İlk çalışmada stop etme. Vectra B

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Lz53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Lz53

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba.
Bende 98 Model 2.0 vectra var. Araç ilk çalıştırmada çalıştıktan hemen sonra gazla desteklemezsem stop ediyor. Motor azcık ısınınca rolanti normale geliyor. Bunun nedeni ne olabilir? Bir de ilk çalıştırmada akünün hemen yanında bi parça var ondan uğultu geliyor. Bunun normal olduğunu biliyorum da o parça ne işe yarıyor?Adı nedir? Hani sadece ilk çalıştırmada bir süre o parça da çalışıyor sonra duruyor. Teşekkürler...

büyük ihtimal benzin pompası sorunlu.. ihmal etmeyin. yolda biraktirir..

Buna benzer bir sorun bende de vardı benzin pompası bozulmuş değiştirdim ama bununla birlikte basınç regulatoru var benzin deposu kapağında onda da sorun olabilir bence pompayı değştrmeden önce onu bi kontrol ettirsen daha iyi olur...

akünün yanındaki motoru ön ısıtmayı sağlayan bi sistem olması lazım yeterli ısı olunca duruyor ben öyle biliyorum parçanın tam ismini bilmiyorum ama

Aynı problem bende de vardı rolanti tutasıya kadar gaz verdikten sonra normal haline dönüyordu, hatta gaz vermeyi biraz erken kesersem devir dalgalanarak rolantiyi buluyordu. Seyir halinde ya da bekleme durumlarında birşey yoktu, sadece ilk çalıştırmada oluyordu. Kelebek boğazından kaynaklanıyor. Kelebek ve Egr yi temizlettiğimde tamamen geçmişti benim problemim.

rölanti ayarlayıcısındada problem olabilir.

Klima varsa boğaz kelebeğinden olup olmadığını anlayabiliriz klima arabayı calıstırır calıstırmaz acın eger stop ederse boğaz kelebeği temizlenecek onun dışında arkadasların bahsettiği nedenlerdende olabilir.

rolant ayarlayicisini söküp temizledinmi??? birde kelebegi ve bigazlarini temizlemeyi???

Aynı sorun benim araçta mevcuttu. Benzin filtresini değiştirdik biraz düzelir gibi oldu ama yolda kalınca arıza kesinleşti. Söylediğiniz sorun aynı yani birebir.
Benzin pompası tamamen durmuştu. Değiştirdik ve 1 ay kadar oldu şu an hiç bir problem bulunmamakta.

Geri