H7 Kısa Far Ampul Değiştirme ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan HasanM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HasanM

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar,

Forumda aradım ama bulamadım, kısa far ampulleri nasıl çıkarılıyor? Kullanım kitapçığında dediği gibi yapıyorum ama maalesef olmuyor. Bu kadar basit görünen birşeyi nasıl çıkaramıyorum anlamadım, bir yerde bir püf noktası mı var? Elimde kalacak yoksa.

Kullanım kitapçığında böyle yapın diyor.
[img=461x600]http://imageshack.us/a/img543/6695/0uzr.jpg[/img]

Şu plastik parçayı tutup çevirmeye çalışıyorum ama hiç oynamıyor bile. Bir yerinde tırmak mırnak bişey mi var acaba? Zorlamakta istemiyorum kırılacak mırılacak diye.

5bs1.jpg

Ynt: H7 KISA FAR AMPUL DEĞİŞTİRME ?

resimde görünen minik siyah tırnakçığı çekmen (yada itmen emin değilim) gerekiyor.

hllb link' Alıntı:
resimde görünen minik siyah tırnakçığı çekmen (yada itmen emin değilim) gerekiyor.

Teşekkürler Halil bey, deneyeceğim. Kitapçıkta hiç tırnaktan felan bahsetmiyor. Bir ampul değiştirmek bu kadar mı zorlaştırılır.

HasanM link' Alıntı:
Teşekkürler Halil bey, deneyeceğim. Kitapçıkta hiç tırnaktan felan bahsetmiyor. Bir ampul değiştirmek bu kadar mı zorlaştırılır.
pardon pardon düzeltiyorum. tırnak olayı gündüz farında vardı galiba. kitapçıkta dediği gibi döndürmeniz gerekiyor.

Ynt: H7 Kısa Far Ampul Değiştirme ?

Halil bey, döndürmeyi çok denedim ama dönmüyor maalesef. Tekrar deneyeceğim artık. Teşekkürler.

Abi resimdeki ampulü tutan vidayı biraz gevşetip döndürmeyi deneyin. Sanki sabitleme amaçlı gibi. (Kesin emin değilim, hafif gevşettikten sonra dönmezse dahada gevşetip vidayı düşürmeyin  005hihih )

bence ampulu sokmek ıcın vida koymazlar cunku oraya tornavıda gırmesı zor kaldıkı butun ampuller cevırerek cıkar kolay degıştırılsın dıye
kablonun baglandıgı soketı cıkarıp cevırerek cıkar kanaatındeyım

Bülent dikkat edersen vidanın altına giren kısmın hareket edeceği kanal var kenarında. Vida ile sabitlemiş olabilirler sallanıp titreme yapmasın diye.

eketen link' Alıntı:
Bülent dikkat edersen vidanın altına giren kısmın hareket edeceği kanal var kenarında. Vida ile sabitlemiş olabilirler sallanıp titreme yapmasın diye.
Kanka eger öyleyse çok mantıksız yapmışlar

bulent_tnt link' Alıntı:
Kanka eger öyleyse çok mantıksız yapmışlar

Deveye sormuşlar neren eğri diye ya O hesap. :)

Geri