fren pedalı debriyaj gibi aşağıya iniyor

opelvectra

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba opelim net üyeleri. opel vectra 2.0 B kasa 1999 model aracımın bi problemi var. fren pedalı debriyaj gibi aşağıya iniyor, bunu çok sık yapmıyor geçen sene yapmıştı aynı problemi, birde 3 hafta önce aynı problemi tekrarladı ve 2 gün önce aynı problem le yine karşılaştım. fren pedalı debriyaj gibi indikten sonra ayağımı geri çekersem tekrar eski haline dönüyor frenler tutuyr yani.bu sürekli olan bişey değil.benim korkumsa seyir halindeyken bunu yaparsa Allah korusun önümde bi araç falan olur fren sıkmak zorunda kalırım,frene bastığımda debriyaj gibi aşağıya inerse ayağımı çekip ben tekrar frene basana kadar Allah korusun düşünmek bile istemiyorum.sizce problem ne olabilir. aracım şu anda opel funotoda bu problem ile ilgili bakım aşamasında. buna benzer bi olay başına gelip problemi halledilen arkadaşlar var mı? yada bana yardımcı olabilecek arkadaşlar.cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

aşağı kadar iniyosa hidrolik yağ kacırması lazım bi yerden yaw.

servise gittiğin zaman fren merkezin bozuk diyecekler. ama sen iyi bir usta bul 50-60 ytl ye halledeceklerdir. (servis 800 ytl istiyor) :) arka kampanadan kaynaklanıyor. aynı problem bendede oldu. forumdada 3-5 kişinin başına gelmişti.

aşağı kadar iniyosa hidrolik yağ kacırması lazım bi yerden yaw.
:good: :good: :good: :good:

servise gittiğin zaman fren merkezin bozuk diyecekler. ama sen iyi bir usta bul 50-60 ytl ye halledeceklerdir. (servis 800 ytl istiyor) :) arka kampanadan kaynaklanıyor. aynı problem bendede oldu. forumdada 3-5 kişinin başına gelmişti.

benim eski araba da olmuştu.

İlk öncelikle frenlerin havasını aldırın oda kurtarmazsa fren merkezinin kesinlikle değişmesi lazım...

hidrolik yağ kaçırması dediniz peki bu yağ kaçırması disklerde görünmesi gerekmez mi yada jant ın üstünde sızan hidrolik in görünmesi gerekmez mi? servisle konuştum biraz önce hidroliği yenilemişler havasını almışlar.test ediyorlarmış.arka kampanadan kaçırıp kaçırmadığını nasıl anlayabiliriz şimdi servise gidip bu şekilde söylersem çok biliyorsanız kendiniz yapın derler işlerine karışınca kendimiz anlayabilir miyiz?

Büyük bir ihtimalle hava vardır. Denemek için frene basılı tut ayagının altında yumşuyor aşagı dogru sertliğini kaybedip iniyorsa havasını aldır hidroliği tamamla...

Aynı sorun

Aynı sorun bende de olmuştu, sevgili arkadaşım. Hemde ne zaman; eşim araba sürmeyi yeni öğreniyor uzun yola gitmiştik, otabandayız nasıl olsa biraz sen sür demiştim. Demez olaydım. Tam çıkış gişelerine yaklaştık, hafif de meyilli bir yer frene basıyorum tutmuyo demez mi yüreğim ağzıma geldi. bir iki defa pompaladıktan sonra ve taa en dipte tuttu ben neredeyse el frenini çekecektim.

Nesye uzatmayayım sorun arka kampana balatalarından oluyor.
Ne zaman değiştirdin en son balatalarını.
Balatalar kömürleşiyor ve ısınınca sertleşmediği için böyle yapıyor. Arka kamoanalara iki balata senin problem kalmaz gibi geldi bana...
Aervis 70+70 e değiştiriyor dışarıda 30+30 + 10 işçilikle değiştirebilirsin ama markası Valeo olsun keza orjinalide aynı fabrikada üretiliyor.

Son düzenleme:
hidrolik yağındandır o sorun

Geri