Geri vites sorunu için yardım!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sbademci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sbademci

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar aracımı geçen yıl aldım ve şükür bugüne kadar herhangi bir büyük sorun yaşamadan kullandım. Yalnız aracımı ilk aldığımda da bazen geri vitese geçmiyordu bende aracın yabancısıyım diye üzerine düşmüyordum. Çok sık olmamakla beraber bazen aynı sorun tekrarlayıp duruyor. Çözüm için
Debriyaj tazeliyorum olmuyor,
Geri vites mandalını iyice çekip vitese takmaya çalışıyorum olmuyor,
Az birşey ileri alıp sonra geri vitese takmaya çalışlıyorum yine olmuyor,

Bir süre sonra araba yorulduğumu anlıyor ki geçiyor geri vitese.

Sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Asıl can alıcı soru KAÇA PATLAR?
şimdiden teşekkürler.

geri vitese takmadan önce,önce 4. vitese tak sonra geri vitese al.böylece sorunsuz geçecektir geri vitesin.

geri dişlisinin sengromençi bozulmuş olabilir

Arkadaşlar aracımı geçen yıl aldım ve şükür bugüne kadar herhangi bir büyük sorun yaşamadan kullandım. Yalnız aracımı ilk aldığımda da bazen geri vitese geçmiyordu bende aracın yabancısıyım diye üzerine düşmüyordum. Çok sık olmamakla beraber bazen aynı sorun tekrarlayıp duruyor. Çözüm için
Debriyaj tazeliyorum olmuyor,
Geri vites mandalını iyice çekip vitese takmaya çalışıyorum olmuyor,
Az birşey ileri alıp sonra geri vitese takmaya çalışlıyorum yine olmuyor,

Bir süre sonra araba yorulduğumu anlıyor ki geçiyor geri vitese.

Sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Asıl can alıcı soru KAÇA PATLAR?
şimdiden teşekkürler.
merhaba ger vites bileziğini kaldırıp vitesi geri vites konumuna getirip 3 sn beklemeyi denediniz mi ..aracın bakım kitapçığında bunu yazıyor ve tavsiye ediyor..ayrıca geri viteste senkromec olmadığını biliyorum ama tam emin değilim...

belki vites yolları kaymış olabilir tam emin değilim ama eski renault marka otomda da böle bir sorun vardı usta arabanın altından müdahale etti düzeltti ama kalıcı bir çare değil

ayarına bı baktır

Geri