İkamet adresi dışında başka bir ilden plaka almak...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan my_fat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
aracınızı çorum plakalı almanız imkansız. arkadaşalarında dediği gibi önce ikametgahınızı batman'dan çorum'a aldırmalısınız. bu çok da kolay bir iş değil. yeni uygulama artık böyle.

hala aracı alamadım üzerime yani çorum plaka yapamadım

Günümüzde yetkili bir çok kurumda kimlik bilgileri girilince adres bilgileri de ortaya çıkıyor. O nedenle yapabileceğin bir şey yok. E-Devlet kayıtlarına yetki verilen kurumlardan ulaşmak artık çok kolay oldu. Yakında kullanmaya başlayacağımız nüfus kağıtlarında chip olacak, bu durumda kişilerin kayıtlarına resmi dairelerde ulaşmak çocuk oyuncağı gibi olacak, birçok kart iptal olup bu kartla birleştirilecek, artık cüzdanlarımız kart mezarlığı gibi olmayacak.

Selam Nevzat kardesim, baska adres gosteremezsin cunku sistemde senin adresin neresi ise oradan tescil islemi yaptirabilirsin...baska adres gosterme eskiden oluyordu ancak kaldirildi....bir arkadasin dedigi gibi ya ikametgahi degisitir corum yap sonra tekrar duzelt...yada corumda oturan ailenden biri uzerine al....ama dunya hali belli olmaz bence kendi arabani kendi uzerine al yinede....saglamci olmakta fayda var...hayirli olsun....

evet oda düşündürüyor sonuçta... abimin üzerine yapcam...

Bende arabanın devrini daha almadım, ankara plaka aynı plakayı kullanmak istiyorum şimdi yapamayacakmıyız?

Bende arabanın devrini daha almadım, ankara plaka aynı plakayı kullanmak istiyorum şimdi yapamayacakmıyız?
Maalesef :(. Artık büyük illerde birkaç tane trafik bürosu var. İkametgahınız bu ilçelerde ise artık şehir merkezindeki bürodan bile plaka alamıyorsunuz. Yani artık herkes adresini bildirdiği yerden plaka almak zorunda.

ikametin neresi ise oranın plakasını alıyosun

artık TC kimlik numarasına gçre hemen plakanızı elinize veriyorlar :D

abimin üzerine yapcam artık

Geri