Gösterge yardım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ferra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ok. Anladığım kadarıyla herşey gayet normal. Herkese teşekkürler.

resimdeki merak ettiğiniz sembolun adını başlıkta yazdım sembol araba çalıştırılana kadar yanar.bu eksozunuzdaki katalitik konvertör cihazınızın normal çalıştığının ispatıdır
araç çalışırken yanarsa servise gidip aracınızın eksoz değerlerinin neden bozulduğunu öğrenmelisiniz.

göstergenin en solundaki işaret ise airbag sisteminin devrede olduğunu işaret etmek için kontağın açıldığında yanar 3-4 sn sonra söner.sürekli yanıyorsa
1. airbag soketlerinden birinde temassızlık yada oksitlenme
2. daha önceden kaza veya başka şekilde açılmış olan air bagin sanayi işi toplanması sonucunda aracın beyninden hata kodu silinmediği durumlarda yanar.hatta bazı uyanık tamirciler iz bırakmamak için bu işaretin altındaki ledi sökerler.yani kontağı açtığınızda bu sembol 3-4 sn yanması aracınızın airbag sisteminin güvenli olduğunu ispatlar.ayrıca air bag sistemi emniyet kemeri sistemine bağımlı çalışır kaza yaptığınızda kemeriniz takılı değilse air bag açılmaz

Abi dediğin doğru olabilir ama arabanın hiç bir kazası yok..Arabayı sanayiye götürdüm adam sokette temasızlık var dedi ama yapamadı nasıl iş bu anlamıyorum ki...Artık sinir etmeye basladı bu ısık beni

Salih-18 bendede aynı sorun var airbagden kaynaklanıyo.servise gitcen orda o lambayı söndürüyolar.Ama yansada bi sorun yok.Tavsiyem sağ koltuğu fazla oynatma oynatırsan bile yavaş yavaş oynat.Çünkü airbag kabloları ordaymış.onun için yanıyomuş.

Anladım abi..Geçen sanayiye gittiğimde adam eğer bi kaza yaparsan airbag açılmaz falan dedi benimde içime kurt düşürdü böle bişey olabilir mi peki?

Arkadaşlar resimde ok işaretiyle gösterdiğim lambanın anlamı nedir? Bu lamba kontağı açtığımda yanıyor ve çalıştırana kadar sönmüyor. Acaba bu durum normal mi?
Yanlış hatırlamıyorsam daha önceleri kontağı açtıktan bir müddet sonra sönüyordu (Abs lambası gibi). Arıza olabilir mi?
Kafama takıldı. Bilgilendirirseniz sevinirim.

O LAMBA MOTOR ARIZA LAMBASIDIR.

KESİNLİKLE NORMAL.. BU OLMASI GEREKEN BİR DURUMDUR.. MOTOR NORMAL OLARAK ÇALIŞINCAYA KADAR SÖNMEZ. ÇALIŞMA ESNASINDA, (MESELA VECTRA KASALAR İÇİN YAZIYORUM) MOTOR İÇİNDEKİ 41 ADET SENSÖR KONTROL EDİLİR PROBLEM YOK İSE O LAMBA SÖNER.. SORUN VARSA YANAR.

O LAMBA YANARSA BİLGİSAYARLI SİSTEMİ OLAN BİR TAMİRCİ VEYA SERVİSE GİTMEN GEREKİR.

GİTMEN GEREKİR ÇÜNKÜ NORMAL OLARAK BİR TAMİRCİ BUNUN NEDEN KAYNAKLADIĞINI ANLAYAMAZ AMA BEN DAHA 4 GÜN ÖNCE YAŞADIM BİLGİSAYARA BAĞLIYOR NEREDE NE SORUN VAR ÇIKIYOR ORTAYA..

SAYGILAR..

benim vectrada da aynısı çalıştırınca sönüyo sorun yok yani yol esnasında da 90c ın üstünde bi derecede yanarsa bilki fan devreye girmiş

Geri