ABS Sorunlu mu Sorunsuz mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan siarex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
selim abi diyoruz biz o '' semia arkadaş'' a :)

bilmem ben o kadar samimi olmadım daha kimseyle, genelde nick de ne yazıyorsa o ismi kullanırım ben...bu arada yaş olarak benden büyük olabilir saygı duyarım elbette....

semia arkadaş biraz devrimci ismi gibi durmuş hani selim abi desen de olur manasında söylemiştim biraz şaka ilen karışık olaraktan ...
bizde tanışmıyoruz tabi ama genede forumun kıdemlilerinden olduğıu için vede yaşça bizden büyük olduğu için ...
işimiz muhabbet yani efkarı yok bunun...

ne biliyim işte, öyle diyorlar...anlamadım zaten..göstergede de yok...ya da bunu sağlıklı bir şekilde nasıl test edebilirim.

Bence sizin sorununuz disklerin yüzey eğriliğinden kaynaklanıyor olabilir.Bahsettiğiniz gibi yüksek hızlarda tekerlekler kaymıyor ve pedal haricinde direksiyonda da titreme var ise bu ihtimalide değerlendirmek lazım.

Son düzenleme:
Bence sizin sorununuz disklerin yüzey eğriliğinden kaynaklanıyor olabilir.Bahsettiğiniz gibi yüksek hızlarda tekerlekler kaymıyor ve pedal haricinde direksiyonda da titreme var ise bu ihtimalide değerlendirmek lazım.

yok hayır, direksiyonda titreme olmuyor....fren pedalı tık tık tık diye ayağıma vuruyor, başka binen arkadaşlarda abs böyle oluyor dedi...ben sadece göstergede göremiyorum...bizim araçlarda görünüp görünmediğini merak ediyorum...

Şahin bey siz o parça aracınızda varmı diye bakacaktınız fren ana merkezin yanında akununsolunda üzeri siyah plastik ABS yazan parça eğer yoksa o zaman sorun aynalarda olabilir hatta rotbaşları ama abs varda her hafif basmada bu titreşim varsa o zaman sorun var aracın sensorlarına bakılacak temizlenecek

Şahin bey siz o parça aracınızda varmı diye bakacaktınız fren ana merkezin yanında akununsolunda üzeri siyah plastik ABS yazan parça eğer yoksa o zaman sorun aynalarda olabilir hatta rotbaşları ama abs varda her hafif basmada bu titreşim varsa o zaman sorun var aracın sensorlarına bakılacak temizlenecek
selim abi bende bu konuda birşey soracam benim aracım asra g abs var ilk calıştırmada normal olarak göstergede ışığı yanıyor kontağı cevirmemle birlikte kayboluyor bir süre sonra tekrar yanıyor bazende ilk calıştırmada bile sönmüyor
ama bazende ilk başta göstergede yanıyor calıştırma ile birlikte sönüyor ve ondan sonrada yanmıyor ışık bazen 1 hafta hiç yanmaz bazende full yanar bu bir sorunmudur sorunsa ilk nerden başlamak lazım

göstergede önce yandığını kontağı açınca da söndüğünü görmedim...ama motora bakmadım...konuyu okuyunca yazdım varmı yokmu diye...ama 1.6 gls full olanlarında zaten abs var biliyorum ben.....hızım yüksek ise frene basınca ayağımda hissediyorum...

abs ışığı kontak açıldıktan marşa basılana kadar yanar marştan sonra söner eğer hiç yanmıyorsa gösterge panelindeki ışığı yanmıştır.2 tl.ye yenisiyle değiştirirsin yanar.fakat araç seyir halindeyken fren yaptığında sürekli absnin vuruntusunu hissediyorsan abs de sorun var demektir.çünkü abs yi ani frenlerde ve kaygan zeminlerde hissedebilirsin.abs ışığında yanıksa hatayı gösteremiyor olabilir.

selim abi bende bu konuda birşey soracam benim aracım asra g abs var ilk calıştırmada normal olarak göstergede ışığı yanıyor kontağı cevirmemle birlikte kayboluyor bir süre sonra tekrar yanıyor bazende ilk calıştırmada bile sönmüyor
ama bazende ilk başta göstergede yanıyor calıştırma ile birlikte sönüyor ve ondan sonrada yanmıyor ışık bazen 1 hafta hiç yanmaz bazende full yanar bu bir sorunmudur sorunsa ilk nerden başlamak lazım
Kusura bakma yazını bugün gördüm sensorlarda sorun var gibi abs sensorlarına bakman lazım belki kopukluk olabilir varsa lehimlet gitsin gittiği yere kadar

fakat araç seyir halindeyken fren yaptığında sürekli absnin vuruntusunu hissediyorsan abs de sorun var demektir.çünkü abs yi ani frenlerde ve kaygan zeminlerde hissedebilirsin.abs ışığında yanıksa hatayı gösteremiyor olabilir.

hayır, her frene dokunmamda vuruntu olmuyor, sadece hızım yüksek ise ve biraz ani fren yaparsam oluyor...yani her frene dokunmamda, ya da düşük hızlarda olmuyor...tek sorun göstergede olmaması..

Geri