Hastanelerde yapılabilen yanlış uygulama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ozgurruh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ozgurruh

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Benzer bir durum bizzat benim başıma gelmişti. Okuyunca paylaşayım istedim.

Sevgılı dostlarım,

Biliyorumki bu yazıyı okuyan bir çok dostum rahatsızlandığında sağlık sorunlarınızda SGK dan faydalanmaktadır ve yıne bır cogunuz ozel hastanelere gıtmektesınız. Asagıdakı yazıda olanların bır benzerı bır coğunuzun başına gelmiştir.

Dikkatli olunuz, uyanık olunuz ve her şeyden önemlisi hakkınızı sonuna kadar arayınız. Nemelazımcılık yapmayınız, utanmayınız.. Yolunacak kaz muamelesi hiç görmeyiniz.

hepinize sağlıklı günler diliyorum. sevgilerime..

HEPİNİZE SAĞLIKLI GÜNLER DİLİYORUM. SEVGİLERİME..

Açıkça vatandaşın ve devletin nasıl soyulduğunun kısa ve çarpıcı hikayesi..

Genel bir kontrol için evimizin yakınındaki özel hastaneye gittim.
Hastene bankosunda Bağkur'lu olduğumu, SGK anlaşmaları olup olmadığını sordum.
TC kimlik no'mu sistemlerine girdiler, evet sizin bilgilerinizi görüyoruz,SGK'dan yararlanabilirsiniz dediler.

Genel kontrol için dahiliye gittim. Muayene ücreti olarak 30 TL nakit ödeme yaptım.
Bana ne fiş, ne fatura vermediler.
Doktor muayenesini yaptı, yapılması gereken tahlilleri çıkarttı, tekrar bankoya gittim.
Bu sefer tahliller için DİKKAT.. SGK'nın ödemesi dışında benim payım olarak 595 TL ödemem gerektiği söylendi, kredi kartımla ödememi yaptım.
Küçük bi kasa fişi ile kredi kartı pos fişini aldım. Tahliller iki gün sonra çıktı, doktora gösterdim. Her şey normal çıktı sevindik.

Bir an aklıma takıldı..BEN 595 TL ÖDEDİM, BANA YAPILANLARIN BEDELLERİNİ GÖREBİLDİĞİM BİR FATURA-İŞLEM DÖKÜMÜ BANA VERİLMEDİ dedim.

Muhasebeye gittim. Bana yapılan işlerin detaylarını gösteren fatura vemelerini talep ettim.
İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Normalde hiç istemeden zaten yasal olarak verilmesi gereken faturayı vermemek için ilginç sorular ve sorgulamalar başladı.
Niçin istiyorsunuz, size fatura veremeyiz, isterseniz yapılanları bedellerini elle yazalım verelim, bu fiş fatura demek zaten uygulama böyle fatura veremiyoruz...
Sergilenen bu tavır bende talebimde daha çok ısrarcı olmama neden oldu.. Sonunda sizi müdürümüzle görüştürelimle başka bir sürece geçildi.
Müdür de benzer şekilde neden, niçin fatura istiyorsunuz, biz detaylı faturayı size veremeyiz, biz bu tip faturayı kuruma-SGK'ya veriyoruz. dedi.
Bu tavır karşısında ısrarım ve beraberinde gerilim arttı. Sonunda tamam biz bir mali müşavirimize danışalım dediler..

Bir gün sonra tekrar aradım, fatura talebimi yeniledim. Buyrun gelin yardımcı olacağız dediler, gittim.

Ve...olana bakın !!!

''Sizden fazla ödeme alınmış dediler, normalde 30 TL olan muayene ücreti içinde bu tahlillerin yapılması gerekiyormuş.
30 TL muayene ücretinin 12 TL'si SGK tarafından, 18 TL si benim tarafımdan ödeniyormuş.
( BANA 30 TL ödetmişlerdi)
595 TL'lik tahlilinin 551'sini fazladan almışlar, meğersem sadece 44 TL'sini SGK değil ben karşılıyor muşum.

SONUÇ OLARAK; 595+30 = 625 TL olan masrafım meğersem 74 TL imiş..
Hastane özür dileyerek, 551 TL'yi kredi kartıma iade işlemini başlattılar.

Araştırdığımda gördüm ki; bu durum yaygın olarak uygulanmakta ve vatandaş ve devlet zarara uğratılmaktaymış.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Dikkat edilmesi gereken bir konu. Gerçekten çok çok önemli.
Hatta bir uygulamada size bilgi vermek istiyorum...

Dershane v.b. gibi yerlerden istenen "adli sicil kaydı yoktur" yazısı için 15,00 TL (Şehirden şehire değişebilir) istiyorlar. Karşılığında ise elinize ya bağış makbuzu ya da yardım makbuzu veriliyor. Ben şahsen vermek istemesem bana bunun karşılığında o belgeyi vermiyorlar. Peki soruyorum bu paralar,bu meblağlar gerçekten sahiplerine ulaşıyor mu ya da biz koyun gibi güdülmekten,inek gibi sağılmaktan ne zaman vazgeçeriz. Bunu hiç sordunuz mu kendi kendinize.

En kızdığım şey, verilen bir hizmet karşılığı vatandaştan haksız yere istenen haraç gibi para, alınan bu haksız paraya karşılık da kesilen göstermelik yardımlaşma/bağış makbuzu. Ya kardeşim ben bağış veya yardım yapmak için koştura koştura devletin kapısına dayanmadım ki, ben buraya benden talep edilen hizmeti almak için geldim, senin görevin bana o belgeyi düzenleyip vernek, yani sen bana görevin olan o hizmeti vermek için zorunlu bağış yapmak zorundasın diye diretemezsin. İşin en komik tarafı ise devlet buralara bağış yapmayın diye devamlı "sözde" uyarılar yaparak vatandaşa şirin görünmeye çalışıyor ama nedense o makbuzları veya o makbuz kesen kişi ya da vezneleri bir türlü göremiyor, hatta o paraları tahsil eden memurların atamasını da bizzat yapıyor.

595 TL'yi bir çırpıda verenin hiç mi suçu yok!

Bütün milletimiz üçkağıtçılık peşinde. Cebimden çıkan her kuruşta sorgulama yapıyorum ben. Cimrilikten mi, kesinlikle değil! Bana göre vatandaşlık görevi!

benım anlamadıgım o bağıs makbuzları zaten ya sacma sapan ustunde hıc bı resmıyetı olmayan kagıt parcaları yaptır fazladan bı kocan daha renklı fotokopıde yada bı kocan yok oluversın kım anlıcak hopp para cepte zaten bunun zorunlu olması cok ama cok sacma gelıyor bana... ssk olayınada gelınce onuda soyle soylıyeyım gecen tanıdık bı goz doktoruna gıttım ozel hastane o farkı benden almadılar tamam gerek yok dedıler almadılar hadı buyur burdan yak... demek almasalarda oluyormus 18 tl mı ne hatta..
zaten ssk yok su ılac odemıyor yok bu ılacı odemeyır olayıda cok sacma gelıyor bana..

Her ne olursa olsun siz yine de hakkınızı arayın arkadaşlar.Fatura vermiyoruz diyene sizi maliyeye şikayet edeceğim diyin, zaten bitarafları tutuşup vermek zorundalar.

Hırsız herifler, 70 milyondan 1 kuruş bile çalsan, 70 milyon kişinin hakkına giriyorsun. Hangisinden helallik isteyeceksin. Sen git hem devletten al, hemde vatandaştan, Allah korkusu hiç mi yok. Bence kurum hakkında şikayet dilekçesi verin, müfettişler incelesin.

Bence kurum hakkında şikayet dilekçesi verin, müfettişler incelesin.

Kesinlikle katılıyorum, bakanlık müfettişleri bu konuda çok hassaslar. Herşey elinde bir fiş ya da fatura ile il-ilçe sağlık müdürlüğüne hastaneyi şikayet etmekle başlıyor. Abartmıyorum didik didik ediyorlar hastaneyi.

bence direk şikayet edin bakanlığa.

benimde bu adli sicil kaydı olayında yaşadığım bir başka olay ise şöyle. daha önce adli sicil kaydı çıkarttığım için kimlik fotokopisi gerektiğini biliyordum ve kaymakamlık içindeki fotokopici sayfasını 1 lira evet yanlış duymadınız 1 liraya çektiği için üniversite bünyesindeki fotokopicimde çektirdim 10 kuruş karşılığında. ve kaymakamlık içindeki fotokopi kağıtlarının arka yüzünde yazan fotokopisi çekilmiş hazır kağıttaki adli sicil kaydımı şu şu nedenle talep ediyorum ad soyad imza kısmını el ile doldurdum ve teslim ettim. inanın daha okunaklı ve temiz oldu. ve çarkı öyle bir kurmuşlar ki kabul etmedi üç kağıtçılar. bir daha 1 lira vermek zorunda kaldım. ama o 1 lira sanki 1000 lira gibi koydu.

Geçenlerde benzer konu benim başıma geldi. İstanbul'a misafirliğe kardeşime gitmiştik, sabaha karşı saat 04:30 sıralarında babamın rahatsızlığı nedeniyle Beylikdüzü'nde bulunan Özel bir hastane acil servisine gittik, burada ilk muayene yapıldıktan sonra bana tahlil v.s. yapılacağını ve 240 tl ücreti olduğunu, tahlilleri yaptırıp yaptırmayacağımı sordular. Ben de acile geldiğimizi ve acilde hiç bir şekilde ücret ödemesinin olmaması gerektiğini söyledim. Bunun üzerine beni girişteki ilk muayene yerine yönlendirdiler , buradaki bayan parayı vermem gerektiğini, bu hastanenin cerrahi hastane olduğunu ve kapsam dışı olduğunu söyledi. Kesinlikle para ödemeyeceğim hemen babamı taburcu edin başka hastaneye götüreceğim dedim, bunun üzerine bana bir takım kağıtlar imzalatmak istediler, kağıtlara baktığımda hastaneyi sgk ya şikayet etmeyeceğim, herhangi bir talepte bulunmayacağım v.s. maddeler vardı itiraz ettim ve imzalamayacağım dedim. Bunun üzerine hastaneden kendi isteğimizle çıktığımıza dair kağıt imzalatmak istediler, bu kağıdı imzaladım ancak imzamın altına, Acile gelmemize rağmen tahlil ve muayene için para talep edildiğinden çıkıyoruz yazdım. Çıkış işleminde ilk muayene için 44 tl ücret istediler, bu parayı da vermiyorum ve hastaneden gidiyorum dedim. Netice itibariyle buradan ayrıldık, herhangi bir ücret ödemedim, hiç bir şey imzalamadım. Babamı hemen Avcılar'a devlet hastanesi aciline götürdüm tüm tahlilleri muayeneyi v.s. herhangi bir ücret ödemeden yaptırdık. Özel hastaneler tamamen para tuzağı haline gelmiş, gerekmeyen tahliller, tahliller için hak etmedikleri yüzlerce tl para talep ediyorlar. Aynı hastane birkaç ay önce de kardeşimin ufak bebeğini acil girişinden sonra gerekmediği halde bir gece hastanede yatırıp, ertesi gün 500 tl para almış. Bu nedenle yukarıda arkadaşın anlattığı gibi parayı vermeden önce fatura istemek ve bu faturayla SGK ya başvurmak veya kesinlikle para vermemek gerekiyor.

Geri