Geç çalışma sorunu!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan whiteman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

whiteman

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Opel Astra Twinport aracım önceleri gaz yememe problemi vardı yokuşlarda araç çekmiyordu.benzin pompası ve konjenktörler değiştirildi sorun devam edince Suboblarda değiştirilince sorun giderildi. Şu an aracın çekişi gayet iyi ancak
Daha önce olmayan aracın geç çalışma problemi meydana çıktı. 72 A akü de 1 ay önce değiştirildi. Marş motorumda sağlam.
Motor soğuk iken 1 veya 2 marşta alırken motor sıcak olduğunda marş çok geç alıyor sebebi ne olabilir?

arkadaşım benim de benzer bir sorunum var. subaplar değiştikten sonra ortaya çıktı. sürekli olan ve sinir eden bir durum değil ama eskisi gibi değil çalışma. bilhassa şehir içinde motor sıcakken çalışma süresi biraz uzun hatta bazen 2. seferde çalışıyor. aküya bakıyorum şarjı iyi, bujileri yeni değiştirdim. sorunu çözersen ya da birşeyler öğrendiğinde paylaşırsan sevinirim.

araçta lpg varsa ilk olarak gaz kesici,regülatör ve enjektöre baktırın. geç çalışan araçlarda genelde bunlar gaz kaçırdığı zengin karışımından araç ilk çalışmada boğuluyor ve geç çalışıyor. benim aracımda regülatör kaçırıyordu değiştirince düzeldi.
araç benzinliyse ısı sensörü yada (yanlış hatırlamıyorsam) devir sensörü sorun çıkartıyor olabilir. arkadaşın aracında geç çalışma vardı. (aracı lpgsiz) sanayide sorduğumuzda biri sanırım devir sensörü değişecek demişti (bunu tam hatırlamıyorum.) biride sıcaklık sensörü demişti. hangi parçayı değiştirdiğini sormadım ama bikaç hafta sonra aracına bindiğimde geç çalışma sorunu gitmişti.

araçta lpg var. ama kafamı karıştıran şey neden subap değişiminden sonra oldu. gerçi subaplar değişmeden önce 5-6 seferde zor çalışıyordu ama şimdi tam düzelmiş değil.

diğer araçları bilmem ama opellerde lpg ecusuyla aracın kendi ecusu kordineli çalışıyor. lpg de bir sıkıntı olduğu zaman bu aracın ecusunu da bozuyor. forumda başka konularda da anlatmıştım benim aracın geç çalışma meselesini. geç çalışmasını regülatör değiştirerek çözdük ama bu sefer lpg ecusunun yerini değiştirmelerinden dolayı su alıp bozulmuştu. sıfır ecu için sipariş verdiklerinde ellerinde bulunan çıkma bi ecu takmışlardı. tabi ellerindeki de bozuk olduğundan araç bu sefer ne benzinde nede lpg de gitmez hale geldi. sonra yeni ecu gelince taktılar lpg de çok güzel çalışmaya başladı. buseferde lpgde düzgün çalışan araç motor soğukken benzinde gaz yemiyor aracı yerinden kaldıramıyordu. buda bir ayar problemiymiş. lpg ecusuna bi kalibrasyon yaptılar araç hem benzinde hemde lpg de düzgün ve sıkıntısız çalışmaya başladı.
işini bilmeyen lpgciler benzinde araç gitmiyor dediğinizde hemen benzin pompası,filitresi,bobin,buji diye sıralarlar motorcuya git abi lpg de sıkıntı yok derler ama sorun lpg de bi ayar sorunuda olabiliyor

araçtada atiker marka lpg var yüksek devire çıktığımdada araç benzine geçiyor ve dikkatli olmayıp lpg ye almazsan benzinde kalıyor dediklerin mantıklı bir baktırayım dediklerini ustaya söyleyim inşallah çözülür teşekkür ederim.

Geri