fatih geçmiş olsun kardeşim
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Filmin yasak olmasının asıl nedeni araç içerisindekilerin can güvenliği içindir, içinin görünür olması veya olmaması değildir. Araç içinin görünmemesi engeli bizim ülkemize has bir uygulama diye biliyorum, duyduğum kadarıyla da abartılmamak şartıyla dünyanın bir çok yerinde renkli/karartılmış cam kullanımı serbest. Bilindiği gibi kaza anında darbe alan camlar dağılır, ama film kaplı olan camlar dağılmadığı için yaralama riskini artırır (o nedenle yeni üretilen araçlarda mikalı cam artık yasak). Geçen sene trafik şubesinden bu konu ile ilgili bilgi aldım. Eski model aracımın camları artık üretilmiyor o nedenlede hiç bir yerde de yenisini bulamadım. Sağ yan kapı camları kaynak çapağı nedeniyle hafif zedelenmiş, film çektirirsen görüntüsünü biraz da olsa iyileştiririm diye en açığından film çektirmeye karar vermiştim. Trafik yetkililerinden sordum her türlü film yasak dediler, gerekçe olarak da can güvenliği dendi (halbuki aracın ön camı dahil bütün camları orjinal olarak mikalı). Camlarda %30'a karar karartmanın yasal olduğunu onlarda söylediler ama TÜV şartı da varmış. Yani rastgele bir camı aracına takamıyormuşsun.
Trafiğe tehlikeye düşürecek şekilde eski veya yeni araçların muayenesi konusundaki fikirlerine sonuna kadar katılıyorum. Ama adamlar muayene işini sıkı tutunca onlara da kızmıyormuyuz? Geçmiş yıllarda internette dolaşan bir resim vardı. Belki hatırlayanlarınız çıkar. Yüksek süratte giden bir aracın yoldaki bir hayvana çarpması sonucu oluşan kaza ile ilgili. Kısaca olayı şöyle özetleyeyim. Ön camdan içeriye giren hayvan bir koyun ebadında ama camdaki delik bir kedinin geçebileceği kadar. Çok ilginç değilmi? Trafik kazalarında oluşan kesiklerin nedeni sence ne olabilir. İstersen internette mikalı oto camları veya film kaplı camların kaza anındaki sakıncaları ile ilgili bir araştırma yap.Birbirinden tuhaf,eski,döküntü,her an kazaya sebep olabilecek kısacası trafiğe zararlı araçları muayeneden geçirirken insan sağlığını düşünmeyenlerin,can filminin yasak olma sebebini böyle açıklamaları ne kadar tuhaf ama Savaş abi değil mi?![]()
Sağol serhat abi.
Aynen öyle gökhan, hepsi tecrübe abi bunların, başıma gelmediki daha önce..
Filmin yasak olmasının asıl nedeni araç içerisindekilerin can güvenliği içindir, içinin görünür olması veya olmaması değildir. Araç içinin görünmemesi engeli bizim ülkemize has bir uygulama diye biliyorum, duyduğum kadarıyla da abartılmamak şartıyla dünyanın bir çok yerinde renkli/karartılmış cam kullanımı serbest. Bilindiği gibi kaza anında darbe alan camlar dağılır, ama film kaplı olan camlar dağılmadığı için yaralama riskini artırır (o nedenle yeni üretilen araçlarda mikalı cam artık yasak). Geçen sene trafik şubesinden bu konu ile ilgili bilgi aldım. Eski model aracımın camları artık üretilmiyor o nedenlede hiç bir yerde de yenisini bulamadım. Sağ yan kapı camları kaynak çapağı nedeniyle hafif zedelenmiş, film çektirirsen görüntüsünü biraz da olsa iyileştiririm diye en açığından film çektirmeye karar vermiştim. Trafik yetkililerinden sordum her türlü film yasak dediler, gerekçe olarak da can güvenliği dendi (halbuki aracın ön camı dahil bütün camları orjinal olarak mikalı). Camlarda %30'a karar karartmanın yasal olduğunu onlarda söylediler ama TÜV şartı da varmış. Yani rastgele bir camı aracına takamıyormuşsun.