Hava yastığı emniyet kemeri bağlantısı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan slymnkrt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
geçen yıl reno megan dizel aracımla bi kaza yaptım kaza esnasında sürücü kemeri bağlı yolcu kemeri bağlı değildi ama her iki airbagte açıldı ayağım frene deymemişti bile bir anlık dalgınlık sonucu en son gözümün karardığını kendime geldiğime araçla aramda hiç mesafe kalmadığı ve dönüş almaya çalışan bir araca yandan vurduğumu gördüm benim kemeri bağlı olduğu için kazaya yarasız atlattım ama yandaki arkadaşımın airbağın yüzüne çarpması sonucu kaçı açıldı gözü yüzü şiş içinde kaldı yani EMNİYET KEMERSİZ airbağın zararı var faydası yok KEMER BAĞLAMAK TEKERLEKLİ SANDELYE KADAR SIKICI DEĞİLDİR......

sen git dünyanın parasını ver güvenlikli araba al güvenliğe ayriyet para ver sonra git emniyet kemerini arkadan takan kimse kusura bakmasın bunları yapan enayidir hem haytınla oynuyo hem bosuna parra ver o zaman takmıcaksan git eski arabalardan al bosuna para vermemiş olursun emniyet kemeri =hava yastığı bu böyle calışıyo kemer olmadan yaralanmalara yol acar emniyet kemerimizi takalım:mad:

sonuç itibarıyla arka koltukta oturanlar dahil kemerlerimizi takacağız bende bi ara buzda kalarifer kül kazanına biraz tıkladım airbag lambası yandı kemerim takılı değildi kontağı kapatıp tekrar açtığımda arıza lambası söndü bigün sonra ustaya sordum ilk sorduğu kemerin takılımı dedi eğer kemerim takılı olsaydı hava yastığı açılırmış az tıkladığımdan açılmadı belkide manevra yaparken vurdum ama bence biraz daha sert vursam belki yine açacaktı vurma derecesine göremi açılıyor acaba kemer takılı değilken

opelde açılıyormu bilmiyorum ama honda civic kemer takmasanızda çarpışma anında açıyor airbagleri

arkadaslar !!!

hava yasıtğnn açılıp açılmmaması emniyt kmrine bğlı değil ama kemer takılı değilken açılırsa büyük boyun sakatlanmalarına yol açabiliyor hava yastığının yuvasundan çıkış hızını kimse tahmin bile edemez o yüzden siz siz olun işi şansa bırakmayın kemerinizi takın insan sağlığı bir kemeri takmaya değmezmi 2 saniyelik iş takıp çıkartmak (allah kimseye kaza bela göstermesin)

opelde açılıyormu bilmiyorum ama honda civic kemer takmasanızda çarpışma anında açıyor airbagleri

ben önceki msjımda da yazdım..
2sene önce 2004 model Corsa'mla büyük bi kaza yaptım, kemerim takılı değildi ama Airbag'ler açıldı..

ABS DEVREYE GİRMESİ DEMEK AIRBAG PATLAMASI DEMEK DEĞİLDİR.

iyi ozaman her ani frende airbag patlasın biton para verip içeri geri taktırın.
Böyle bir mantık olamaz.
Yaşanmış bir örnek verdim arkadaşlar.Ama anlamamakta ısrarlı olan var sanırım.iyice araştırın okuyun arkadaşlar olayın aslını ozaman göreceksiniz.
Ani frenlerde ve hafif çarpmalarda (ki bunun şiddetini araç ölçer) airbag patlamaz.Neden 2nci el araba alırken airbag patlamışmı diye bilgisayarla kontrol edilir.Ağır bir darbesi kazası varmı diye.
Umarım verdiğim bilgiler yararlı olmuştur.
Sen ne bilgisinden ve neden bahsediyorsun. Yazılanları doğru oku önce.

Ben bunu yazdım sen gelip neye ne cevap veriyorsun.

Herkes birşey yazmış ama ne yazıkki bazı dostlarımız bilip bilmeden karşısındakileri yanlış yönlendirmiş.cevabımı yazmadan önce herkes şunu iyi bilsin, emniyet kemerini TAKMAK ve TAKTIRMAK sizi ve sevdiklerinizi arbaya değil HAYATA BAĞLAR. Airbag emniyet kemeri olmadan işe yaramaz, aksine hafif atlatacağınız bir kazanın sonuçlarını daha beter hale bile getirebilir.

Konuya gelecek olursak. Bu o markanın, şu markanın teknolojisi değil. Kabul görmüş bir güvenlik standardı artık. Hepsinin bilmem
imkansız ancak çok yaşlı olmayan birçok arabada ve bütün yeni modellerde(istisnalar kaideyi bozmaz) sistem kırılan tetikleyici iğneler yerine atalet sensörleriyle çalışıyor ve bu sensörler doğrudan emniyet kemer tokanıza bağlı, siz kemeri o veay bu şekilde takınca aracınızdaki kemer uyarı sesi bitiyor, uyarı ışığı vs kayboluyorsa sisteminiz %99 bu şekilde çalışıyor demektir.
Sistemin bu şekilde işlemesinin nedeni ufak kazalarda bile airbag in açılıp istenmyen yaralanmalara sebebiyet vermesini engellemek. Eğer siz saatte 60 km ile sabit ve katı bir cisime kemeriniz takılı değil vaziyette çarparsanız aracın sürati anında "0" a inerken siz o anda 60km süratle direksiyona daoğru fırlamış oluyorsunuz, o anda direksiyondan suratınıza doğru saatte +-240km süratle açılan airbag ile suratınızn bütünleşmesi 300km ye denk geliyor nerdeyse. Böyle bir çarpışmanın ardından boynunuz kırılır ya sakat kalırsınız yada ölürsünüz. Ama kemeriniz takılı değilken cama ve direksiyona çarparsınız, kırık ve çatlaklarla kurtulursunuz yada şanssızsanız ölürsünüz. Aynı şey yanınızdakiler içinde geçerli.
Airbag ile emniyet kemeri birlikte çalımadığı sürece iş görmez. Airbagleri kemersizde açılan bir araçla, kemersiz kaza yapacağıma, hiç airbag i olmayan bir arabayla kemerim takılıyken kaza yapmayı tercih ederim. Şunu açıkça söylememde ise bir sakınca görmüyorum, o kemeri koltuğun arkasından falan dolayıp takan ve arabayı kandırdığını düşünen UYANIK!!lar var ya onları görünce resmen acıyorum, bu zeka fakiri insanların ne kendi hayatlarına nede sevdiklerinin hayatlarına değer vermiyor olmaları ne acı bir şeydir, ne büyük bir kara cehalet göstergesidir.
Dostlarım her zaman, kontağı her açışınızda KEMERİNİZİ TAKIN. Yanınızdakilerde TAKTIRIN.
Hatta arka koltukta oturanlara bile hem sizin hem onların güvenliği için taktırın. Eğer ön koltuklarınızın arkasından bastırınca önden hissede biliyorsanız bu uyarımı özellikle dikkate alın. Allah korusun bir kaza anında arka koltukta kemersiz oturan kişiler büyük bir süratle sizin koltuğunuza doğru fırlarlar, dizleri tam sizin belinizin hizasından, sizin koltuğunuza saplanır ve sizin omurganızın kırılmasına yol açar ve SAKAT KALIRSINIZ. Trafik ve hayat şakaya alınmaz.

evet sürücü koltuğunun altında bir soket var ikisini bağlayan hem emniyet vkemer gergi kontrolu memde hava yastıklarına kontrol ediyor

arkadaşlar emniyet kemeri takılmazsa airbag patlamaz diye bir şey olamaz, e tabi emniyet kemerinide alışkanlık haline getirmek lazım,
-emniyet kemer mekanizmaları üzerinde tesisat olabilir bunlar elektrikli emniyet kemeridir, her hangi bir kaza anında emniyet kemerinin toplaması için,
-koltukların altındaki tesisatlarda yan airbaglar içindir.

Geri