Hasar Kayıdı Hakkında.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ferhat057
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ferhat057

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Öncelikle Herkeze Kazasız Belasız İyi Günler Dilerim.

Arkadaşlar Ben Avukat Eniştemden 2005 Opel Corsa 1.2 Benzinli Araç Aldım 63.000 Orjinal KM`de.Eniştem Aracın 2 Sahibi Ben 3 Sahibiyim. Araç Eniştenin Üzerindeyken 300 Tl hasar kayıdı Gözüküyordu Ben Aldıktan Sonra Araçta 4 Hasara Kayıdı Çıkmaya Başladı İlk Hasarda Fiyat Yok İ2.Hasarda 118 TL , 3.Hasarda 551 TL ve 4.Hasarda 1759 TL Çıktı Bunu Nasıl Düzeltiriz Ya da Böyle Hasarlar Varsa Aracın İlk Sahibi Nasıl Bir Kazaya Karıştı Nasıl Öğrenebilirim.

Şimdi den Teşekkür Ederim.

Arkadaşlar Öncelikle Herkeze Kazasız Belasız İyi Günler Dilerim.

Arkadaşlar Ben Avukat Eniştemden 2005 Opel Corsa 1.2 Benzinli Araç Aldım 63.000 Orjinal KM`de.Eniştem Aracın 2 Sahibi Ben 3 Sahibiyim. Araç Eniştenin Üzerindeyken 300 Tl hasar kayıdı Gözüküyordu Ben Aldıktan Sonra Araçta 4 Hasara Kayıdı Çıkmaya Başladı İlk Hasarda Fiyat Yok İ2.Hasarda 118 TL , 3.Hasarda 551 TL ve 4.Hasarda 1759 TL Çıktı Bunu Nasıl Düzeltiriz Ya da Böyle Hasarlar Varsa Aracın İlk Sahibi Nasıl Bir Kazaya Karıştı Nasıl Öğrenebilirim.

Şimdi den Teşekkür Ederim.

Şaseden Sorgulama Yaptınız Mı?

Plaka değişikliği yapıp plakadan sorgularsanız plakanın söküldüğü aracın kaydı çıkabilir. Eğer plaka değişikliği yaptıysanız mehmet in dediği gibi şase numarasından sorgulayın kaydı

Sent from my iPhone using Tapatalk

plaka değişmedik plaka aynı 1 hafta arayla sorgulattık çıkan sonuç bu çok şaşırtıcı şase sorgusu da yaptım aynı değişen yok sigorta şirketini aradım daha önceki 2 ve 3 şahıslara bilgi veremiyolarmış saçmalık araç beni üstüme sonuçta bilgi vermeleri lazım acaba bi ustayamı göstersem

Son düzenleme:
Aracın siciline işlenmiş hasar kayıtları ne yazık ki silinmiyor. Bazı arkadaşlar en ufak bir kazada "nasıl olsa aracımın kaskosu var" veya "nasıl olsa hasarı karşı taraf ödeyecek" diyerek araçlarını direk yetkili servislere çekiyorlar. Yetkili servisler de nasıl olsa faturayı sigorta şirketleri ödeyecek diye faturayı şişirdikçe şişiriyorlar. Müşteri de "aracım yetkili serviste yapılıyor" diyerek içi rahat oluyor, ayrıca nasıl olsa para benden çıkmayacak diyerek servisin çıkardığı faturaya da dikkat etmiyor. Siz siz olun ufak tefek hasarları abartıp hemen servislerin yolunu tutmayın, servislerin bu tür oyunlarına gelmeyin, para sizin cebinizden çıkıyormuş gibi hasar dosyanızı ve aracınıza yapılan işlemleri iyi inceleyin.

Bakalım bi ustaya gösterimde abi neyi var neyi yok söylesin :S

Bana göre araçta çıkan hasar kayıtları çok büyük değil değerini çok etkilemez ve büyük işlemler görmemiş gibi. Bağaj kapağı tampon değişiyo arka çamurluklar boyanıyo 5-7bin arası hasar kaydı çıkıyo arabada sizinkine yuvarlak hesap 3bin tl desek pek sıkıntılı bi mevzu varmış gibi gözükmüyo tabi bu benim hem şahsi fikrim hem temennim :) sonuçtan haberdar edin merak ettim bende bu işi :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

valla sigorta şirketi bi bilgi vermiyorki :( kendi sigortacıma bi gidicem boş bi vaktimde bi araştırsın ustayada göstermem şart oldu bi kontrol edilmesi şart. Sonucu öğrenir öğrenmez sizi bilgilendiricem.

hocam 2005 model araçta olur takmayın. arabadan soğuyacaksınız gerek yok. para değil bu kayıtlar. 1779 olan boyalı 1 parçadır. diğerleri mini hasardır zaten...

Sigorta dosyaları bazen geç işleniyor belki Ondandır.pek takmayın benim eski patronun kızına BMW 116i almıştık Aracın 2 far,kaput ve tampon Değişti diye 17 bin lira masraf çıkarmış yetkili servis.o Zaman'ın parasıyla 50 Lira olan aracı 30 bine almıştık.airbaglar sapasağlamdı.

Geri