Hava yastığı emniyet kemeri bağlantısı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan slymnkrt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaslar gercekten emnıyet kemerı takılı deıl ıken acılmıyormu bu aırbagar neden 6 tane koymuslar bunları??kemer takılı deıl bıanlık Allah korusun kaza oldu ee nolcak?? bunu bır opel'e sorsak ıyı olmazmı? astra H lar boyleyse yandık yahu:)

kaza olunca bişey olmasından korkuyorsanız ne diye kemer takmamakta bu kadar ısrar ediyosunuz anlamadım?
adamlar airbag'i herkesin kemer taktığını varsayıp kemere ek bir emniyet unsuru olsun diye geliştirmişler
sen kendin tedbirini almazsan opel napsın?
kemer sıkıyorsa küçük mandallar satılıyo 3-5 lira, takıyosun kemerin başladığı noktaya, takrıktan sonra biraz kemeri gevşetip mandalı sıkıyosun, hem kemeri hissetmiyosun hem de kemer işlevi devam ediyo.
tavsiye ederim

Arkadaşlar benim de bir sorum var emniyet kemeri ve airbag kapsamında....Araç ilk çalışmada gösterge panelinde yanan bir dzi kontrol var ya, işte sorunsuzlar sönüyor..En solda altta emniyet kemeri uyarısı var mesela...Ben aracı yeni aldıgım icin eski halini bilemiyorum...Mesela abs ışıgını düşünün sönerse sorun yok...Emniyet kemeri ışıgı benim aracımda sönüyor(ilk marşa basmadan önce yanıyor, kontrol bitince sönüyor ve öyle marşa basıyorsunuz) , takılı olmasa da....Acaba 2003 astra Njoy 1.6 gibi araclara sahip olan arkadaşlarda durum nasıl? Kısaca özetlersem, emniyet kemeri takılı degilken calıstırırken sönmüş oluyor.Acaba manuel olarak iptal mi ettirilmiş...Ve emniyet kemeri ikaz sinyali/sesi var mı bizim araclarda? Bir diğer sorum da, eger emniyet kemeri göstergede yanmasın (normalde takılı degilse ötmesi/yanması gerekirken) diye kapattırılmış ise emniyet kemerini taktıgımızda airbagler acılır mı?

Son düzenleme:
arkdaşlar yeni emniyet kemerleri ön gerdiricili yani kaza anında airbag patlarken 8 ila 10 cm daha geriliyor ve şöförün kaburgalarını kırma riski var ancak diğer türlü olursa daha büyük sorunlar çıkabilir...ewet arkdaşlar yeni araçlarda airbag ile emniyet kemerinin arasında bağlantı var ...ancak kemer takılı değilken airbag açılmaz davasını tam bilmiyorum kimileri kemer takılı değilken airbag açılmaz demiş ...ben pek emin deillim ama neyse...saygılar..

kemer takılı değilse airbag'lar açılmıyo diye bişi yok..
bizzat bundan önceki 2004 Opel Corsa'mda yaşadım..
kemerim takılı değildi, 5 takla attım.. gözümü açtığımda airbag'lar açılmıştı..
ama kaza anında kafamı ve yüzümü korumak için kollarımı yüzüme doğru getirmiştim, airbag ilk açıldığı andaki içinde bulunan gaz yüzünden kollarım yanmıştı...
oda 1hafta sora geçti ztn...

Yanlış bilmiyorsam SRS Airbag'ler emniyet kemeri ile birlikde çalışıyor kemer takılı değilse Airbag patlamıyor. Kesin emin değilim ama öyle hatırlıyorm.

arkadaşlar airbaglar çok hızlı bir şekilde açılıyor yaklaşık saniyenin yüzde 3 kadar bir sürede yanlış hatırlamıyorsam.. ayrıca içinde azot gazı var yani atmosferde bulunan gaz.. zararsızdır...ayrıca Efe geçmiş olsun... kemer takılı olmadığından dolayı ufak darbe almışsındır ..ama boyunun kırılma ihtimalide var...Emrah sanırım doğru biliyorsun ...REnault ta SRS airbag kullanılıyor ondada öyleydi hatırladığım kadarıyla...saygılar...

Evet Başima Gelmiş Bir Olaydir Bu.kemer Takili Degilken Acilmiyor Yastik Odak Opel In Yalancisiyim

Evet Başima Gelmiş Bir Olaydir Bu.kemer Takili Degilken Acilmiyor Yastik Odak Opel In Yalancisiyim

:) şimdi anlamadım..
başına gelen bir olay mı, yani kaza yaptın kemerin takılı değildi ve airbag açılmadı mı?
yoksa, Odak Opel'deki ustalar mı böyle söledi?

ben kaza yaptığımda açılmıştı çnk..

bazı modellerde koltuk ağırlık sensörü vardır bazılarında kemer sensörü bazılarında hiçi bişi yoktur açılır direk :)

Geri