Herkese merhaba! astra almak üzere olmak ama emin olamamak...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ayca07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Herkese merhaba! astra almak üzere olmak ama emin olamamak...

eRg link' Alıntı:
Bugün baya bi araştırma fırsatım oldu, denk gelmişken paylaşmak isterim. ֖ncelikle şunu söyleyeyim, aracı satın aldığınız bayide bir kaskocu varsa, büyük ihtimalle en iyi rakamları ondan alacaksınız. Ben temmuz ayında HDI sigortadan full poliçeyle 52000 tl araç değeriyle 1250 TL 8 taksit gibi bi rakam almıştım. Hasarsızlık indirimim de yok.

Bugün yaptığım araştırmalar sonucu, hasarsızlık indirimi dahil, bir arkadaşın 2010 model 1.6T astrası için aldığım en düşük fiyat (54000 araç değeri, 60000 kaza anında karşı tarafın karşılanabilecek maks değeri olacak şekilde) güneş sigortadan 1000TL gibi bi rakam aldım. Tabi burda yaş vs. gibi parametreler de var. Arkadaşımın da yaşı benimle aynı ve bu da genelde %10 gibi bir yaş indiriminden mahrum bırakıyor bizi. Bunun haricinde 1100 - 1600 arası değişen rakamlar verdiler. Bir enteresan şey daha var ki, 2011 model 1.4T Cosmo aracıma hasarsızlık hariç 1250TL kasko yaptırdığım HDI, 2010 model 1.6T Cosmo araç için hasarsızlık indirimiyle beraber 1900TL gibi bi rakam çıkardı (ama aynı acente değil bu, farklı bir acenteden sordum).

Genel olarak benim edindiğim rakamlar bu şekilde, kasko yaptırmayı düşünen arkadaşlar için umarım ışık tutmuştur.

teşekkürler :)
bizim de bayimiz 8 kasko şirketiyle çalışıyor...
en iyi fiyatı oradan aldık Eureko için...
diğer firmalar için de 1400 tl'ye kadar teklif verdiler...

anadolu sigortayla da zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını belirtti oradaki kız...  ::)

bulent_tnt link' Alıntı:
[quote author=ayca07 link=topic=2873.msg63284#msg63284 date=1322681055]
plakamız bugün çıktı..
araba bize yarın teslim ediliyor..  okkk
sıra geldi kasko araştırmasına..  ::)

eureko kullanan var mıdır?
en iyi teklifi oradan aldık da...full kasko şeklinde...ne dersiniz yardımsever arkadaşlarım?  :-[
En uygun grupama   2012 cosmo deger 61000 tl kasko fiyati 1300 tl.
[/quote]

bize de Groupama kasko fiyatı: 1390 tl olarak verildi...
ama eureko ile arasında 200 tl fark olduğu için groupama düşünmüyor gibiyiz..

ben daha önce hep anadolu sigortadan yaptırdım kaskoları şimdiye kadar hiç zorluk çekmedim sadece 1 kere lazım oldu onda da bir tlf kadar uzaklıktaydı 30 dakikada çekici yanımdaydı >:(  yeni aracımı aldığımda da ilk tercihim olacak bana en iyi teklifide hep anadolu verdi full +mini onarımlar dahil

astraowner link' Alıntı:
arkadaşlar birşey sorcam biz aldığımız zaman araçlar ucuzdu yani geçen sene aralık-ocak ben aracı 40600 e aldım kasko değeri 43000 di + sonradan 2000tl necvox eklendi şimdi bu sene bizim araçlar değerlendi bizim de kasko değeri artıcakmı?
sn. astraowner ben geçen hafta yaptırdım
kasko değeri ilk yaptırdığımda geçen sene 56 bin tl civarıydı araç, şimdiki sözleşmede 61 bin küsür araç bedeli
yani sorunuz cevabı evet
ama şöyle bir durum söz konusu diyelim Allah göstermesin ama aracım pert oldu kasko bedeli araç sıfır fiyatı verilmiyor
aracın ikinci el değeri üzerinden ödeme yapılıyor, yani şirket bir şekilde kendini korumaya alıyor denilebilir
ama hepsi böyle değil..

HaKaN link' Alıntı:
[quote author=astraowner link=topic=2873.msg63289#msg63289 date=1322682644]
arkadaşlar birşey sorcam biz aldığımız zaman araçlar ucuzdu yani geçen sene aralık-ocak ben aracı 40600 e aldım kasko değeri 43000 di + sonradan 2000tl necvox eklendi şimdi bu sene bizim araçlar değerlendi bizim de kasko değeri artıcakmı?
sn. astraowner ben geçen hafta yaptırdım
kasko değeri ilk yaptırdığımda geçen sene 56 bin tl civarıydı araç, şimdiki sözleşmede 61 bin küsür araç bedeli
yani sorunuz cevabı evet
ama şöyle bir durum söz konusu diyelim Allah göstermesin ama aracım pert oldu kasko bedeli araç sıfır fiyatı verilmiyor
aracın ikinci el değeri üzerinden ödeme yapılıyor, yani şirket bir şekilde kendini korumaya alıyor denilebilir
ama hepsi böyle değil..
[/quote]

Poliçede belirtilen araç değerini düşürünce kasko bedeli de düşüyor. Aslında buradan hareketle, olası bir pert durumunda poliçede görünen araç değeri üzerinden ödeme yapılması gerekir. Sizin de belirttiğiniz gibi ikinci el fiyatının ödenmesi gibi türlü uygulamalar olabiliyor. Bu durumda aracın değerini yüksek gösterip fazla para ödemenin esprisi nedir?

Kasko şirketlerinin hepsi neredeyse aynı...benim 54 bin lira olarak görünüyorum araç bedelim 950 ye yaptıracağım yarın.. benimd sürem dolmuş:S Ankara sigorta.

by-Abdullah link' Alıntı:
cok super olmuş ayca hanım..yakısıklı duruyor..fakat 115.bg sızın arac eco veya turbo goremedım

Abdullah Bey çok teşekkürler :)
bizim aracımız 1.3 95 beygir..
aracın arkasında ecoflex ibaresi bulunmuyor :)
yeni bir uygulama mıdır bilmiyorum...
ama bildiğim kadarıyla 2011 dizellerde ecoflex yazıyordu; fakat herkesin de sevdiği bir uygulama değilmiş :)

ewet sanırım 2012 de kalktı bu ıbareler..neyse cokda onemlı deıl, yanlız navili olsaydı dahada hoş olurdu gıbı,,gerçi hepsi duygusal konu:):):) bende navili aldım ama sunroff a gelınce gıdemedım daha..yınede dedımyaa renk bombaa gibi..:)

Abdullah Bey, biz astra'ya ilk olarak Enjoy Plus bakarak başladık...
sonra ben sport istiyorum dedim; bayiye gittik, sport +stil'e döndük....
bayiye ikinci gittiğimizdeyse Cosmo dedik..ama artık öteye gidemedik, ayne duygusal olarak :)
açıkcası 2000 tl daha verecek yerimiz olsaydı önceliğim sunrooftu, navigasyon her zaman takılabiliyor, ama sunroof sadece ilk alışta olabilen bişi.(orjinallaik önemli)
ama hayırlısı böyleymiş...tahminim en geç 1 yıl sonra navigasyonu da hallederiz...

inş. hayırlısı olsun tabiki yaa,, onemlı olan agız tadıyla kazasız belasız bınmek...

greatt

Geri