Yaklaşık 1 yıl önce Antalya'dan Afyona giderken araç yüklü 4 kişi bagaj dolu klima açık rampa çıkarken araç devir göstergesi 5. viteste 90'dan sonra hırrr hırrr yükselmeye başladı... sanki 5. vites tutmuyor gibiydi... aracı durduğumda hafif duman yükseliyordu... konuyu da burada açtığımda baskı balata teşhisi konuşmuştu, bir usta baskı bitmiş değişecek 500 TL dedi, bir diğer usta hiç bir şeyi yok bin demişti... Ben de binmeye devam etmiştim... 10.000 km gitti yaklaşık o günden bu güne 
Bugün fark ettim araç 90'dan sonra gaza yüklenince yine aynısını yapıyor, devir göstergesi 1 saniyede 3.500 e çıkıp iniyor... Baskı balatada mı sorun var acaba? İngiliz anahtarı olan arıza ışığı da yarım kontakta sönmesi gerekirken sönmüyor son zamanlarda, araç çalışınca sönüyor... sebebi bu olabilir mi acaba?
Düşük devirlerde ve viteslerde sorun yok, 5. vites 90 üstü aniden kökleyince gazı bu olay oluyor...

Bugün fark ettim araç 90'dan sonra gaza yüklenince yine aynısını yapıyor, devir göstergesi 1 saniyede 3.500 e çıkıp iniyor... Baskı balatada mı sorun var acaba? İngiliz anahtarı olan arıza ışığı da yarım kontakta sönmesi gerekirken sönmüyor son zamanlarda, araç çalışınca sönüyor... sebebi bu olabilir mi acaba?
Düşük devirlerde ve viteslerde sorun yok, 5. vites 90 üstü aniden kökleyince gazı bu olay oluyor...