Insignia 1.6T LPG

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan browerdi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu mantığı ben çözemiyorum ya, altında 30bin liralık arabası olanlar, çıkıp "100 bin liralık araba almış LPG taktırmış" diye eleştiriyorsunuz, ama sonra kendi aracınıza taktırıyorsunuz. 5bin liralık tofaş a binen de size kızsın o zaman "30 bin liralık arabaya biniyor LPG taktırmış" diye?

LPG nin, takıldığı arabanın değeriyle ne alakası var? 30 bin liralık arabaya takılabiliyorsa, 50 bin liralık arabaya da takılır, 100 bin liralığa da. Adam 50bin lira vermiş insignia almış, 5 yılda bir 50 bin de benzine mi versin? Taktırır LPG sini, 5 sene biner sonra satar o arabayı LPG den ettiği karı üstüne koyup sıfırını alır. Bu kadar basit bir hesabı siz yapamıyor musunuz?

Adamın parası var diye hepsini benzine mi harcasın yani? Herkes sizler kadar vurdumduymaz değilse ekonomik anlamda, suç mu bu? Ben LPG li araba kullanıyorum, siz benzinli kullanıyorsunuz. Ben size km başına benden çok para harcadığınız için "ENAYİ" demiyorsam eğer, sizin de bana ve benim gibi LPG taktıran insanlara "CİMRİ" deme hakkınız yok!

Değil 50 bin liraya 150 bin liraya araba alsam ona da LPG takarım. Bu durumda ben sizin gözünüzde "CİMRİ" olduğum kadar, siz de benim gözümde "ENAYİ" olursunuz...

:alkis::alkis::alkis:

HAyırlısı olur inşallah:D

ya ne hıkmetse ulkemızde bazı kısılerın gercekten lpg ye karsı bı dusmanlıgı var bnm arkadısm var adam muteahhıt durumlarıda ıyı ogluna corolla aldı 2005 olması lazım aurıs ın kaslarından arac 20000 km de flandı ee tabı ınsaata gıt gle felandı hergun 50 lıra benzın gıdıyor gırdım kafalarına yalvarta yakarta 1400 lıra olması lazım zavollı taktırttırdım kı lpg cıye montaja gıderken ıcercen bı pıck up cıktı chewrolet olması lazım hayran kaldım o bıle lpg taktrmıs arac en az bı 150000 lıra vardı adma yakıtı 2.5 lıradan 1.5 lırayamı ne dusurmus lpg ıle sız dusunun t.etmeye gelmıs orayada.. nese arkadsın aracı su anda 100000 km yı gectı gereklı bakımlarını yaptırıyo lpgnın de 3 gnde bır 50 lıra yakıyo arabası artık.... hemde 1 defa sorun cıkardıgını gormedım bna her defasındada t.eder gaza getrıp lpg taktırdıgım ıcın:=)

50-60.000 TL verip 0 insignia ya lpg taktırcaksan ....
aslında galeride hata sorması lazım lpg taktırıcakmısın diye
güzelim insignia lpg kokcak düşük devir kullan tasarruf et yinede benzinle kullan
bide "0" yaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

yaw lpg bu kadar iyi olsa tüm otomobiller sadece lpg ile çalışırdı. Adamlar AR-GE ye milyonlarca dolar para akıtıp TSI, FSI, ECOTEC vs bir sürü benzinli-dizel motorların verimlerini ve tüketim miktarlarını geliştiriyorlar. O zaman bu adamların kafası hiç çalışmıyor. Fabrikadan tak lpg yi ekonomik olsun.....

Yüz binlerce YTL'lik araçlara LPG taktıranlar kusura bakmasınlar benim için sonradan görme insanlardır.Bu araçlar benzin ne kadar yakar diye düşünülerek alınmaz.Zaten para vardır,basıp almışlardır,benzini ne kadar yakmış,ne kadar içmiş düşünmezler.Yok,benzini düşünecek ise neden (örnek vermek için) M5 alıyor? Ne haddine bu kişinin ki, X' TL lik geliri ile 3X kadar benzin yakan aracı alıyor?Uzun yolda iki kere 300 görecek diye mi bu saçmalık? Yarısı kadar benzin yakıp da 230 yapan araç neyine yetmiyor? Veya bütün gün kilit trafikte mi gidiyor bu adam da,günün her saati dur kalk yapıyor?

Ben sıfır bir araç alıp gidip üstüne LPG taktırılmasını anlamıyorum..Araç fabrikadan LPG li çıkar,amenna...Bu tasarımcılar,mühendisler arkadaşın dediği gibi salak mı,düşünmüyorlar mı bu aracın daha ekonomik olabileceğini LPG ile?

Yanlış anlatmış olabilirim önceki post'larda,kişinin geliri orta düzeydir,benzin gerçekten sıkıntı olmuştur,büyük motorlu bir aracı yoktur ancak yine de benzin sorun olmuştur,çok yol yapıyordur,tamam hadi bu kişi LPG takar kesesini rahatlatır...Benim lafım lüks araçlara LPG takılmasına,ve harcı olmayan kişilerin bu araçları almasına.

Son düzenleme:
birbırımızı kırmanın bı anlamı yokkıı alan almış takan takmiş bızene ya hayrını görsun gule gule kullansın

ya konışmıyım konışmıyım diyorumda yani mantıksız mantıksız konuşuyorsunuz

1) Bu araçlar size adınıza özel ülkenize özel üretilmiyor
2) Senin ülkende dünyanın en pahalı benzini var
3)Benizn pahalı diyede milletin keyfinin kahyası değilsiniz esas milletin cebindeki parayla ne yapıcağını karar vermek sizin ne haddinize
4) Amerikada bir depo benzin 30 dolara dolar avrupada 80 dolara dolar senin ülkende bir depo benzin 120 dolar civarında dolar.. daha yeni depomu fulledim 174 milyona..

Fabrikalar hangi ülkelerde kimin lpg kiti kullanıcağına karar vermezler veremezler ama biraz araştırırsanız bütün markalrın tavsiye ettiği bir lpg kitinin mevcut olduğunu görüceksiniz ayrıca lpg için özel bir teknolojiye ihtiyaç yok bir kit yeterli bunuda zaten bazı fabrikalar istenirse fabrika çıkışı yada galeriler servisle anlaşmalı garantisi bozulmadan takıyor....

yazdıkça kusura bakmayın ama yani yok haddine yok alamaz yok aptal yok bilmemne milleitn cebindeki paradan size ne milleitn keyfinin kahyasımısınız.. yoksa burda zenginin parasyıla ego tatminimi oluyorsunuz zenginleri böyle aşaladığınızı sandıkça

adamın parası var alıcak kardeşim x5 ide m5 de ama adam enayi değil dünyanın en pahalı benzinine para versin..

Bence başlık ömürünü çoktan doldurdu.

Bu mesele, renklerin tartışılamadığı gibi zor bir mesele. Herkes aşağı yukarı görüşünü ifade etti. Ben LPG'yi savunuyorum, öbürü benzini. O zaman sen benzinde bin, ben LPG'de. Sen bana "SONRADAN GÖRME" deme, ben de sana "ENAYİ" demeyeyim. Büyütmeye gerek yok. Sonuçta kişisel bir tercih meselesi. Herkes birbirine saygı duymalı. Demokrasiden nefret etsem de sonuçta demokratik bir ülkede yaşıyoruz.

Başlık, kişisel ve şiddetli atışmalara dönmeden kilitlenmeli...

2) Senin ülkende dünyanın en pahalı benzini var

Ben de diyorum ki , ülkedeki benzin fiyatlarına göre araç alınırsa bir sorun olmaz.Ülkedeki benzinin bu fiyatlarda oldugunu göre göre o araçlara bu paralar verilmesi mantık dışı.Veren de enayi.Benzin pahalı geliyorsa gidip 4.0 lt , turbo,supercharged araç almayacak,bu kadar basit..Alıyorsa da ağlamayacak...Hatta öyle enayiler var ki,örneğin USA 'da milletin odun taşıdıgı 10.000 dolarlık araca,hayran hayran bakıp,gidip 100.000 dolar veriyor,sonra da LPG taktırıyor bu araca.

3)Benizn pahalı diyede milletin keyfinin kahyası değilsiniz esas milletin cebindeki parayla ne yapıcağını karar vermek sizin ne haddinize..

Evet bu konuda haklısın,ister Ferrariye takar LPG , ister Anadola Porsche motoru takar..Kimsenin de keyfinin kahyası değilim,herkes ne hali varsa görebilir,özgürdür.

Bence başlık ömürünü çoktan doldurdu.

Bu mesele, renklerin tartışılamadığı gibi zor bir mesele. Herkes aşağı yukarı görüşünü ifade etti. Ben LPG'yi savunuyorum, öbürü benzini. O zaman sen benzinde bin, ben LPG'de. Sen bana "SONRADAN GÖRME" deme, ben de sana "ENAYİ" demeyeyim. Büyütmeye gerek yok. Sonuçta kişisel bir tercih meselesi. Herkes birbirine saygı duymalı. Demokrasiden nefret etsem de sonuçta demokratik bir ülkede yaşıyoruz.

Başlık, kişisel ve şiddetli atışmalara dönmeden kilitlenmeli...

Yanlış anlaşıldı ise tekrar özür dilerim,ben burada LPG taktırmış kimseye enayi,sonradan görme demiyorum,herkes kesesini düşünüyor doğaldır.LPG ekonomik bir sistem olabilir tamam,benim tek derdim defalarca söylediğim gibi mantıksız işler yapanlar ile...Ayrıca herkesin görüşü de kendine,benim düşüncelerim bunlar..

Fark ettiyseniz kimse hakkında konusmadım,yalnızca konudaki Turbo insignia üzerinde yorum yaptım burada.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri