fren balatası değişimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lkrtfkl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lkrtfkl

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar.corsa c 1.4 benzinli aracımın ön fren balatalarını değiştirdim.sormak istediğim şey:balataların ikisinin üzeri oyuklu diğer ikisinin üzeri de düz idi.usta gelişigüzel taktı.bunların hangisi iç hangisi dış tarafa gelecek?yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler

İç yada dış fark etmez. Öyle bir yön kavramı olsa idi yatakları farklı olurdu için rahat olsun yani ;)

Yuvalarına , balatalar diske paralel gelecek şekilde oturduysa sıkıntı yok ;) kaldı ki yanlış takabilen adamın alnından öp :) ilk denememde rahatça kendim değiştirdim :)

Oyuklar balata tozunun tahliyesi için,eskiden balata yüzeylerinde eğe vs. gibi aşındırıcılarla bu oyukları açanlar vardı.

Lastikleri söküp yeniden inceledim.simetrik duruyo gibi.balatalar diske tam oturmuş.dediğiniz gibi gereksiz yere sıkıntı ettim galiba.teşekkürler arkadaşlar..

Aynı sorun benimde başıma geldi..Usta diye tabir edilen şahıs ön fren balatalarını değiştirdi,diskler falan taşlandı..Arabaya bindim,giderken zzzzzz diye bir ses var..Dedim bu ne ya?götürdüm geri,baktı kurcaladı falan tamam dedii..Çıktım yola ses gitmişti..
Gece bi yere çıktım etrafda ses gürültü yok tabi,inceden de olasa bariz bir şekilde yine ses var.Akşam yine götüreceğim sizce bu usta denilen şahıs neyi yanlış yaptı:)

balata/disk değiştiği zaman ilk 500km'de ani fren yapmayınız,bu km aralığı rodaj aralığıdır,diski taşlamak pek tavsiye edilmez fakat piyasada sıkça taşlanır.
- balata sensorunun uç kısmı eğer kırılmış ise balatadaki yerine oturmamış diske sürttüğü için ses yapıyor olabilir.
- balata aşındığında/eskidiğinde üstündeki seviye yayı diske sürter ve zzz gibi mekanik sesler çıkarır değişim zamanının geldiğini belirtir fakat sizin balata yeniymiş yani bu sesi çıkaracak seviyede değildir.
-diskin iç kısmındaki saç olabilir bunların hepsi ihtimal dahilinde fakat ustanız tekrar kontrol ettiğinde sesi kesin olarak bulacaktır.

Geri