Forumdaki dolandırıcılar hakkında...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AstRA_ZN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
'güven' hayatımızda en az duyduğumuz şey.Ama bazen mecbur kalabiliyoruz yoksa hiçbişi yapamayız.Çok geçmiş olsun.Keşke gittigidiyor vb yerlere koyup ordan verseydin.Biliyosun iş başka arkadaşlık başka...

kardeşim suç sizdede var ne diye bilmediğiniz adama kargo falan yollarsınız bu devirde babana bile güvenmeyeceksin bu işlerin prosedürü olması lazım işte ne biliyim hani oluyor ya sen onay verirsen malı alıyor bilmem parayı çekiyor

Geçmiş Olsun Bundan Ders Almak Lazim Inşallah Hatasini Anlar Bir şekilde Hellalleşirsiniz

çok geçmiş olsun inşallah paranızı alırsınız ne diyelim :(

tüh be aytaç cidden hem sinirlendim hem üzüldüm senin adına.. sen güvenmekte haklısın ama aklında olsun ki bu gibi durumlarda sen onay vermeden kargo şirketine bu işte bir numara var deyip bloke edebilirsin ürünleri ki aslında herkese olsun bu mesaj;

diyelimki 2 tarafta birbirine güvenmedi ve yok once sen para yok once sen mal dediniz.. yapılacak şey basit!

malı satan kişi urunu kargolar.. kargo numarasını verir ve kargolarken urune ok verilmeden teslimatını yapmamasına dair not duşer. ve bu kargo numarasını goren kişi urunlerin yola cıktıgından emin olunca malı satan kişiye anında havalesini cıkartır. zaten para gelmişse sorun yok ama para gelmemişse siz blokeyi koyarsınız urune gerekirse urunu geri getirtirsiniz ve sadece kargo parası odeyerek zarar etmiş olursunuz.(bunu her kargo kabul etmeyebilir ama bunu da unutmayın bu arada )

en onemli not: forumda mesaj sayısı az olan yada birebir tanışmadıgınız yada forumda tanınmayan kişiler ile alış verişe gecerken cok temkinli olun. işte foruma uye alımının durmasının nedenlerinden biriside bu.

Arkadaşlar.2+2=4.
Önce havale sonra kargo.Bu dünyanın her yerinde böyle.
İnsanlığın için seni yargılayamam.Ancak bu devirde insanlığı bile seçtiğin insanlara yapacaksın ....MAlesef

msnem de konustuk o malum sahısla konusma kayıtları elımde bakalım ne olcak aytac bı gelsın:sorry:
MSN adresi bende de var ama sürekli offline gözüküyor.Büyük ihtimalle engellemiş.Cep numarası sürekli açık,çalıyor ama cvp veren yok.Geçen gün meşgule alındım 2 kez zaten.Bilinmeyen numaralardan sabit tel ini buldum onada cvp veren yok.Belediyeden adresini teyit ettik öyle bir kayıt yok ,adresde başka bir isim çıktı aradık tanımıyorlar malum şahsı.Kargo şirketini aradım,paket adrese gitmeden kargo şubesinden elden teslim alınmış.Hani her şekilde ne olursa olsun,hastalık kaza ölüm vs. 2 telefonunda çalıp kimsenin cvp vermemesi ayrıca meşgule alınmam ve adresin uydurma çıkması bu olayın dolandırıcılıktan başka bir şey olmadığını ispatlıyor.

Ben bu olayın parasında pulunda deilim zaten.Benim sinirlendiğim konu iyi niyetli davranışımın karşılığı bu olmamalıydı.Ufak tefek bir sürü şey alıp sattık bu forumlarda,benim ihtiyaç duymadığım parçaya başka bir arkadaşın ihtiyacı vardı yada ben bir ihtiyacımı forumda satış yapan bir arkadaştan alıp kapattım, ticari kar güdülmeden herkesin bir eksiği kapandı.Sinek küçük ama mide bulandırıyor işte yapılacak bişey yok.

Başıma gelen bu olaydan forumdaki diğer arkadaşlarda ders alsın.Kimse yok yere sinir bozucu bir durum içinde bulmasın kendini.Bu olay dışında Burak arkadaşımızında belirttiği gibi forumda ''bazı'' arkadaşlar sattığınız ürünü beğenip alıcağını söyleyip yarın alıyorum,bugün alıyorum,şimdi alıyorum diye söz verip sonra ortadan kayboluyorlar, bu tip insanlara da dikkat edin lütfen.Kimse sizin kadar sizi düşünmüyor bunu unutmayın.....

aytaç bey geçmiş olsun!. Var işte böyle insanlar ne yapalım.. :( böyle bir durumla karşılaşmanızı istemezdim!.. Eğer gerçekten içinde böyle birşey warsa o arkadaşın onada çok yazık ama çokk!..

eee dünya hali insanın başına herşey geliyor kulağınıza küpe olur artık

Aytaç geçmiş olsun ne yazık kı iyiniyetli olmak bu zamanda işe yaramıyor umut ediyorum ki o arkadas mantıklı bir acıklama yapar ve olay tatlıya bağlanır.

Geri