Uzun zamandır bu konuyu araştırıyorum. Kendimde inşaat analiz uzmanı olduğum için çok fazla ince eleyip sık dokuyorum.
Piyasada çok çeşitli malzemeler ve markalar var, ama her konuda olduğu gibi en önemlisi işçilik ve kullanılacak malzemenin kalınlığı, yoğunluğu, lambda değeri ve sizinde deiğiniz gibi sıvayı iy tutması ve ısı köprüsü oluşturmaması işin hem lamba zıvanalı hemde yüzeyinin oluklu olması lazım.
Taahhüt edilen rakkamlar inanılmaz güzel seviyelerde. Uygulamayı yaptırıp 2-3 sezon kış geçiren insanlarla görüşüyorum. çünkü teorik olarak bilmekle pratikteki kullanım konforu aynı olmayabiliyor. %50 ve üzerinde ekonomi yaptıklarını söyleyenler var. gerçi mantolamadan öncekş datalarının ne kadar sağlıklı olduğu hatta olup olmadığı şüpheli, biraz ağfaki yorumlar ama +40-45 bile sağlasa gerçekten harika bişey.
Hem ülke ekonomisi hem çevre kirliliğinin önlenmesi hemde cebimizin ekonomisini sağlayıp, daha fazla konfor ve verim almak için bu işi yapmak lazım. birkez yapıcaksın iyisini yapıcaksınki başın ağrımasın.