• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Marş almama ve ekran kapanma sorunu

elektronikmuh

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Merhaba;
Aracım 2015 Model Corsa-E Otomatik
Marş esnasında her zaman olmamak kaydıyla, tık tık tık ses geliyor ekran kararıyor, kontağı başa alıp tekrar verdiğimde bazen tekraralıyor bazende direkt marş alıyor. Aküyü 1 sene önce değiştirmiştim bir akücüye ölçü aletiyle kontrol ettirdim, şarj etmesinde ve doluluk oranında sorunun olmadığını söyledi.
Akü negatif ucunu söküp, kalın ve ince zımparayla zımpara yapıp, sıcak su ve karbonat karışımıyla güzelce temizledim ve sıkıp yerine bağladım. Kendimde elektronik mühendisiyim, Rolantide aküdeki voltaj 14.3Volt, Pens ampermetreyi maximum akımı yakalama modunda bir ara sorun olduğunda 319Amp ilk kakışta çektiğini ölçtüm bu değer normal değerlerin dışında, yapay zekaya sorduğumda
Marş motorunun içindeki mil yatakları (burçlar) aşındıysa, marş dişlisi motora tam düz bir hat üzerinde basamaz, kasıntı yapar ve sıkışır. Sıkışan motoru döndürmek için sistem aşırı akım çeker. Diye bir bilgi verdi. Sorun şarj motorunda olabilir mi?

Geri