Fm Transmıtter kullanan varmı? bir sorum var???

ogretmen82

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba Fm Transmıtter kullananlara bir sorum var. bu alet radyonun çekmediği yerlerde kullanılabiliyor mu? kendi frekans mı oluşturuyor yoksa mevcut olan frekansı mı dönüştürüyor.
mesela dağların arasında bu aleti kullanabilirmiyim. (orda hiç bir radyo çekmiyor)

kullanabilirsin. kendi yayın yapıyor. ben az önce aldım hatta şu an mp3 atıyorum :)

eminmisin kardeş. ben ilçede yaşıyorum ve burda bazı yerlerde radyo yayını yok. sen ankarada olduğun için öyle bir problemin yok??
ne marka aldın? kaç paraya aldın?? bende araştırıyorum internetten

birader başkasına aldım kullandım. biliyorum. aletin amacı zaten yayın yapması.

marka derken de bunların adam gibi markaları yok. hepsi dandik aslında. 10-20 gramlık aletler. fujitel diye birşey aldım 1 GB hafızalı ve kumandalı. 65 YTL'ye aldım mavibilgisayardan. 25 milyona falan da var hepsiburada.com'da. onlara flash bellek takıyosun oyle dinliyosun. bir de sd mmc kart takılanları var.

merhaba bende ankaradayimm.
bi bakma sansim olabilirmi acaba ??
ben cankayada yim siz nerdesiniz???

ben 100. yıldayım ama az önce transmitteri usb'ye bağlarken yandı mı naptı koku geldi aletten :) yarın geri götürcem, alet laptopu yakacaktı.

ama biliyorum kullandım güzeldi diğer kullandığım digimax marka mı neydi.

peki kardeş çalışma mantığı tam olarak nasıl. aletin frekansını sen elle mi giriyorsun yoksa o mu buluyor. yani benim endişem mesela radyo d nin frekansını kendisine çevirmesi sonra radyo d nin çekmediği yerlerde bu aletin kullanılamaması gibi????????

birader alet 87.3-87.5-87.7-87.9 gibi en baştaki o kullanılmayan frekans aralığını kullanıyo. modeline göre bütün aralığı da kullanabilir. mesela sen alete müziği yüklüyorsun. sonra takıyorsun çakmak girişine. frekansı mesela alet üzerinde 87.9a getiriyosun. play'e basıyosun o ordan yayın yapıyo artık .sonra arabandaki radyoyu açıyosun. onda da aynı frekansı aıyosun. bi bakıyosun ki o müzik çalıyo. eğer parazit varsa aleti başka bir frekansta deniyosun. yani istersen himalayalara çık farketmez. aletin kendisi müziği FM bandından radyo sinyali halinde yayıyor. senin arabanın radyosu da o frekanstaki yayını yakalıyor.

Ben "piranha" diye bir marka aldım. Gayet güzel kumandalı falan. Bu aletlerin dahili hafızasız olanla 35 ytl gibi.
Zaten arkadaşlar açıklamış ama benim de bir ilavem olacak :) Bu alet dağda daha iyi çeker. Çünkü siz bu aleti atıyorum 90.0 ayarlıyorsunuz, şehir içinde bu frekansta yayın yapan bir radyo varsa parazit yapabiliyor, yayınlar karışıyor. Parazit yaparsa bunu da engelleme yöntemi aracın antenini söküverin :)
Bu arada ben piranha marka olandan memnunum. Almadan önce kullananlara sorup öyle almanızı tavsiye ederim, bazıları seste, bazıları da dosyaları okumada falan sorun çıkartabiliyormuş (ya da hepsiburada.com da yorumlara bakın tavsiye için )

Geri