gaz lelebeği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan maraba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

maraba

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
aracımın gaz kelebeği ve contası erpaş yetkili serviste değişecek. değiştirirken herhangibi bir sorun olurmu neye dikkat etmeliyim. takıldıktan sonra aracımda ne gibi değişiklik olur. misal yakıt harcama durumu

neden değişiyor pardon???

aracımı spor modda kullandıktan sonra fark etttik ama daha önce varmıydı bilmiyorum. aracımın gazına yavaş yavaş basarken birden hızlıca gaza yükleniyorsun bir emiş sesi vakum gibi bir ses geliyor motordan bari duyorsun biz önce hava filtresi hava kaçırıyor sandık. serviste gaz kelebeği ve contasının garantiden değişeceğini söylediler. aracın fabrika garantisi bitmesine rağmen garanti parçaları onayladı. perşembe parça gelecek cumartesi takacaklar. yaşadıklarımı burdan anlatıcağım. ama yinede serviste neye dikkat etmem gerkli acaba değişim sırasında biliyorsunuz servisler insanları biraz bilgizsiz görünce dayıyorlar.

dayıyacak bişey yok bence..
arac garantideymiş.
neyse sorunu değiştirirler bi sorun cıkmaz bence....
zaten elinizden gelen bişeyde yok aracınızı görmüyorsunuz alıp götürüyorlar yapıp getiriyorlar yanii, bence elden gelen bişey yok...

ama bu emiş sesi vakum sesinin gaz kelebegiyle ilgili olması bana bi garip geldi....

denemenizi yapın aracınızı hazır aldıgınıza dair belgeyi imzalamadan önce...

bakalım cumartesiye kadar başka bilgisi olan arkadaşlarda varsa yazarlarsa sevinirim. mesela servis işi yapan arkadaşlar.

aracımı spor modda kullandıktan sonra fark etttik ama daha önce varmıydı bilmiyorum. aracımın gazına yavaş yavaş basarken birden hızlıca gaza yükleniyorsun bir emiş sesi vakum gibi bir ses geliyor motordan bari duyorsun biz önce hava filtresi hava kaçırıyor sandık. serviste gaz kelebeği ve contasının garantiden değişeceğini söylediler. aracın fabrika garantisi bitmesine rağmen garanti parçaları onayladı. perşembe parça gelecek cumartesi takacaklar. yaşadıklarımı burdan anlatıcağım. ama yinede serviste neye dikkat etmem gerkli acaba değişim sırasında biliyorsunuz servisler insanları biraz bilgizsiz görünce dayıyorlar.

O hava emiş sesi geliyorsa sorun yok. Eğer gelmiyorsa sorun var. Tabii ki tesbitin doğru ise. Yeni nesil, motoru yıpranmamış, pek çok araç ani gaz vermelerde bu sesi duyurur. Yavaş gaz verildiğinde ise duyulmaz motorun sesi bu emiş sesini yener. Yıpranmış ömrü azalmış motorlarda bu sesi duyman zor. Ustan sorun olduğunu düşündüğüne göre muhtemelen aynı sesten bahsetmiyoruz. Yoksa bunu bilmemesi mümkün değil.
selamlar..

Son düzenleme:
aracı dinlediğinde bu sesin normal olduğunu ama siz yinede aracı bırakın bakalım dediler. 1 gün araç orda kaldı. daha sonra ise işte bu iki parçanın değişmesi gerektiğini söylediler. bana göre parçanın yenilenmesi iyi benim korkum montajda problem yaşanırmı en nihayetinde servis takacak. fabrika montajına benzermi bilemem. parçayıda tanımıyorum nasıl bir şey zor bir parçamıdır. bu yüzden aracı teslim alırken neye dikkat etmem gerekir bilemiyorum.

aracı dinlediğinde bu sesin normal olduğunu ama siz yinede aracı bırakın bakalım dediler. 1 gün araç orda kaldı. daha sonra ise işte bu iki parçanın değişmesi gerektiğini söylediler. bana göre parçanın yenilenmesi iyi benim korkum montajda problem yaşanırmı en nihayetinde servis takacak. fabrika montajına benzermi bilemem. parçayıda tanımıyorum nasıl bir şey zor bir parçamıdır. bu yüzden aracı teslim alırken neye dikkat etmem gerekir bilemiyorum.

Hatta şunu söyliyeyim, ikinci el araç alırken bu sese (hava emiş sesi) dikkat edin, ses geliyorsa motor iyidir, şahsen ben bu sesi duymazsam motorun randımanından şüphe derim. Ancak gaz kelebeğinin verdiği bu sesin dışındaki sesi, yani herhangi bir çatlak vb. den gelen sesi kastetmiyorum. Böyleyse zaten motor düzensiz çalışır.

aracın gaz kelebeği değişti. sorun düzeldi şimdilik. delphi marka gaz kelebeği takıldı.

Geri