gaza geç tepki

wauxhalllll

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar merhaba aracım astra f 1996 model x16xel aracın vitesi 2den 3e alıp gaza basınca bi 2-3 saniye çok az tepki veriyor bu 2-3 saniyeden sonra sanki canavar kesiliyor neden kaynaklanır sizce? bunu aslında her viteste yapıyor selamlar

selamlar..

aynı model aynı araçtan bende de var..
benzer bi sıkıntı bende de var.
araç 3-5 sn. geç tepki veriyor. sonrasında uçuyor, amma ilk tepkime çok göze batıyor.
tüpte ise böyle bir sıkıntı yok.
bu neden böyle? çözüm bulabildin mi?

enjektör memeleri yetiştiremiyor olabilir

boğaz kelebeğini temizlettiniz mi ?

şirket arabasındada aynı sorun var, aslında sorun değilmiş servisle konuştm, bana söyledği yakıt kontrol sistemi olduğu için anlık gaz tepkilerine her zaman anında cevap vermeyebilir asıl devrini bulana kdar. bu sürede 2-3saniyeyi geçmez demişti.. şirketteki araçlar 1.3 fiorino. belki sizdede benzer şey olabilir.. yada olmayabilir :D

enjektör memeleri yetiştiremiyor olabilir
sanki banada enjektör gbi geliyor arabaya komple motor yaptırdım sensörlerdende yenisiyle denenmeyen bi araç beyni map sensörü ve enjektör kaldı ama bunlardan hangisi kesin bi sonuç alamadım ayrıca arabada 1500 devirde anlık bi gaz kesme var

araca ıı bır kalıbrasyon yaptırmak gerek karburatorculer opcomla bakıyor ecuya kısmen ayar yapabılıyor aracın ya zengın karısımla yada fakır karısımla calısıyordur her ıkısınde de arac yurumez tork dusuktur zengıne dusuyorsa bogulur cokta yakıt harcar cıg yakar patlama seslerı duyarsınız bu sekılde anlasılır fakırde ıse gec ıvmelenır hatta tekler ust devırlere cıkmaz alt devırde tekrar normale doner.. Ancak her ıkı durumda da oksıjen sensoru hata vermesı lazım ?

16 valfli araçların genel karekteridir bu söylediğklerin 16 valf motor yüksek devirleri sever yüksek devirlerde daha seri atik vede az yakar, 76 model Reno12 motor 8 valf gaza bastığın anda zıplar hemen ama gerisini getiremez :cool:

araç benzinden lpg ye geçene kadar gaza geç tepki verir ama lpgde hiç bir sıkıntı olmaz. motor sıcakken benzinde de çok fazla sıkıntı olmaz. bu sorun yaz sonu bende başlar kışın düzelir. çünkü kışın kısa mesafe daha çok kullanırım ve yolun yarısını benzinle giderim ve bir süre sonra bu sorun ortadan kalkar. yani demek istediğim uzun süre lpg kullandıktan sonra benzinde bir depo bitirmek (devirli kullanarak) bu soruna iyi gelebiliyor hatta depoya enjektör temizleyici atınca daha iyi olduğunu söylüyorlar.

ayrıca ben bu sorun olduğunda şunu gözlemledim. eğer lpg deposunda gaz yoksa veya az kalmışsa o zaman da benzinde çok sıkıntı olmuyor. ama lpg deposu doluysa daha sıkıntılı. bundan şunu anlıyorum: benzinde iken lpg enjektörlerinden de gaz sızıntısı oluyor ve benzinle az miktarda gaz beraber yanmaya çalışıyor. sorunu çözen bazı kişiler lpg gaz ayarı yaptırarak bu sorunu çözebilmişler. maksimum ve minimum gaz basınç değerlerini düşürtmüşler. bazıları da lpg enjektörlerini değiştirmişler. ben iki yıldır kullanıyorum hiç bir tamir yaptırmadım. biraz benzinde kullanınca araba kendine geliyor.

Biraz benzinde kullanınca kendine geliyor çünkü beyin kendine yeni benzin tüketim haritası çiziyor ama hiçbir zaman fabrikasyon standartlarını tuttuaramıyor bu sebeble arada bir kalibrasyon kaçıyor ve silkeleme tekleme gaz yememe yeniden başlıyor.Kesin çözüm serviste beyini resetletmek ve ihtiyaç olunursa gaz ayarı yaptırttmak.Tabi bunları yaptırrken tedbiri elden bırakmayıp boğaz kelebeğinin olduğu regülatörü temizlettirip benzin filtresini değiştirmekte fayda var..Buna sebeb olan tek şey 95 oktanı tutturamayan beklemiş kalitesiz solventle sulandırılmış kötü benzin.Stajımı opelde yapmıştım geçen sene ve bu sorun bu şikayet sadece Türkiye'de vardı."aynı araçlar avrupada da olmasına rağmen neden sadece Türkiye'den şikayet geliyor" sorusu üzerine Opel teknik araştırmanın çıkardığı raporda bu sorunun sebebi hava şartları ve benzin türüne göre kendi kendine ufak ayar yapan Opel beyninin bozuk solventli oktanı düşük kalitesiz benzinle çıkmaza düşmesi kalibrasyonu tutturamamasıymış.Zengin-fakir karışım çıkmazına düşüyor.Bir de üstüne LPG kullanıldığı için beyin iyice kararsız kalıyor.Türkiye dünya üzerindeki en kalitesiz en ucuz ve en çok katkı ile sulandırılmış ama en pahalı benzinini kullanıyor.

Geri