridgestone lastik var (her model ve donanıma farklı lastik geliyor, aynı 18" jantla michelin, continental geldiği bile oluyor :| )
2 kişinin lastiklerini kestiler, ikisi de aracın orjinal lastiklerinden bulamadı. Bridgestone nedense modelini unuttuğum bu 245/45/18 lastiği artık getirmiyormuş. birisi michelin'e döndü, diğeri uzun uğraşlar sonucu aynı lastikten buldu.
aracın göze batan sorunları bunlar. aslında bunlara da kronik sorun denemez, çözümü var nede olsa.