konu bir ara alevlenmiş tekrar dinmiş

şimdi ben tekrar hortlatmak istemem ama madem sordunuz söyleyim.
"Kardeşim ne demek istiyorsun sen açıkça söyle... "
birşey demek istemiyorum, ne dediğim orada yazıyor zaten

gümrükçüler şöyle yapıyor, böyle yapıyor diye bir iftira atmadım, ellerinde güç ve imkan var bu yüzden bazılarının birşeyler yapmaları
beklenebilir, gayet doğal yani.
önceki mesajlarda yazmamışlar mı tüzükte boşluk var bunu bilen ucuza alıyor diye, benim dediğimde bunun gibi birşey.
ayrıca benim babamda muhasebeci, mali müşavir. muhasebeciler için de çok şeyler söylüyorlar çünkü muhasebecinin yaptığı iş insanların gözüne gelmiyor. hatta utanmaz olan bazıları direk insanın yüzüne bile söyleyebiliyor "sen ne iş yapıyorsun ki..." diye. madem bişey yapmıyorum, al defterleri işini kendin yap diye koltuğunun altına verince 2 gün sonra kıçı tutuşup dönüyorlar.
işi bilmeyen için dışarıdan yorum yapmak kolay tabiki, ama bende gümrük ortamını az buçuk bilirim, hem babamın işinden dolayı, hemde arkadaşımın babası da gümrükçüydü.
karakter yoksunu olanlar bu çeşit iş sektörlerinin adının kötülenmesine sebep oluyor. mesela galericiler için de neler neler söylenir ama tüm galericiler aynı değil tabiki. babamın mesleğini yapanlar içinde de karaktersizler olabiliyor, az önce gümrükçülerin elinde imkan var dediğim gibi muhasebecilerin elinde de bazı yetki ve imkanlar var, görevi kötüye kullananların haberini alıyoruz mükellefini dolandırıp kaçmış. bu olay tüm muhasebecileri dolandırıcı mı yapacak peki?
ben babamı, yaptığı işi ve kazandığı paranın helalliğini bilirim, diğer meslektaşlarının ne yaptığı beni ilgilendirmez, dışardakilerin ne dediği de *tikimde olmaz, bence sizde böyle yapın