hangi lastik tercih ediyoruz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan GNR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

GNR

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
bende 17 jant var 205 40 17 lastiklerim uzak doğu malı değiştirmeyi düşünüyorum 205 45 17 taksam sürtme olurmu 40 yanak biraz sert geliyo hangi markayı kullanıyorus ayrıca 40 mm yay var lastikler aşırı sert havasını 24 bar yaptığım halde konfor hiç yok her yerinden sesler geliyo

seslerı arastırmak lazım ama
bu sekılde arac zaten yere cok yakın seyredecektır.
yayların sertse suspansıyon esnemesıde o derecede duyarsız olacaktır
lastıklerı yumusak sec ...24 hava cok az ındırmekle konfor saglayamazsın

bende 60 yanak varken konfor yok sen 40 yanak takmışın yola düşmüş bozuk parayı bile arabanın içinde gibi hissediyorsundur :D

yayları bide eibach taktık bundan önce böle kabinden ses gelmiyodu resmen döküldü araba ya bu benim için ciddi bir sorun oldu her cukurda içim gidiyo eski jantları yayları takıp gezicem buna bir care lazım yanak genişliğini büyütsek ne olur acaba ona göre lastik alıcam

ben 60 yanağı 65 yapmıştım kış lastiklerini takınca acayip bir performans düşüklüğü oluyor orjinal boyutun üstüne çıkınca şimdi tekrar 60 a indim araba kendine geldi

Bende 205/40/17 önler 205/45/17 arklar. Orjinal jantlarını takıcam yada 195/55/15 takıcam araba dağılıcak bizim yollarda yoksa gecen 100 km ile hafif bi çukura girdim. oda çukur değil ana yolda 2 cm derinliğinde asfalt kırığı .. sağ jant yamuldu :( bizim lakalar duvar gibi soğlsun azcık hızlı girsek kazayla, kaldırıma vurmuş gibi oluyor araba.

Son düzenleme:
Aracınızın orjinal lastiklerinin 195/60/15 (comfort) olduğunu düşünürsek, 17" janta takmanız gereken lastik ebatı zaten 205/45/17 dir. Eğer aracınız Club ise 185/65/15 bu sefer almanız gereken lastik 215/45/17 olmalı.

Komforu artırmak için yanağı geniş tutarsanız, araç çekişten düşer (Tork düşer). Bu da fazla yakıt sarfiyatı yapmanıza neden olur.

yakıtta öle belirgin bir artış olacağını pek sanmıyorum 205 45 17 olması gereken endekslerine göre sürtme olur diye 40 yanak terçih etmiştim bi takım alcan michelın 205 45 17 mis gibi onada temiz 1400 vercen bincen mis gibi

astra g sine 45 yanak takan varmı aramızda?

benim aracımda 5 cm eibach yaylar var.205 40 17 jant lastik mevcut.bundan önceki lastiklerim marshall'dı ve bu lastikler çok sertti.şu an aracımda nexen n3000 lastikler var.bu lastikler diğer lastiklere göre daha yumuşak.ayrıca yayları değiştirdikten sonra aracımda o kadar fazla bir konfor kaybı yaşamadım.45 yanak lastik takarsan eğer bu aracı biraz daha fazla yoracaktır.ayrıca 40 veya 45 yanak hangi lastiği takarsan tak kesinlikle 60 yanak lastik kadar konfor sunmaz sana.

evet seninle bu lastikleri almadan önce baya bi konuşmuştuk bundan önce 215 45 17 vardı sürtme oluyodu yay içinde senden fikir almıştım bakalım deneme amaçlı cıkma bulup denicem 45 yanaklı sürtme ve araçı kasma oluyomu diye

Geri