Hava yastığı emniyet kemeri bağlantısı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan slymnkrt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
emniyet kemerini takmadıkça çalışmayan arabalar olması şart olsa şu dünyada ne olurdu bir anlamadım gitti..

üreticilerde airbag takma zorunluluğu ve her oturulan koltukta ağırlık ve ısı sensörü ile birlikte herkesin emniyet kemeri takması şart olsa ... tey teyyy

arkadaslar kemer takmazsanız aırbag size zarar verir zaten bunu bilmiyormusunuz!

Tabiki olmaz adamlar neden kısalım diye bakıyorlar luzumu olmasa e k bile koymazlar

Arkadaşlar benim de bir sorum var emniyet kemeri ve airbag kapsamında....Araç ilk çalışmada gösterge panelinde yanan bir dzi kontrol var ya, işte sorunsuzlar sönüyor..En solda altta emniyet kemeri uyarısı var mesela...Ben aracı yeni aldıgım icin eski halini bilemiyorum...Mesela abs ışıgını düşünün sönerse sorun yok...Emniyet kemeri ışıgı benim aracımda sönüyor(ilk marşa basmadan önce yanıyor, kontrol bitince sönüyor ve öyle marşa basıyorsunuz) , takılı olmasa da....Acaba 2003 astra Njoy 1.6 gibi araclara sahip olan arkadaşlarda durum nasıl? Kısaca özetlersem, emniyet kemeri takılı degilken calıstırırken sönmüş oluyor.Acaba manuel olarak iptal mi ettirilmiş...Ve emniyet kemeri ikaz sinyali/sesi var mı bizim araclarda? Bir diğer sorum da, eger emniyet kemeri göstergede yanmasın (normalde takılı degilse ötmesi/yanması gerekirken) diye kapattırılmış ise emniyet kemerini taktıgımızda airbagler acılır mı?

Arkadaşlar cevap alamadım ??

o lamba uyarı amaçlı emniyet kemerini tak çalıştıktan 3 5 saniye sonra söner
seninkinde yanıyor bizimkinde hiiiiç yanmıyor

renaultta takmazsan acılmaz aırbag

Ama bu opel Renault deil

kemer takmayınca çalışmayan araba var adam onunda çaresini buluyor kemer takmıyor oraya kemer kancası takıyor burası türkiye her şeye çare var

yani adamın poposu ısınınca (ısıtmalı koltuk için)daha mı iyi oluyor oturdukça zaten ısınacaktır adamlar satış için yapıyorlar işte ısıtmalı koltuk far senserü yağmur sensörü çok mu zor karanlık olunca veya tünele girince tek düğmeyi çevirmek

yani adamın poposu ısınınca (ısıtmalı koltuk için)daha mı iyi oluyor oturdukça zaten ısınacaktır adamlar satış için yapıyorlar işte ısıtmalı koltuk far senserü yağmur sensörü çok mu zor karanlık olunca veya tünele girince tek düğmeyi çevirmek

benim şu ısı sensörüne dedin sanırım .. yok ben ısı sensörü derken şu dokunmatik olan şeyleri biliyorsunuz parmağınızın ucundaki kanın sıcaklığına duyarlıdır. misal laptoplardaki mouse pad leri kalemle falan hareket ettirmeye çalışın kürsor oynamaz..

hani ağırlık sensörünün yanında torbayı falan da insan zannetmesin diye ısı sensörü olsa demiştim.. ütopik evet ama imkansız değil :)

Geri