Forumumuzda mantolama yapan kimse varmı?

Al Paciona

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar slm, malum kış ayları Ankara da sert geçiyor. Binamızı mantolamaya karar verdik. teknik olarak şunlara mutlaka dikkat edin diyebilecek konuya hakim arkadaşlar varmı? yardımcı olursanız sevinirim.

malzeme dansitesi ve kalınlık önemli,
dansite denilen kullanılan köpük dediğimiz malzemenin yoğunluğu, yüksek dansiteler daha pürüzsüz görünürken düşükler daha pürüzlü olur, paketleme köpükleri gibi.

eğer dansite düşük ise kalınlık yüksek tutulmalı,
sanıyorum yüksek dansitede de sıva tutturmakta sıkıntı oluyormuş.
fiilen ilgilenmiyorumda üniversitedeyken bitirme tezi olarak ankarada bi bina yalıtımı yapmıştık :D

bu işleri yapan bi arkadaşım var eskişehirde, o taraflara da gidiyosa sizi yönlendireyim.

bu arada çok doğru karar vermişsiniz, yalıtımsız binalar hem kesemize hem de ülke ekonomisine büyük zarar veriyor. %50 tasarruf yapabilirsiniz binanızda şu an hiç yalıtım yoksa.

yeni binaların bır guzellıgıde bu dıs duvarlarda kopuk yalıtım kullanmak zorunlu dıs duvar 20 cm 10 cm tugla kopuk 8 veya 10 cm lık bı tugla daha kullanılıyor bına ıcı sıckalı ne ıse yazında ole kısında ole duruyor ısıtmasıda kolay sogutmasıda kolay oluyor... eskıkasa arkdasımızın dedıgı cok dogru ayrıca malzeme kadar kaplayan kısıde cok onemlı bunada cok dıkkat edın....

Uzun zamandır bu konuyu araştırıyorum. Kendimde inşaat analiz uzmanı olduğum için çok fazla ince eleyip sık dokuyorum.

Piyasada çok çeşitli malzemeler ve markalar var, ama her konuda olduğu gibi en önemlisi işçilik ve kullanılacak malzemenin kalınlığı, yoğunluğu, lambda değeri ve sizinde deiğiniz gibi sıvayı iy tutması ve ısı köprüsü oluşturmaması işin hem lamba zıvanalı hemde yüzeyinin oluklu olması lazım.

Taahhüt edilen rakkamlar inanılmaz güzel seviyelerde. Uygulamayı yaptırıp 2-3 sezon kış geçiren insanlarla görüşüyorum. çünkü teorik olarak bilmekle pratikteki kullanım konforu aynı olmayabiliyor. %50 ve üzerinde ekonomi yaptıklarını söyleyenler var. gerçi mantolamadan öncekş datalarının ne kadar sağlıklı olduğu hatta olup olmadığı şüpheli, biraz ağfaki yorumlar ama +40-45 bile sağlasa gerçekten harika bişey.

Hem ülke ekonomisi hem çevre kirliliğinin önlenmesi hemde cebimizin ekonomisini sağlayıp, daha fazla konfor ve verim almak için bu işi yapmak lazım. birkez yapıcaksın iyisini yapıcaksınki başın ağrımasın.

mantolama üzerine 3 yıl çalıştım (yedim yuttum)yardımcı olmak isterim , İnş.Müh üm zaten kendim..

%40 tasarruf yapacağı kesin .. kullnacağınız xps malzemesinin kalınlığınada bağlı tabi benim önereceğim dış cephede 30-40 mm iç cephede 10 mm fakat dedim ya malzeme ve işçilik sıva-file-boya,çivileme fln...bunların hepsi önemli hangi marka olduğu ? kimin yaptığı?

bide aklıma takıldıda İnşaat analiz uzamanı nedemek ? acaba

Son düzenleme:
kolon mantolaması sandımdı :D olmadı bidahaki sefere inşallah hehehehe

kolonu ne diye mantolayacan anlamadım len?

mantolama üzerine 3 yıl çalıştım (yedim yuttum)yardımcı olmak isterim , İnş.Müh üm zaten kendim..

%40 tasarruf yapacağı kesin .. kullnacağınız xps malzemesinin kalınlığınada bağlı tabi benim önereceğim dış cephede 30-40 mm iç cephede 10 mm fakat dedim ya malzeme ve işçilik sıva-file-boya,çivileme fln...bunların hepsi önemli hangi marka olduğu ? kimin yaptığı?

bide aklıma takıldıda İnşaat analiz uzamanı nedemek ? acaba
İnşaat analiz uzmanı yaptığım işin titridir. Kamuya yapılacak taahhütlerin keşfinin çıkarılması birim fiyat bileşenlerinin yani "analizlerinin" hazırlanmsı ve kontrolörlüğünü yapıyorum. Uzmanlık alanım alt ve üst yapılar, sanat yapılarıdır.

Kullanılacak malzemeye gel,nce XPS avrupada ve amerikada yasaklanmış bir malzemedir. nedense ülkemizde halen çok fahiş fiyatlara satılmaya ve uygulanaya devam etmektedir. hiç sağlıklı olmayan hatta çevre düşmanı bir üründür. bende xps tercih etmeyeceğim zaten.

Uzun süredir araştırıyorum derken hertürlü detayını araştırdım anlayacağın. iç kısımda uygulamaya gerek kalmayacak şekilde 50-60 mm kalınlığında (malzemenin markası önemli değil bu noktada fabrikada kendim ürettireceğim) karbon takviyeli olması önemli. bütün bunların yanında yine markalar yerine sizin yukarda belirttiğiniz kullanılacak hertürlü yardımcı materyalin nasıl uygulandığı önemlidir. yani kaliteli işçilik.

Son düzenleme:
ben xps i tavsiye ediyorum , zaten çoğu firmanın kullandığıda budur ve mukavemet değerleri çok yüksek uyguladığımız çoğu konutlarda ..KC nin şantiyelerinde , Tepenin şantiyelerinde bunu kullandık. Ankaradada bunu bayiliğini şener yalıtım diye bir firma yapıyor ...çokda sağlam iş yaparlar..yani oturupda burda senle yasaklanmış fln onu tartışamam sadece bu konuda çevrem ve bilgilerim sağlamdır istersen yardımcı olurum onu sölemek isterim , yani gel gör keşif çıkar de yarım saate ordayım yap de 1 güne şantiye kurayım ekip göndereyim fln ...bizde öle

aa oturup malzemeyi seçmesi gereken sensin tabi hangisini uygun buluyorsan onu yaptır.bu konuda istersen katolog fln da temin edebilirim..

keşif uzamanı demişsin, İnş.müh veya mimarsınız herhalde değilmi?

http://www.xpsturkiye.org/xpsnedir.html

Saygılarımla..

1 dakika 1 dakika çevreye zararı nedir onu anlamadım?

Son düzenleme:
Geri