İlk çalışmada stop etme. Vectra B

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Lz53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba.
Bende 98 Model 2.0 vectra var. Araç ilk çalıştırmada çalıştıktan hemen sonra gazla desteklemezsem stop ediyor. Motor azcık ısınınca rolanti normale geliyor. Bunun nedeni ne olabilir? Bir de ilk çalıştırmada akünün hemen yanında bi parça var ondan uğultu geliyor. Bunun normal olduğunu biliyorum da o parça ne işe yarıyor?Adı nedir? Hani sadece ilk çalıştırmada bir süre o parça da çalışıyor sonra duruyor. Teşekkürler...

ikinci sorduğunuz hava sekonder pompası..

Aynı sorun benim araçta mevcuttu. Benzin filtresini değiştirdik biraz düzelir gibi oldu ama yolda kalınca arıza kesinleşti. Söylediğiniz sorun aynı yani birebir.
Benzin pompası tamamen durmuştu. Değiştirdik ve 1 ay kadar oldu şu an hiç bir problem bulunmamakta.

hayır abicim, asıl bendekiyle aynı sorun; rolanti regilatörüdür oooo :D:D:D

hayır abicim, asıl bendekiyle aynı sorun; rolanti regilatörüdür oooo :D:D:D

Alın sizin olsun:D:D:D

arkadasım bahsettigin olay ısınınca rolantiye dönmesinin sebebi enjeksiyonlu arabaların hepsinde bu vardır..en fazla 2 dk felan sürer. yalnız istop etmesinin bircok nedeni olabilir egzantirik devir sensörü regülatör benzin pompası vs...

Son düzenleme:
Hava akış metresidir geçenlerde bendede aynı sorun vardı servise gittim hava akış metresi dediler değiştirdiler düzeldi.

Arkadaşlar hepinize ilginiz için teşekkürler. Boğaz ve rolanti düzenleyisi yeni temizlendi. Bu sorunun yanında rolantı bazen 1500 devir civarında takılı kalıyor yavaş yavaş düşüyor. Rolanti ayarlayısı zaten değişilecek gibi ama yakıt pompası da var ise işin içinde 2. bi masraf demektir. Tekrar teşekkürler. Bu benzin pompası bize kaça patlar bilgisi olan var mı ? Bir de araç LPG li.

arıza

söylemiş olduunuz arıza boğaz kelebeğinden yapar eğer cok kurum varsa.birde motor suyu sıcaklık sensoru vardır vectrada termostat kütüğünün üstünde ondan da yapabilir.bu ikisinden baska bi yerde arama arkadasım arızayı

Arkadaşlar Yakıt pompası hem benzini hem gazı pompalıyor değil mi ? Yoksa sistemler farklı mı ?

Arkadaşlar hepinize ilginiz için teşekkürler. Boğaz ve rolanti düzenleyisi yeni temizlendi. Bu sorunun yanında rolantı bazen 1500 devir civarında takılı kalıyor yavaş yavaş düşüyor. Rolanti ayarlayısı zaten değişilecek gibi ama yakıt pompası da var ise işin içinde 2. bi masraf demektir. Tekrar teşekkürler. Bu benzin pompası bize kaça patlar bilgisi olan var mı ? Bir de araç LPG li.
ya arkadaşlar araç lpg li ya ışıkda durunca stop ediyo diyoruz bazıları benzin pompası kesin diyolar lpg ile çelışan aracın pompayla ne işi var ışıkda anlamadım

Arkadaşlar Yakıt pompası hem benzini hem gazı pompalıyor değil mi ? Yoksa sistemler farklı mı ?
hayır canım sadece benzini pompalar oda gaza gecince benzin kesilir ikisiniaYNI ANda kullanmıyor ya

Geri