Hava yastığı nası açılır bilen varmı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan masques
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
opelde parfümlü airbag yapsın söyleyelimde:):)

LND' Alıntı:
opelde parfümlü airbag yapsın söyleyelimde:):)

:D hahahahah çok iyi olur ama benım hem astımım hem de alerjim var..yani her ikisi de benı öldürmeye yeter :cry:

bu sabah şu bizim aynalar için "adam servise" gittim
ford connect getirmişler sol teker ciddi şekilde kaldırama çarpmış tamponda bi halt yok.. ama iki yastıkta patlamış, ciddi ciddi aracın göğsünü ve direksiyon simidini yırtıp çıkmış bu yastık ya.. inanamıyorsun!!

NighTFLighT' Alıntı:
:D hahahahah çok iyi olur ama benım hem astımım hem de alerjim var..yani her ikisi de benı öldürmeye yeter :cry:

hııı cok geçmiş olsun o zaman nefes acıcı koyduralım:D:)

ALLAH airbaglerimizin kaza sonucu acıldıgını göstermesin bizlere;)

amin diyelim hic acılmasın

bu airbag ler kafasına göre çalışıyo he hız ne kemer

bazen takılı olmasada açılanlar oluyor bezen 20 30 km hızla carpmada açılan
park halinde ki araca carpmış adam araçın airbag leri açılmış yani kafasına göre
eger araç kemer ikazı yapmıyorsa kemere baglı degildir diye biliyorum

ve en kesin sonuç kul yapısına güvenmemek ve dikkat etmek

bendede kemer takılı degildi havalandım yere inince acıldı
aracın markası hundayi hız 90 km orta revüşten havalandım yine orta revüşe indim motor yukarı geldi traves felan gitti iniş esnasında iniş takımlarını açmayı unutmuşum galiba airbag gümledi valla

setapxxx' Alıntı:
opellerde aracın tam ortasında el frenini altında bir beyin var bu beyne iki tane yan hava yastığı senserü,iki tanede de emniyet kemeri jopları yardımcı oluyor.önden yada arkadan bir darbe anında orta konsuldaki beyin motor beyniyle aracın hızı konusunda temas ta oluyorr.bu sayede aracın çarpma anındaki darbe si hasaplanıyor.60 km in altındaki hızlarda hava yastığı acılmıyor.yani otomobilin önünde ve arkasında başka bir sensör yok.diğer hava yastıklarına gelice ön kapılarda bulunan sensörlerde aynı şekilde derbe hesaplaması yapıyor örnek kapıya futbol topu çarptı bunu darbe derecesi ve hızı beyinde mevcut onun için hava yastıkları acılmıyor.ama aynı hızda yandan otomobil yada motorsiklet carptığında acılıyor..ayrıca önden derbe anında pedallar yukarı katlanıyor ve emniyet kemeri jopları sizi koltuğa doğru çekiyor.ama emniyet kemeriniz bağlı değilse siz direksiyona kapaklanırken ordan yüzünüze 10 tonluk bir yük le geen darbe kafanızı gövdenizden ayırıyor.buna opel astrada yakın bir arkadaşımızda şahit olduk allah rahmet eylesin
+1987 katılıyorum her bır cumlene

aga78' Alıntı:
gibi ama araba pert oldu yaw tamponda çizik bile yok anlamadım gitti

hep derim teçrübe parayla olmazz denemek lazım yaw bende öyle yaptım

walla hocam senin işinde iyimiş :D

benimde başıma böyle bişey geldi 60 civarları gidiyodum ve sağ çamurluktan bir araba çarptı emniyet kemerim takılıydı bir anda açıldı ve benim sağ kolumu çatlattı kolum camla airbag arasında kaldı allahtan emniyet kemerim takılıydı birde ben çok geriden kullanıyorum o konuda şanslıyım yanlızca kolumu çatlattım sizinle paylaşmak istedim arkadaşlar

Geri