Benim fotoğraf makinamda bu şekilde işleme tabi tutulmuş bir plakanın fotoğrafı var. Geçenlerde Manisa'ya giderken tesadüfen gördüm ve plakanın resmini çektim. Araç sahibi bu uygulamayı yaparken masumca bir düşünceyle, plakasının daha güzel görünmesi amacıyla yapmış olabilir ama plakadaki harf ve rakam karekterleri ile oynamak aslında biraz da cesaret işidir, zira aracın plakasındaki rakamlar uzaktan bakılınca yanlış anlamaya yol açabilecek şekilde değiştirilmiş. Şunu asla aklımızdan çıkarmayalım; bizleri kontrol eden kişiler kendi branşlarında bizlerden daha bilgilidirler, onları çeşitli bahanelerle kandırmaya çalışmak, iddialaşmak ancak bizleri aciz duruma düşürür.
Anlattığınızla ilgili olarak;
Beşiktaşın ve Galatasarayın eski futbolcusu Serdar Özkan'ın, Audi R8 aracının plakası 34 SOZ... idi.. Topçu kardeşimiz plakada rötuş yaparak SÖZ e çevirmişti.. Haberlerde, aracının bağlanıp, kendisinin de emniyete götürüldüğüne dair görüntülerini izlemiştim. Sonrasında hemen bırakılmış, tanınmış sima ya kendisi..vs..vs..vs..
Yani sıkıntılı bir iş, dikkatli olun..