Farklı lastik, farklı desen?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tgarip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tgarip

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba,

12.000 de aldığım yeni astra'da arka ve ön lastiklerin farklı marka olduğunu farkettim.Önler bridgestone arkalar continental...Ve desenleri de farklı.12.000 km de ki bir arabanın lastikleri neden değişebilir bilmiyorum.Bir de bu şekilde kullanmanın bir zararı varmıdır acaba? Lastikler çabuk aşınır veya yürüyen aksama bir zarar verirmi?
Bir kaç yerde okudum çok iyi bir şey değilmiş.Arka lastikler ön lastiklerin izini takip edermiş çünkü felan...

Yorumda bulunursanız sevinirim.Çünkü aldığım opel bayisinin (G2) başını ağrıtacağım eğer problemli yaratıyorsa.

teşekkür ederim...

ya arabaya bir zararı olmaz lastiklerin normalden fazla aşınmasına sebep olmaz ama yol tutuşu azalacaktır el kitabında öndeki iki lastiklerin birbirinin aynısı arkadaki iki lastiğin birbirinin aynısı olması gerektiği söyleniyo dördününde aynı olmaması bir sorun teşkil etmiyormuş yani ama dediğim gibi yol tutuşundan taviz vermiş olursun

zararı olacağını sanmıyorum ama bence bi sor neden değiştiklerini ...

aracın içine ses almasıyla ilgili olabilir bu değişim. 99 yılında vectra b'yi bayiden aldık eve geldik. Babam ertesi gün gitti lastikleri michelin ile değiştirdi. Ve içeriye yol sesini alma olayı inanılmaz bir şekilde değişmişti. Buda ona benzer olabilir.

bende pek bir sorun çıkartacağını sanmıyorum. virajlarda tepki değişebilir ama

Geri